Aracı yalcın dizele götürdüm enjektörlerde hiç bir poblem çıkmadı sadece partikül hatası var dediler.
Şuanki sorunum ise şöyle üstadlar.
2500 deviri geçince birden 5 bin devire geliyor arac ama hızda değişme olmuyor.
örneğin 2500 devirde 130 ile giderken devir bi anda 5000 devire geliyor ama hız halen 130 larda bu neden olur ve nereye göstermek gerekir bilginiz varmı bu konuda
Aracın debriyaj balatası bitmiş. Bir an önce değiştirin. (Eğer debriyaj alt veya üst merkezde bir sorun yok ise, ki genelde bu durumlarda kalkışta vites geçişlerinde de kendini belli eder.)
Yolda kalma ihtimaliniz yüksek, değişimi yaptırana kadar aracı kullanacaksanız dik yokuşlardan kaçının, dur kalklarda olabildiğince yavaş ve sakin kalkın. Vites değişimleri hariç ayağınız debriyaj pedalı üzerinde beklemeyin. (Bu her zaman için geçerli)
Balata tamamen sıyrılır baskının çalışma alanından kurtulur ise aracı hareket ettiremezsiniz, araç çalışırken debriyaja basmadan vites değiştirirsiniz ama araç tüm vitesleri boşta gibi görür.
[automerge]1562941370[/automerge]
@MetinU evet canavar gibi bagiriyor. Bu olayi birden yuklenirsem yapiyor gazdan ayagimi cekip tekrar bastigimda duzeliyor.
Ayrica konu disi bir soru soracagim kafam cok karisik ruhsatta model yili 2011 motor gucu 109 yaziyor ama bana ustalar 2010 dedi bu kime inanacagim cok sasirdim

internette 109 beygirli bir mazdada goremedim bende o yuzden heryerde 2010 diyorum aracim
Makyajsız kasa (sis farları dikdörtgen) olan dizeller 109 HP Euro4 motor.
Makyajlı kasa (sis farları yuvarlak) olan dizeller 116 HP Euro 5 motor.