Mazda Türkiye'den Çekiliyor mu?

romulus

Aktif
Araç Markası
Sephia
Araç Renk ve Tip
Sedan
Ben Ümit üstat ile aynı fikirdeyim Baba. Bu konuda Mazda dediğin gibi değil. Safi süt bu kadar demiyor, safi sütü istediği fiyata bu ülkede satamıyor. Alıcısı yok. Konu yanlış yere evriliyor. Ortada satıcı var,satmakta istiyor lakin alıcısı yok. Bu yüzden satıcı diyor ki ben şansımı başka pazarda deneyim. Ha ordada bu sayılan markaların epey gerisindedir.

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Ben Ümit üstat ile aynı fikirdeyim Baba. Bu konuda Mazda dediğin gibi değil. Safi süt bu kadar demiyor, safi sütü istediği fiyata bu ülkede satamıyor. Alıcısı yok. Konu yanlış yere evriliyor. Ortada satıcı var,satmakta istiyor lakin alıcısı yok. Bu yüzden satıcı diyor ki ben şansımı başka pazarda deneyim. Ha ordada bu sayılan markaların epey gerisindedir.
Bu konuda yanlış düşünüyorsun bence. Satmak istiyor da satamıyor o yüzden başka satabilecek yerlere gideyim cümlesi gerçekçi yaklaşım değil. Mazda yetkili bir ağızdan böyle bir açıklama yaparsa o zaman tamam.

romulus

Aktif
Araç Markası
Sephia
Araç Renk ve Tip
Sedan
Bu konuda yanlış düşünüyorsun bence. Satmak istiyor da satamıyor o yüzden başka satabilecek yerlere gideyim cümlesi gerçekçi yaklaşım değil. Mazda yetkili bir ağızdan böyle bir açıklama yaparsa o zaman tamam.
Ben işin aracında değilim, ürün olarak bakıyorum olaya. Bir ürün pazardan çekiliyor ise sebebi üreticinin "çokta tın, başkasına satarım" demesi değil o ürünün alıcısını bulamayıp çekmesi kaynaklı olduğu.
İlk mesajda yazdığım gibi Çin in lüks markaları Oppo, OnePlus,Vivo,ZTE gibi markalar bu ülkede bu yüzden yoklar. Atı alan Üsküdari geçmiş,biz bu fiyatlara bu ülkede satış yapmayız demeleri kaynaklı. Adam sende,kim ipler Türkiye'yi demelerinden değil.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Taş kurbağa meselesi cuk oturuyor.
Japon felsefesi, sağlıklı çalışan bir sistemi değiştirme, geliştir olduğu için sim kart mevzusu bardağı taşıran son damla oldu.

Vergi sistemi de tuzu biberi işin.

Tüm dünya için çalışan sim kart sistemini yıllık on bin bile satılmayacak ülke için neden değiştirsin. Üstelik çatır çatır araba satarken.

Safi süt istemeyen pazara neden emek para harcasın ki.

ÖzgürSeyyar

Katılımcı
Araç Markası
1998 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Gri - HB
Delinin biri bir taş atmış çukura 40 akıllı çıkaramamış. :koptum: benim mesajdan sonra konu almış yürümüş gitmiş daha yeni girebildim :) Mazda'nın Türkiye'den çekilme nedenlerinden biride vergi sistemi olduğunu düşündüğüm için ve %100 elektrikli ve motor gücü 160Kw'ya kadar olan araçların ÖTV'si sadece %10 olduğu için (Avrupa'da üretim varsa.. Japonya için geçerlimi bilemedim) ve elektriklilerde çok daha fazla rekabet olduğu için belki geri döner diye düşündüm. Bildiğim kadarıyla Mazda'da elektrikli araçlarla ilgili yavaş yavaş modeller çıkarmaya başladı ama 2 yıla kadar çok çok büyük bir sıkıntı olmazsa elektrikli araç tarafında Mazda'da ister istemez o tarafa daha fazla yönelecek. Elektrikli tarafta çok ciddi vergi avantajı söz konusu şu anda. Örneğin Berlin'de üretilen Tesla Model Y'ye Almanlardan daha ucuza biniyoruz şuanda. Tesla örneğinden gidecek olursak şuanda 500-600 km menzilli bir Model Y (D segment bir SUV araç bu) 1.9Milyona satılıyor. 2 sene sonra aynı paralara (2 yıldaki enflasyonu eklemek lazım tabi bu rakamın üstüne) bin km menzilleri görürüz bence.. Kendi adıma 500-600 km menzil de yeter bana ama çoğu insan için 800-900km menziller ortaya çıkınca elektrikliye geçiş daha hızlı olur diye düşünüyorum. Bakalım Mazda efendi o zaman ne yapacak.. Avrupa'da, Çin'de, Kore'de hiç araba satamasın da bi görelim bakalım.. O zaman sim kart sorununu da çözer, gerekirse motor gücünü Tesla'nın yaptığı gibi yazılım ile 160KW'a da düşürür.

Üst Alt