Mazda, Kodo Tasarımı Bisiklet ve Kanepeyi Tanıttı

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
0fqPO4.jpg


Mazda’nın “KODO-Hareketin Ruhu” konseptinin doğuştan gelen saf güzelliği, 14-19 Nisan tarihleri arasında Milano Tasarım Haftası’nda yine izleyicilerin gözünü kamaştıracak.

2013 yılındaki KODO'dan esinlenilen sandalye gibi işlevsel olarak güzel objeler yaratma geleneğini sürdüren Mazda, Brera Design District Fuorisalone’da kısa zaman önce açılan Mazda Tasarım Alanı’nda sergilenmek üzere “Hareketin Ruhu” konseptinden esinlenilen iki tasarım seçti.

KODO Konseptli bisiklet ve kanepe, yepyeni CX-3 ve MX-5 dahil etkileyici güzellikteki ürün hattının temeli olan Mazda tasarım felsefesine örnek teşkil eder şekilde sergilenecek. Her iki tasarım da, yabani hayvanların hareketindeki dinamik güzelliğe özenerek hem kolay hem de güçlü şekilde "KODO-Hareketin Ruhu" tasarımının birer somut örneği.

KODO Konseptli bisiklet, Japon sanat ve tasarımının “az ama öz” felsefesini benimsiyor ve bir yandan da modern yarış bisikletlerini yeniden tasavvur ediyor. Mazda zanaatkarları, iskelet tasarımının özüne inerek hafifliği, çevikliği ve hızı yansıtan tasarımın en saf haline ulaştılar. KODO Konseptli kanepe ise, biçim ve işlev arasındaki ideal dengede bulunan gerçek güzelliği hayata geçirerek aynı bakış açısını paylaşıyor. Bu noktada, her ikisi de Mazda Avrupa tasarımcıları olan ve İtalyan mobilyacılarının becerilerine sahip Milanolu kreatif direktörler Setsu ve Shinobu Ito, Mazda’nın estetik hassasiyetini geçmiş zaman zanaatkarlığıyla buluşturdu.

Mazda Tasarım Alanı’nda, hikaye edilen Gyokusendo stüdyosu tarafından tasarlanan KODOKI bakır çalışmaları ve Hiroşimalı yedinci nesil zanaatkarlar ailesi olan Kinjo-Ikkokusai tarafından tasarlanan ve ezilmiş yumurta kabukları kullanılarak verniklenmiş SHIRAITO dahil olmak üzere usta Japon zanaatkarların KODO'dan esinlenen çalışmaları da görücüye çıkıyor.

url]


XI7J8O.jpg


QUyqcm.jpg


qtnjW4.jpg


hk1ink.jpg


ztY1iE.jpg


L0HFln.jpg
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Ne Kodo' ymuş yaw, maşallah Mercedes'in bisikletine en büyük rakip Mazda galiba, Kerim Merida yı takasta kullan
 

ersinnsahin

Sessiz
Mesajlar
72
Konum
İstanbul
Onun da etkisi vqr tabi hocam. Ktm nin bu tarz kum / plaj bisikletleri daha çok hoşuma gidiyor. Bunun kullanım amacı da kum/plaj ise kolları çok yorar, frenler de hidrolikse baya bir tecrübe ister gibi duruyor :)
Son edit: ben telefondan baktığım için ön lastik kalın sanıyordum ama meğer jantı kapatmışlar. Yine de sevemedim ama diğer yorumlarım geçersiz kaldı.
 

Üst Alt