Bu fren balatası konusunda 2 görüş hakim. Biri oem üretilirken o markaya özel üretildiği; öteki ise üreticilerin maliyet kaygıları nedeniyle oem balatalarda daha ucuza kaçtığını, ürettirdiği firmaların da buna göre düşük kalite üretildiği, çok uzun yıllar fren konusuna odaklanmış firmaların kaliteli ürünler sunması.
Ben de ikinci türden düşünüyorum. 1890 lı yıllardan beri piyasada olan sürtünme malzemesi konusundaki dünyada ilk firma Ferodo, uzun senelerdir fren sistemleri üreten brembo, ve senelerdir porsche, ferrari dahil bir çok markaya oem parça veren Ate. Bunlar aftermarket ürünlerini kötü yapacaklarını düşünmüyorum.
Brake Pad Comparisons - OEM Brake Pads versus Aftermarket Brake Pads
Bu linkte de genel olarak oemlerin daha uzun ömürlü olduğunu, ama aftermarketlerin daha çok toz üretse de performansının daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Bu videoda da, 3 farklı ürünün aynı olduğu görülebilir.