Hem benzin hemde LPG de bu sıkıntıyı yaşıyorum. Benzindeki teklemenin buji ve bobin kaynaklı olduğunu düşünerek ustaya gittim
Merhaba
Öncelikle Mazdanız kaç kilometrede ve kaç kilometre LPG li kullanıldı ? Motor-sübap sağlığını öğrenmek için
; ilk önce yağsız sonrada yağlı Kompresyon testi yaptırmalısınız. ( Forumumuzda Kompresyon testinin nasıl yapıldığını anlatan yazılar var.)
Sonuç iyi çıkarsa;
Tüm Hava ve Vakum hortumlarında kaçak-sızıntı olmadığına emin olun.
(Benzinli kullanımda; Oksijen sensöründen,Hava akışmetreden,vuruntu sensöründen v.b sensörlerden aldığı verilere göre Avans ayarını Beyin (ECU) yapıyor. Distribütör olmadığı için Mekanik olarak avans ayarı olmaz. LPG tarafını bilmiyorum.)
Lpg yi devre dışı bırakın. Lpg depo vanasını kapalı konuma getirin. Lpg sigortasını çıkartın.
Akünün Negative (-) kutup başını söküp, fren pedalına 30 saniye basın, Ecu resetlensin. 500km civarında sadece benzin ile kullanın. Ecu çalışma haritasını yenilesin.
Eğer benzin kullanımında yine tekleme yapmaya devam ediyorsa; ucuzdan pahalıya doğru giderek:
Doğru buji takıldımı ? ( Tırnak aralığı önemli ). Bobinler yenimi,Sağlıklımı ?
Hava akış metreyi ve kablolarını kontrol ettirin. Belki benzin pompası yeterli miktarda benzini gönderemiyor ?