Mazda 626 GF (1997-02) Marş Motoru Sorunu ve Tamiri

Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
Marştaki arasıra "tık" diye duran ve olmadık yerde can sıkan sorunu hallettik.
Marş otomatiginin değişmesiyle sorun çözüldü.

Ekli dosyayı görüntüle 72837

2025 parça fiyatı yansanayi için; 800-1000tl.
Bizim guzu da birkaç ay önce böyle bir arıza veriyordu. Marşa basınca tık deyip kalıyor bir iki deneme sonrası çalışıyordu. 2 yıl önce kontak termiği temizliği yapmıştım, yine onun bozulduğundan şüphelenmiştim ama @kadir 'in yanındayken yine yapınca tık ediyorsa termik değil marş dinamosudur demişti..

Ne hikmetse o günlerde sıklıkla karşılaştığımız "tık" sesi ile bir daha denk gelmiyoruz. Bir gün zor bir yerde tık edip bırakmaz inşaallah.

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Araç Markası
Mazda MPV LWEW
Araç Renk ve Tip
Siyah-MPV
Bizim guzu da birkaç ay önce böyle bir arıza veriyordu. Marşa basınca tık deyip kalıyor bir iki deneme sonrası çalışıyordu. 2 yıl önce kontak termiği temizliği yapmıştım, yine onun bozulduğundan şüphelenmiştim ama @kadir 'in yanındayken yine yapınca tık ediyorsa termik değil marş dinamosudur demişti..

Ne hikmetse o günlerde sıklıkla karşılaştığımız "tık" sesi ile bir daha denk gelmiyoruz. Bir gün zor bir yerde tık edip bırakmaz inşaallah.
Velevki olursa, altına girip şöyle bi tornavida sapıyla felan marş dinamosuna ve marş billuruna tak tak vurmak anlık çözüm olacaktır.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan

Tıkdan tıka değişir :)
Cumartesi akşamı yolda kalan (BL de buna ilk kez denk gelince) callcenter işe yaramadı fiziki olarak gidip baktım.

O tik dedi bende lokmayı elime alıp tak tak dedim ;)

Üst Alt