Mazda 6 GG (2002-08) Köpeğe Vurdum, Araç Tamirde

ssakizli

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
Balıkesir/Edremit
Araç Markası
Mazda 6 AT - 2004
Araç Renk ve Tip
Gümüş Gri - Sedan
Merhabalar

Kocaeli'den Balıkesir'e dönerken , Bursa çevreyolunda aniden önüme fırlayan kocaman bir köpeğe vurmak suretiyle kaza atlattık. Köpeğe havada vurmam şansıma oldu zira daha fazla hasar alabilirdik. Vurduktan sonra araç ,80-90 ile beni Susurluk'a kadar attı ve orada hararet artarak bizi orada bıraktı. Çekici aldı aracı Edremit'e getirdi ,şuan Özel Servis'te yapılmakta kasko üzerinden. Opel Astra 1.6 dizel otomatik bir ikame araç verdiler. Yalnız gerçekten o yaşına rağmen benim M6 gibi asla değil. Dizel motor dışında :) Tecrübelerimi ufak ufak paylaşmak istedim ,doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama bir kere kesinlikle ve kesinlikle düzgün bir markaya Kasko yaptırın. Ben memnun kaldım firmamdan ,isim vermemde sakınca yoksa verebilirim. Birde 2004 model aracımın tramer kaydı temizdi ,şimdi hasar kayıtlı olacak bir ona üzülüyorum. Konu hakkındaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

37376
37373
37370


* * *
30 Ocak 2019 Tarihli Düzenleme.

Aracın değişen parçaları ve fiyatları tabloda görülmekte. Buradaki tutar parça fiyatları ,buna ilave 535,5 TL işçilik gözüküyor. Toplamının KDV eklenmiş hali de tramere yanıyan tutar. O da 10.100 TL , Canımıza bir şey gelmedi ya ,nazar boncuğu olsun.

42224
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

mustafayk

Kıdemli Üye
Mesajlar
11,382
Konum
Bolu Merkez
Araç Markası
Subaru legacy
Araç Renk ve Tip
Yeşillll
Çok geçmiş olsun hocam.siz de bir şey yok ya.gerisi bir şekil de halledilir zaten.
Şimdiye kadar hiç bi köpeğe vurmadım ama köpek vurması kötü olur derler sizde de görüldüğü gibi.
Kaskonun olması çok güzel olmuş.yoksa sıkıntıydı.hasar kaydı gözükse de resimler var eliniz de sıkıntı olmaz.
Tekrar tekrar geçmiş olsun hocam.
 

Bayraktar

Doğayı Sev Xedos'u Öp!
Yönetici
Moderatör
Mesajlar
4,955
Konum
İzmir
Araç Markası
Xedos 9
Öncelikle geçmiş olsun.
İlkin köpeğin durumu nedir bunu sormak isterim, bununla ilgili bir şey yazmamışsınız? :(

Hasar kaydını merak edene bu durumu anlatırsınız, fotoğrafları gösterirsiniz. Hala da naz yapıyorsa alıcı, yol verirsiniz. Aracı almak isteyen böyle de alır hiç merak etmeyin. Araçta bir şey de yok aslında neden hararet yaptı onu da anlamadım? Darbeyle radyatörde kaçak falan mı oluştu da sonradan su azaldı?
Hava yastıklarının açılmaması iyi olmuş. Bazen ne yapacağı belli olmuyor bu sensörlerin. ;)

Sigorta/kasko firmasını paylaşmanızda sakınca yok, aksine bizlere de referans olursunuz. ;)
 

ssakizli

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
Balıkesir/Edremit
Araç Markası
Mazda 6 AT - 2004
Araç Renk ve Tip
Gümüş Gri - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9
Genel olarak cevaplayayım herkesi.

Öncelikle bu ikinci köpek vakam malesef. Aracı limitler dahilinde kullanan biriyim ki otobanda vurdum ,hızım 105-110 civarıydı. 1.5 yaşında kızım var ,yolculuk yaparken ekstra özen gösteriyorum. Orta şeritte idim ve bir tırı ağır ağır geçerken bir anda belirdi önümde. Tek görebildiğim iri olduğuydu. Otobanda zaten o an duramadım ,aktif trafik vardı. Havada karanlıktı ki köpeğin akıbeti ile alakalı bilgim yok. İlk köpek vakasında gündüz vakti idi ve müsaittim ,durdum fakat köpek malesef başından darbe alıp ölmüştü. Ama bu kazada ne oldu bilmiyorum. O an hararetim anlık yükselse de zaten duramazdım ki tampon-plaka ne düşse kalacaktı orada. Yaklaşık 3km kadar sonra yol genişleyince sağa çekip duruma bakabildim. Eşim ve çocuğum uyuyordu onları çığlıkla uyanması zaten ekstra tedirgin etti. Velhasıl Allah kimsenin başına vermesin zira çok daha vahim sonuçlar doğurabilirdi, hava yastıklarının açmaması da şansım oldu. Fakat şimdi şüphe aldı acaba sensörler sağlam mı ?

Fotoğrafları satarken kullanırım diye çektim zaten. Kaput havaya kalkmış bir yamukluğu yok. Esnemiş tampon içeri doğru. Şöyle ki ,kazayı yapıp 100km kadar gittikten sonra hararette oynama oldu ki o zamana kadar normal seyrinde ve hep gözüm hararet göstergesinde idi. Ara ara durdukça suyun boşaldığını gördüm ,antifiriz renginden, fakat kaputu açmak mümkün olmadığı gibi açarsam kapatamam diye de düşündüm,amacım gidebildiğim kadar gitmekti ki gelip bizi alabilsinler. Sanırım delik ufak idi ki o sebepten beni götürdü o kadar daha. Fakat klima 5dk sonra iptal oldu. Suyu da hafif hafif boşalttı ya da delik zamanla büyüdü bilemiyorum. Susurluk'u geçince Festiva Outlet var bilen bilir Balıkesir-Susurluk orta noktasında ,oraya attı bizi çok şükür.

Kasko AXA idi. Allianz vs çok fazlaydı ,bir tık daha pahalıydı AXA diğer firmalara göre tercih ettim. İyi ki diyorum şimdi. Memnun kaldım her hizmetlerinden.

Son olarak ,köpek için şunu belki söyleyebilirim. Vurduktan sonra ben şeridimden çıkmadım zaten çıksam kaza yapardım. Köpek sola doğru savruldu. Hızım az değil fakat frenle karışık vurduğumdan ve ayakları yerde değilken vurduğum için yaşamış olma şansı yüksek. Bununla beraber ,aynadan tek görebildiğim tabi ki farlar idi. Herhangi bir anormallik ,hani köpekten dolayı sağa sola kırma görmedim. Sol şeridimi tam hatırlamamakla beraber sağ şeridimde tır vardı. Zaten köpek sağdan ormandan geldi. Ya devam etti kaçtı ki ne kadar sağlam bilemiyorum ,bir ihtimalde ,vurduktan sonra geliş yönüne de daldıysa ki bana koşarak geldi önüme ,orada da biri vurmuş olabilir ya da geçip gitmiştir.

Ekstra not olarak düşeyim ,ben belirtmedim ama köpeğe duyulan hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu konuda insanlara olan umudumu tazelediniz.
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Çok geçmiş olsun. İnsan her ne kadar dikkat etse de canına susamış hayvanlar çıkabiliyor. Otoyolda olması bir de enteresan, kapalıdır her yeri otoyolun normalde.
Benim de maalesef kedi vakalarım oldu aynı şekilde. Önceki günlerde de az kalsın geyik ve tavşan da olacaktı da çok yoğun orman olduğu için 50 ile gidiyordum. Allah kolaylık versin. Hararetten ötürü fazla masrafa yol açmaz inşallah.
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Hızınıza ve geçirdiğiniz kazaya göre Allah korumuş.

Hava yastığı açılmama sebebi bana göre söylediğiniz gibi köpeğe havada çarpma ve buna bağlı olarak çarpmanın şiddeti. Çünkü hava yastığı yanlışım yok ise 50KM hız ve üzerinde açılıyor ki sizin kazanızda aracın aldığı hasara bakılırsa hızın yüksek olsada vuruş şiddeti 50KM yi bulmamış ve sensörler devreye girmemiş. Eğer girse o hızda görüşü kapatıp panikletip direk kazaya neden olurdu.

Yani mühendislerin varmış bir bildiği.

Tekrar geçmiş olsun.
 

ssakizli

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
Balıkesir/Edremit
Araç Markası
Mazda 6 AT - 2004
Araç Renk ve Tip
Gümüş Gri - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #14
@MutluTEKİR Çevreyolunun ,ağaçlık kısma yakın tarafında oldu. Gerçekten anlık görmemle vurmam bir oldu. Hani olur ya size doğru koşar ,kaza kaçınılmazdır ,onu bile yaşamadım. Anlık ,çıktı ve vurdum. Anlık refleksle frene bastım ve direksiyonu sıktığımı hatırlıyorum, o kadar. Umarım fazla masraf çıkmaz ama dediğim gibi baya yol geldim vurduktan sonra ve ibre hiç oynamadı hararet göstergesinde. Ne zaman oynamaya başladı ,motoru durdurup orada kaldım zaten.

@yakup Kesinlikle haklısınız. Bir çok açıdan verilmiş sadakamız varmış orası net. Farlar sağlam mesela ,plaka üzerinde kalmış ,araç sürüşe devam etti ki o an yolun sağı çok dardı ve akşam olduğundan sağ şeritte tır ve kamyon trafiği oldukça yoğundu. O an sağa çekemezdim ,zira trafikte yoğundu. Hava yastıkları açsa ne olurduk bilemiyorum...
 

Üst Alt