Honda Accord 2003-2007 Usb/Sd/Aux Aparat Montajı

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
Halk seni istiyor dediler; geldik :D

Ürünü önceki n11'den sipariş verdim ve 1 günde elime ulaştı. Aynı ürünün fiyatı nedense 215-550 TL arası değişiyor ama hepsinde aynı fotoğraf vardı. Bende en ucuzunu aldım, kargo dahil 220 TL'ye mal oldu. Bu cihaz Accord kullanıcıları için oldukça kullanışlı. Çünkü piyasada multimedia cihazı hem çok az hem de çok pahalı. Cd çaları ise sadece track cd çalıyor, cd ve parça geçişi çok yavaş. Bu sebeplerden dolayı çok cazip bir ürün.


Cihazın montesi için burada ses sistemleri kuran bir usta var ona gidecektim, fakat internette rusların çektiği videoları görünce kendim yapmaya karar verdim. Zaten ne yapması gerektiğini ben anlatacaktım, üste bir de para verecektim o sadece tornavida çevirecekti :) Türkçe anlatımı olmadığı için bu konuyu açma gereği hissettim. Aslında yanımda çırak olsa video çok daha iyi olurdu ama yalnızdım.



Accordlarda ana ünite altında boş bir giriş var, cihazın soketini oraya takmam gerekiyor. Öğrendiğim kadarıyla bu giriş araçta cd changer olmasına rağmen, ekstra cd changer bağlamaya yarıyormuş.


Tahmini sökme, monte ve toplam süresi: 20 dk.
1 adet düz veya yıldız tornavida, eski bir kart ve ufak bir karton parçası (tornavida ile kanırtma işlemi yaparken döşemeye zarar vermemek için kullanıyoruz)


1- Öncelikle vites çerçevesini söküyoruz. Küllük kapağı ile birleştiği noktadan ince tornavide yardımıyla yavaş ve ölçülü bir şekilde çektiğimizde fazla zorlanmadan çıkıyor. Dikkat etmemiz gereken husus düğmelerin jaklarını çıkartırken jaklara zarar vermemek. Daire içine aldığım noktada klips var, bu klipse basıp tornavida yardımıyla çıkartabilirsiniz.


2- Küllük içini ve çakmağı çıkardıktan sonra işaretlediğim 4 vidayı söküyoruz. Sonrasında vitese bakan kısmından yavaşça kaldırıp, yuvasından çıkartıyoruz. Arkasında toplam 3 kablo bağlı, beyaz olanda klips var, diğerleri rahatça çıkıyor.

3- Ardından ön kısımdaki cepleri tutan 2 vidayı söküyoruz.

4- Bir kart yardımıyla üst kısımdan kaldırdığımız bölümü yavaşça kendimize doğru çekip, sonrasında aynı işlemi diğer tarafa da uyguluyoruz. Beni en çok korkutan kısım burasıydı ama en kolayı bu oldu.

5- İnternette izlediğim videolarda bu 4 vidayı söküyorlardı. Ama ben gerek duymadım. Bu kısımın alt tarafından elimle işlemi tamamladım. Eli büyük olanlar sökebilir veya yardım alabilir.


6- Jakı bu girişe bağlamamız gerekiyor. Ters takma şansınız yok, yerine oturmaz. Fazla zorlamayın rahatça takılıyor.

7- Jak yerine takıldı.

8- Cihaz kullanıma hazır.

9- Sorunsuzca çalışıyor.

10- Klasör yani cd geçişlerini 5 ve 6 tuşlarıyla test ediyoruz. Sorunsuz.

11- Cihazı torpido gözüne yerleştirmeye karar verdim. Önce torpidoyu serbest (her iki tarafta zayıf noktalar var, buralardan içeriye doğru bastırmanız gerekiyor) bırakıyoruz, sonrasında cihazdan söktüğüm kabloyu arka kısımdan torpidoya sarkıtıyoruz.

12- Sonuç; dım tıs dım tıs



Edit: Fotoğrafları bulmaya çalışıyorum, bulabilirsem ekleyeceğim.










Cihazın şarkı geçişler çok iyi. Ses kalitesi cd'ye göre çok az daha iyi.


Dikkat edilmesi gerekenler;
Flash bellek veya sd kart fat32 formatında, klasörler CD01 CD02 vs. isminde olmalı ve her klasörde 99 parça olması gerekiyor. Daha fazla yükleyenler olmuş ama kitapçıkta 99 parça yazıyor.
 
Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Süper faydalı ürün süper faydalı konu olmuş. Teşekkürler Murat. Keyfin gıcır olsun... :)
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Abi cihaz bulmak mesele, Mazda6 için illaki vardır. Cihazı bul gerisi kolay beraber hallederiz ;) Ama bozma kırma durumu olursa kovalamak yok :D

Aşağıdaki ürün var ama bizim 6 lı cd çalar a uygun mu bilemedim. bu arada çizik olursa,
haydar.jpg

http://urun.n11.com/usb-ve-sd-cevirici-modul/mazda-usb-sd-aux-cevirici-aparat-P17701638
 

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Ses kalitesi nasil abi

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst Alt