Benim 2. araç Chevrolet Lacetti, Güney Kore menşeili biliyorsunuz, opel servislerinde yapılıyor, orjinal LPG'li araç. BRC marka. Şöyle bir sorunum var 1-2 yıldır. Araç yolda giderken kafasına göre benzine veya gaza geçiyor. Bir bakıyorum gazda, bir bakıyorum benzine geçmiş! Bostancı sanayideki BRC servisine gidiyorum. Orada baktılar ve sistemin kablolarının değişmesi gerektiğini söylediler ve masrafın da 500 TL olacağını söylediler. (5-6 ay önce)
Henüz yaptırmadım daha fiyat çok geldi bana. 6 aydır öyle devem ettim. Bunun daha ucuz yollu bir çaresi yok mu? İlla kabloların değişmesi mi gerekiyor? Ayrıca bu servis filtreye 50 TL alıyor. 20 TL yazmışsınız, fazla mı alıyor acaba? Önereceğiniz güvenli bir servis var mı acaba? Teşekkürler.
Ayrıca arkadaşlar başka LPG'li araç kullanımı konusundaki tavsiyeleriniz ne olur? Mesela ustam devirli kullanmamı, hareketten önce aracı ısıtmamı ve katkılı olduğu için Opetten almamamı tavsiye etti. Mesela ben genelde gaz bitince gaz alıyorm. bitmeden mi almak lazım acaba?
Ayrıca motor arıza ışığı sürekli yanıyor, arada bir gidiyor, Bu sorun olur mu? LPG li araçlarda bunun normal olduğunu söyleyenler olduğu için çok kafaya takmadım..
Bana göre değil... Bazı markalar katkı koyma ve filtre değişimine 100 lira yazıyor...
Katkı 15-20 ₺ filtrenin en babası da 20 ₺
Ben bu işlemleri yapabildiğime göre neden fazladan duygusal davranayım...
Yapamayanlar için mecburen uygun olabilir...