Far Restorasyonu (Parlatma) Zımpara ve Vernik İşlemleri

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
2007 Mazda 3 aracımdaki farlar çok fazla sararma yaptı ve kılcal çatlakları var içinde. o yüzden parlatmayla ya da polisajla falan uğraşmak istemiyorum. farların camlarını değiştirebiliyor muyuz öyleyse nerden temin edebilirim bilen var mı
Hatırladığım kadarıyla, onlar cam değil plastik, değişeceğini sanmıyorum, parlatma işlemi en mantıklısı.
 

emresengul55

Sessiz
Mesajlar
44
Konum
İstanbul
Araç Markası
2012 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Far parlatma herkesin bildiği bir işlem ama biz olaya biraz daha ayrıntılı bakacağız. Bu işlemi aracın üzerinde de yapabilirsiniz bendeki farlar sökülmüş vaziyetteydi.
Yeni nesil cam olmayan farlar ısıya ve darbelere karşı dayanıklı polikarbon malzemeden yapılıyor tabi ki tek başına bu değil üzerinde Uv filtreli koruyu verniği var. Bu farlar maalesef eski nesil cam farlar gibi değil. Zamanla çevresel etkenlerden dolayı sararıp deformasyona uğruyorlar. Güneş, sıcak-soğuk, aşındırıcı oto şampuanları vs. farlarımıza zarar veriyor.
Piyasadaki yaygın olan işleme göre önce fara zımpara yapılıyor sonra plastx tarzı bir cila ile parlatılıyor gayet güzel oluyor ama kısa süreliğine güze oluyor. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra farlar daha kötü bir hal alıyor. Çünkü zımpara işleminde farın yüzeyindeki koruyucu uv filtreli far verniği ortadan kaldırılıyor ve direk polikarbon far yüzeyine cila uygulanıyor.
Olması gereken zımpara işlemi sonrası fara aslına uygun far verniğini atmak ve daha sonra cila uygulamak. Gelin başlayalım.

Malzemeler:
-400,800,2000 numara zımpara
-Farın için üretilmiş sprey vernik
-Kağıt bant
-Gazete
-G3 pasta, Plastx cila

1- Farın ne durumda olduğunu belirleyelim ona göre tedavi uygulayalım. Farınızın sadece verniğinde problem olmayabilir. Polikarbon malzeme çok minik minik kılcal şekilde çatlayabiliyor. Gündüz bunu fark edemezsiniz akşam farları yakınca ortaya çıkacaktır. Bu durumda işlem biraz daha uzun sürecek. Kılcal çatlaklara örnek bir fotoğraf:

Ekli dosyayı görüntüle 16778

2- Farı kağıt bant ile maskeleyip zımpara işlemine başlıyoruz. Eğer farınızda kılcal çatlak yoksa farınızın üzerindeki vernik tabakası tamamen yok olana kadar 400 numara zımpara ile zımparalayın. Zımparayı sağ-sol şeklinde yapın daireler ve yukarı aşağı karışık hareketler yapmayın. Eğer kılcal çatlak varsa vernik tabakasını aldıktan sonra polikarbon malzemeyi biraz aşındırmanız gerekiyor. Her zımpara sonrası farlarınızı yakarak kılcal çatlakların ve kusurların gidip gitmediğini kontrol edin bu işlem far camızın biraz incelmesine sebep olacak. Sabırla zımpara yapmanız gerekiyor tabiki farı yok edene kadar değil bunun dengesini çok iyi sağlamalısınız :) Unutmayın fardaki kusurları bu aşamada temizliyoruz 400 numara ile aşındırma yapacağız 800 ve 2000 zımpara ile 400 numara zımparanın izlerini yok edeceğiz.
400 zımpara sonrası farlarımız bu şekilde olacak:

Ekli dosyayı görüntüle 16779

Farı yakarak kılcal çatlamaların durumunu kontrol ediyoruz ve işaretli bölgede biraz olduğunu görüyoruz 400 numara zımpara ile bir süre daha çalışıyoruz bu durumda.

Ekli dosyayı görüntüle 16780

3- 800 numara zımpara ile 400 numara zımparanın çiziklerini gideriyoruz. Ben bu aşamada sulu zımpara yaptım. Zımparayı ve farı ıslatıp zımparalıyoruz. Bu işlem sonrası farımızın için biraz görünecek hale geliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 16783

4- 2000 numara ile 800 numara zımparanın çiziklerini gideriyoruz. Bu aşamada farımızda hiç zımpara çiziği kalmadığından emin olmalıyız. İşlem sonrası farın içini daha net görebiliyoruz ve vernik işlemi için maskeliyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 16784

5- Vernik atma işlemi. Türkiye'de çok araştırmama rağmen sprey far verniği maalesef bulamadım. Ebay'da İtalya'da bir satıcının sattığını gördüm satın aldım 10 günde geldi. Macota PLC 200 200ml.
Verniği atmadan önce yüzeyin temiz kuru olduğundan, el izi toz gibi şeylerin olmadığından emin olmalıyız.
Vernik atma işlemi sprey boya ile boya yapmaktan biraz farklı. Kutuyu kesintisiz 2 dk çalkalıyoruz.
Farın bir köşesinden başlıyoruz. 10-15 cm mesafeden 10 cm. uzunluğu geçmeyecek şekilde sağ sol yaparak tetiğe sürekli değilde her geliş gidişte basarak atıyoruz. Aynı yere 2-3 kez attığınızda parladığını göreceksiniz bu şekilde lokal olarak parlata parlata 1 kat atıyoruz. 5 dk sonra aynı şekilde 2. katı atıyoruz ve 5 dk sonra 3. son katı atıyoruz. 1 gün kurumaya bırakıyoruz.


Ekli dosyayı görüntüle 16786

Ekli dosyayı görüntüle 16785 Ekli dosyayı görüntüle 16787 Ekli dosyayı görüntüle 16788

6- Vernik sonrası farımız ışıl ışıl parlıyor. Fakat vernikte hafif bir portakal görüntüsü kalıyor bunun için vernik tamamen kurduktan sonra (1 gün sonra) tekrar 2000 numara zımpara ile çok bastırmadan hafifçe 1 kat üstünden geçiyoruz. Şöyle bir görüntü oluşacak:

Ekli dosyayı görüntüle 16800

7- G3 pasta ve ardından Plastx cila ile çalışmamızı sonlandırıyoruz.
Sonuç:

Ekli dosyayı görüntüle 16805
Ekli dosyayı görüntüle 16801 Ekli dosyayı görüntüle 16802 Ekli dosyayı görüntüle 16803 Ekli dosyayı görüntüle 16804 Ekli dosyayı görüntüle 16806 Ekli dosyayı görüntüle 16807 Ekli dosyayı görüntüle 16808 Ekli dosyayı görüntüle 16809
Ekli dosyayı görüntüle 16810

Farların yeni sahibi Süleyman'a hayırlı olsun :)
IMG_20230311_200557.jpg

Benimde böyle birden bire oldu , acaba zımpara ile geçer mi
 

Üst Alt