Mazda 3 BL (2009-13) Bagajdaki Su Sızıntısı ve Çözümü

Araç Markası
2011 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Cümleten selamlar saygılar arkadaşlar bende Mazda 3 2011 dizel var maalesef aynı dertten muzdaribim bagajı 1 aydır açmıyordum bugün arka koltuğa oturdum koltuk sırılsıklam olmuş sonra baktım bagaj havuzu komple dolmuş artık koltuk süngeri suyu çekmiş vs neyseki suyu boşalttım. Bende biraz araştırdım sonuç olarak contalardan kaçırdığını tespit ettim bu contayı bi kaç yere sordum ama bulamadım konum İzmir nerden bulurum yada burda yardımcı olabilecek biri var mı şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Cümleten selamlar saygılar arkadaşlar bende Mazda 3 2011 dizel var maalesef aynı dertten muzdaribim bagajı 1 aydır açmıyordum bugün arka koltuğa oturdum koltuk sırılsıklam olmuş sonra baktım bagaj havuzu komple dolmuş artık koltuk süngeri suyu çekmiş vs neyseki suyu boşalttım. Bende biraz araştırdım sonuç olarak contalardan kaçırdığını tespit ettim bu contayı bi kaç yere sordum ama bulamadım konum İzmir nerden bulurum yada burda yardımcı olabilecek biri var mı şimdiden teşekkürler

@kadir yardımcı olur.

HuseyinMazda

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Hemen yağmur sonrası, bagajı açın ve bu borudan su geliyor mu diye bakın;

Ekli dosyayı görüntüle 40581

Su boruyu hat olarak kullanıp bagaja damlıyor.

Eğer buradan su sızıntısı varsa; bu soketin kaportaya takıldığı yere conta şeklinde izolasyon yapın. Uygun bantlar var piyasadan.

Ekli dosyayı görüntüle 40582
Selamün aleyküm. Tüm konuyu dikkatle okudum. Bendede aynı sorun var, aracın bagaj kısmını komple söktüm içine girip su tutturdum ve suyun bagaj kapağının şase ye monte edilmiş olduğu örnek resimde gözüken vidaların arasından girdiğini farkettim. 2 sağda 2 solda var bu vidalar. Orijinal bagajın çiziksiz vidalarını açarak, bagajı sök tak konumuna getirmek pahasına söktüm vidaları. Arasına silikon sıktım olmadı, silikonu kazıdım conta koydum olmadı, conta dan sonra o vidalara teflon sararak geri sıktım yine olmadı. Burayı en mantıklı ne ile kapatabilirim yardımcı olur musunuz? Birde buradan su akıyor diyen başka kimse yok forumda, mazdası burdan su kaçıran başka kimse varmi acaba?

Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Selamün aleyküm. Tüm konuyu dikkatle okudum. Bendede aynı sorun var, aracın bagaj kısmını komple söktüm içine girip su tutturdum ve suyun bagaj kapağının şase ye monte edilmiş olduğu örnek resimde gözüken vidaların arasından girdiğini farkettim. 2 sağda 2 solda var bu vidalar. Orijinal bagajın çiziksiz vidalarını açarak, bagajı sök tak konumuna getirmek pahasına söktüm vidaları. Arasına silikon sıktım olmadı, silikonu kazıdım conta koydum olmadı, conta dan sonra o vidalara teflon sararak geri sıktım yine olmadı. Burayı en mantıklı ne ile kapatabilirim yardımcı olur musunuz? Birde buradan su akıyor diyen başka kimse yok forumda, mazdası burdan su kaçıran başka kimse varmi acaba?
Yaptığın işlemler ile çözüme ulaşamamak ilginç. İşin ehli kaportacıya danış bakalım nasıl bir çözüm üretecek.

HuseyinMazda

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Valla şu anda tekrar söktüm her şeyi bagaja gireceğim arkadaş su tutacak. O vidalarda eminim dün yağmur yağarken yine oralardan damladigini gördüm zaten gözümle. Ancak başkada bir yer varmi diye kontrol edeyim dedim. Bir çözüm bulursam vidalar için burada paylaşırım. Diğer yerleri zaten arkadaşlar anlatmış farklı yöntemlerle çözdüklerini. Benim gibi her şeye rağmen şu akıtıyor diyenler, bu vidalara kesin baksın

HuseyinMazda

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
@kadir bey ve @Murat Yılmaz bey lütfen uzun deyip geçmeyin yardımınız gerekiyor, el becerim fena değildir yönlendirilirsem doğru yaparım. Kaportacı bulunduğum İlçe küçük olduğundan öyle bir imkan yok. Zaten olsada su farklı yerlerden geldiği için murat bey gibi bende çok güvenemem. Özelden mesaj attım iletişim bilgisi verirseniz yardımcı olursanız bolca dua ederim. Merhabalar tekrardan, bulunduğum İlçe küçük olduğundan dyson istedim ama akfix ultra pu mastik diye bir ürün verdiler aynı işi yapar dediler. Far ayaklarından başından beri sorunum yok bunu belirteyim. Döşemeleri ve tamponu söktükten sonra, havalandırma, tampon giriş yerleri dikkatlice yapıldı. Bagaj fitili içine mastik sıkılarak yerine takıldı. Birleşim yerleri diye kastettiğiniz yerlerin gördüğüm kısımlarını daha önce beyaz silikonla kapamıştım. 3 gündür yağan yağmurdan sonra kontrol ettim. Çözüme kavuşmadi. İnanın 2. Belki 3. Kez baştan sonra konuyu tekrar okudum eksik olan bir şeymi yapıyorum diye. Akfix ultra pu mastik bu iş için yeterli mi? 1. Resimde bir arkadaş tampon ayakları dışında uzunca silikon çekmiş. Mesela ben bunu yapmadım çünkü hemen üstündeki delikten orası dolunca yine içeri akacağını düşündüm. Eğer yanlış düşünüyorsam uyarirsaniz orayı da mastikle resimdeki gibi doldurayım. Bahsettiğim ürün resminde ekliyorum. 3. Resim de de yine burda bulduğum bir resim var aracın maatiklenecek yerleri diye ben bunların bir çoğuna çekmedim sanırım. Buralar kesin bilgi mi başka yerler de olması gerekirmi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260503_165515_com_android_chrome_CustomTabActivity.jpg
    Screenshot_20260503_165515_com_android_chrome_CustomTabActivity.jpg
    130.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260503_172423.jpg
    IMG_20260503_172423.jpg
    270 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20260503_165238_com_android_chrome_CustomTabActivity.jpg
    Screenshot_20260503_165238_com_android_chrome_CustomTabActivity.jpg
    175.2 KB · Görüntüleme: 10
Üst Alt