Araç Takip Sistemleri

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
Aracıma takip sistemi taktırmayı düşünüyorum, ama pek fazla bilgi sahibi değilim. Eski çalıştığım şirkette araçların nerede olduğunu görüyor ve istersek aracın motorunu kilitlliyorduk ve asla çalışma şansı olmuyordu. Bu hizmeti şirketlere veren bir çok firma var, peki ya şahıslara hizmet veren bir yer var mı ? Aramızda bu sistemi kullanan var mı ?
 

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Nette satılan cihazlar bence pek sağlık değil. Kurumsal bir firmadan destek almak şart gibi.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu konuda şöyle bir tecrübem oldu Kocaeli'deyken... Bizim bölgemizden şahsa ait harfiyat kamyonu çalınmıştı, adam kamyonda araç takip sistemi olduğunu ve hizmeti veren şirket ile irtibata geçtiğini ve koordinat olarak kendisine verdiğini ve harita üzerinde de gösterdiğini aracın İstanbul'da bir adreste olduğunu söyledi... Hemen İstanbul ile irtibata geçildi ve kamyonun orada olup olmadığı teyit edildi, sistem üzerinden bakıldığında da; 6 saattir orada olduğu bilgisi verilmişti...

Ekip hemen İstanbul'a yola çıktı, kamyon civarında pusu kuruldu ama 12 saat beklenilmesine rağmen ses seda çıkmayınca, kamyon alınarak geri dönüldü...

Sistemin faydalı olabilmesi için bulunabilecek bir yere montajlanmamış olması gerekiyormuş. Akü bağlantısı kesildiğinde araç ile bağlantı kesilip kesilmediğini sormadım.

O günkü fiyatlarla aylık 50 lira gibi bir ücretinin olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum... Esasında araçlarımız için şart bence... :)

Allah korusun.
 

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Ben de kısa bir süre rent a car'da çalışmıştım. Müşterilerden bir tanesi aylık ödemesini geciktiriyordu. Bizimkiler arabayı geri isteyecekti ama arabayı kaçırır filan diye istemediler. Sonrasında çalışmış olduğumuz şirketle iletişime geçip aracı kilitlettirdiler. Müşteri 10 dk.sonra araç çalışmıyor diye aradı, biz de gelip bakalım dedik. Olay yerine gittiğimizde yapabileceğimiz bir şey yok deyip çekici çağıracağımızı söyledik, adam olay yerinden uzaklaştıktan sonra şirketi tekrar arayarak aracı aktif hale getirdikten sonra çalıştırıp geri getirdik. Araç 1.3 multijet Albea :)
 

Üst Alt