Mazda 3 BL (2009-13) 9 inç Android Multimedya Deneyimi

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
Multimedya olayı uzun zamandır aklımda olan bir şeydi, hatta birkaç cihaz alıp denemişliğim de vardı. Bu ürünlerdeki genel memnuniyetsizliğim; 7” ekranın, düşük çözünürlükle daha da kullanışsız hale gelmesiydi. Çözünürlük haricinde eonon modellerinden fazlasıyla memnundum ve kağıt üstündeki özelliklerinden çok daha iyi performansları vardı.


Bu cihazı birkaç ay önce, ford kullanan bir arkadaşım tavsiye etmişti. Androidi, 9” ekranı ve 1024*600 çözünürlüğü görünce favorilerime eklemiştim. İşin kötü tarafı o zamanlar dolar 4 TL bile olmamıştı, bu konuda tek pişmanlığım o oldu, keşke o zamanlar alsaydım :)


Öncelikle şunu belirteyim; bu cihaz araca özel bir şey değil. Adamlar sıradan bir tableti modifiye etmiş, her araca göre çerçeve yapmış ve her araca göre kablo demeti yapmışlar. Siparişe göre çerçevesini monte edip, kablo demetini kutuya atınca oluyor araca özel :)


Çerçeve kısmını mükemmel yapmışlar, belki biraz abartı olacak ama orijinal teypten bile güzel oturuyor yerine, kalıbı kim çıkartmışsa ellerine sağlık. Kablo demeti ise o kadar iyi değil, ilk monte esnasında cihaz açılmadı hiç, soket uçlarındaki kabloları kontrol ettim ve birkaç kablonun geride kaldığını fark edip onları düzelttim. Ayrıca direksiyon kumandası da çalışıyor, ama tuşları uygulama içinde kodlamanız lazım ;)


Gelelim kullanıma;
Bu cihazı android tablet olarak görmeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız. İşlemcisi çok kötü ve rami çok düşük, dokunmatik hassasiyeti oldukça iyi. Mesela youtube, ilk açılışı yaklaşık 30 saniye sürüyor. Basit bir uygulama (indirme işleminden sonra) 45-60 saniyede yükleniyor. Yani performansı yerlerde :) Ben bu cihazı alayım; molalarda maillere bakarım, sosyal medya hesaplarımı kontrol ederim diye sakın düşünmeyin size kafayı yedirtir. Uygulamalar arası geçişler aşırı ağır ve donma tekleme yapıyor. Ama bu donmalar dahili uygulamalarında nedense olmuyor. Cihazın içerisinde dahili müzik çalar, internet tv, telefon, bluetooth müzik çalar, here go navigasyon, radyo, video, youtube, ekolayzır ekran koruyucu, hesap makines, vs. şeyler var. Ben usbd’den müzik dinlerim, sıkılırsam radyo açarım en olmadı tv izlerim derseniz bu cihaz alınır ve rahatlıkla kullanılır, dediğim gibi fazlasını yapmak isterseniz kanser eder :D


Cihazın ayarları da oldukça kısıtlı. Bunun nedenini anlayamadım. Mesela bluetooth aç-kapat ayarı yok. Android telefonlarda alışmış olduğumuz en ince ayrıntısına kadar yapılan ayarların hiç biri yok. Çok basit ayarlar var sadece, onlar da bazen yetersiz kalıyor. En beğendiğim ayar ise farlar açıkken ve kapalıyken ekran parlaklığını istediğimiz seviyede ayarlayabiliyoruz. Bu ayarı bir kere yapıyoruz ve sonra keyfimize bakıyoruz.


Cihazın fiyatı 180-250 dolar arasında değişiyor. İşlemcisi ve rami farklı olan modellerde mevcut. Cihazı 15. (cihaz EMS ile 10 günde geldi, satıcı 4 gün geç kargoya verdi) günde gümrükten kendim teslim aldım, o sabah tatile gittiğim için yollarda iyi olur diye düşünmüştüm. Haliyle gümrüğe gidince 206 TL gümrük vergisi ödedim. Gitmeyip bekleseydim belki daha az gümrük çıkabilirdi, çünkü üzerinde fiyat yoktu ve basit bir kutuda geldiği için ucuz bir ürün havası vardı. Cihazı aliexpress kampanyasıyla 18 $ ucuza almıştım, cihazın performansını beğenmediğim için dispute açmıştım, o dan bügün sonuçlandı ve %20 yani 33 $ para iadesi kararı çıktı. Yani cihaz bana 133 $ a gelmiş oldu + 200 tl gümrük vergisi. Şimdi asıl pişmanlığıma geleyim, ben bu cihazı ilk gördüğümde, kampanyasız hali 700 TL bile tutmuyordu, kur o kadar arttı ki cihazın normal fiyatı 2 katına çıktı neredeyse.

Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz, fotoğrafları ekliyorum özellikle istediğiniz farklı bir açı veya uygulama fotoğrafı varsa onu da ekleyebilirim.

Not: Yakın zamanda kullanım ile alakalı video da çekeceğiz ;)

Gündüz;
gündüz.jpg



Gece;
ekran koruyucu.jpg



Ekolayzır duvar kağıdı;
görsel eko.jpg



Youtube;
20180925_235329.jpg



Ana ekran;
ana ekran.jpg



Ayarlar;
ayarlar.jpg



Dahili müzik çalar;
dahili m.ç.jpg



Ek araç ayarlar;
ek ayarlar.jpg



Ekran koruyucu;
ekran koruyucu.jpg



Poweramp müzik çalar uygulaması;
pwr m.ç.jpg



Radyo;
radyo.jpg



Telefon;
telefon.jpg



Televizyon;
TV.jpg



Uygulama menüsü;
uyg.tepsi1.jpg
uyg.tepsi2.jpg



Genel görünüm;
arka.jpg
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Bozulma olayları olursa ne olur abi? 4gb ram versiyonları da var da olur da birşey olursa nasış yaptırılır o sıkıntı diye düşünüyorum.
 

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Ürünü incelemek isteyenler için;

ChoGath 9 inç Android 7.0 Araba DVD Oynatıcı Autoradio GPS Navigasyon Kapasitif ekran Mazda 3 Axela 2009-2012 için autoradio GPS

Tahmini Teslimat Zamanı

1537990083318.png
 
Son düzenleme:

Murat Yılmaz

Kıdemli Üye
Mesajlar
19,636
Konum
İstanbul
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #10
Son fotoda görüldüğü üzere araca çok güzel bir hava katmış. Ben de çok bakmıştım ama bose'nin kalitesini bozması muhtemel olduğu için vaz geçtim. Alsam bu çerçeveyi tercih ederdim ben de. Güle güle kullan Ustadım

Bose için ek aparat vardı galiba, öyle hatırlıyorum...
 

Rcm

Aktif
Mesajlar
3,066
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
kafa kafaya takas yapalım abi benim dandik necvox ile :D:D
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Vardı, @kadir sağolsun buldu etti de, cesaret edemedim açıkçası. Sonuçta ana ünite iyi olmadıktan sonra amfi ve hoparlörler bose olsa ne olur ustadım. Sende ses kalitesi ne durumda?
Orjinal teypden kesin daha iyidir.
Emin olamadım ama iyidir iyidir :)
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Kadir orijinalden iyidir dedi. Onaylanmamış ürünü ön plana çıkardı. Saldırın Hülooooooğğğğğğğğ

:kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya:
Lennn du bi önce dinle bak şimdi kem kum gun falan filan ;)


Bu tamamen beklenti işi oldugu için sonuç olarak yapacak bişey kalmıyor.

BL de 2 farklı çevirici denedim aynı çeviricileri megan3 dede denedim ama gel gelelim megan3 dekinin 3de 1ini zor verdi.

Teyp ile çevirici uyumsuzlugu.

Murat abiden çeviriciyi söktük , aldıgı multimediayı taktık direk ses değişti olumlu yönde.

Orjinal ünite kalsın dediğinden o zaman sadece çevirici için deli para çıkıyor.

Audison helix brax markalarının çeviricileri her türlü ünitede kullanılmış ve herkez memnun.

Audison bit play , bit one play , hd play , full hd play gibi işlemcili bi çevirici ile orjinal ünite kalabilir ama bu sefer ikinci eli bile 2-3 bin tl olan çevirici fiyatını duyan.

Kurban ben orjinal teypden memnunum vallahi sesi bile mükemmel diyor :)

O zaman ne yapıyor
1- orjinal ünite
2- oem ünite (sesden fedakarlık ediyoruz)
Ama piyasadaki çeviricilere göre çok daha iyi
3-benim gibi görüntü önemli değil ben zaten yola bakıyorum ses iyi olsun diyip 3 yol aktif bir ünite alıyoruz.
3 yol aktifde benimki standart başlangıç seviyesi bi ürün bunun gelişmişleride var.

Benimkinde hoparlör uzaklıklarını girilemiyor.

Orta seviye olanda : elinde metre ile ölçüp hoparlörlerin uzaklıklarını giriyorsun.

Üst seviyede üniteden çıkan bi mıkrofon var bunu merkeze koyup otomatik kalibrasyon yaptırıyorsun bu bütün hoparlörlerin uzaklıklarını ölçüp kendi ayar yapıyor.

Üst seviye plus da işlemcili çeviriciler oluyorki bunlara ya pc ile bağlanıp ayar yapıyorsun yada app uygulaması ile ;)
 

Üst Alt