2016 Cadillac CT6

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
yiAU1S.jpg


Premium lükse tamamen yeni bir yaklaşım olarak doğan Cadillac CT6, New York Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Belirgin ön ızgarasının etrafında Indirect Fire LED farlar bulunan otomobilde aynı zamanda yükselen bir omuz çizgisi, hafif eğimli bir tavan ve dokunmadan açılabilen bir bagaj kapağı bulunuyor.

Otomobilin boyutlarına bakıldığında uzunluğunun 5.18 metre, genişliğinin 1.87 metre ve yüksekliğinin 1.47 metre olduğu görülüyor. Otomobilin aks aralığı ise 3.1 metre. Bu verilerin kafanızda daha iyi bir fikir oluşturması açısından Cadillac, otomobilin boyutlarının ve iç mekan genişliğinin kısa aks aralıklı BMW 7 serisiyle neredeyse aynı olduğunu söylüyor.

Otomobilin iç mekanı kullanılan yüksek kaliteli malzemeler, modern dizayn ve 10.2 inçlik bir ekrana sahip CUE multimedya sistemiyle kendini ilk andan itibaren lüks hissettiriyor. İç mekanda göze çarpan diğer detaylar arasında geniş bir lüks deri döşeme listesi ile ahşap ve karbon fiber kaplamalar yer alıyor.

Cadillac otomobil ile ilgili detaylı bilgileri yayınlamamış olsa da CT6’da akıllı telefonlar için kablosuz şarj aleti, orta konsola yerleştirilmiş bir touchpad ve Wi-Fi hotspot özellikli OnStar 4G LTE donanımlarının sunulacağını onayladı. Cadillac, bu özellikleri yeterli bulmayan müşterileri de geniş bir opsiyon listesiyle ikna edecek gibi gözüküyor. Örnek olarak, hareketli arka koltuk paketiyle otomobil 2 adet bağımsız arka koltuğa sahip oluyor. Bu koltuklar 3.3 inç (8.3 cm) hareket edebiliyor ve ısıtma, soğutma, masaj gibi bir çok fonksiyona sahip. Bu pakete dahil olan bir diğer özellik ise üzerinde medya kontrolleri ile HDMI ve USB girişleri barındıran orta kol dayama. Alışık olduğumuz arka koltuk ekranlarının aksine, Cadillac CT6’da bulunan 10 inçlik ekranlar medya kontrolleri üzerinden açılarak ön koltuk arkalarından yukarıya kalkıyor, kullanılmadığında ise tekrar koltukların içine saklanıyor.

Bu opsiyonlar hala ilginizi çekmediyse Cadillac’ın kartları bitmiş değil. Otomobilde Bose imzalı 34 hoparlörlü Panaray premium müzik sistemi ve her koltuk için ayrı sıcaklık ve hava akışı seçeneklerinin ayarlanmasını sağlayan Quadzone klima sistemi de sunulacak.

Bu kadar donanımdan sonra sıra kaputun altına geliyor. Otomobilde 3 adet benzinli motor seçeneği sunulacak. Bunlardan ilki 265 HP güç üretebilen turboşarjlı 2 litrelik 4 silindirli bir ünite. İkinci sırada ise atmosferik bir motor bizi karşılıyor. Bu 3.6 litre V6, yaklaşık 335 HP’lik bir güce sahip. En üst seçenek olarak karşımıza yine bir V6 çıkıyor ancak bu V6 hacim olarak daha küçük (3 litre) ve turboşarjlı. Bu motor ise yaklaşık 400 HP güç ve 543 Nm tork ile otomobile hayat veriyor.

Tüm bu motor seçenekleri 8 ileri otomatik şanzımanlara bağlı. Bu şanzımanlar aynı zamanda ihtiyaca göre devreye giren bir 4 çeker sistemiyle de sunuluyor. Bu 4 çeker sisteminde ön tekerleklere iletilen gücü her an kontrol eden sürekli değişken bir debriyaj bulunuyor.

Yeni CT6, aluminyum ağırlıklı Omega mimarisiyle üretilmiş olması sayesinde 1680 kilogramın altında bir ağırlığa sahip. Cadillac’a göre bu CT6’yı kendi sınıfında dünyanın en hafif ve en çevik otomobillerinden biri yapıyor.

CT6’nın güvenlik ekipmanları arasında 360 derece kamera ve insanlar ile hayvanları algılayabilen ve bunu gösterge paneli üzerindeki bir ekranda gösteren bir gece görüş sistemi mevcut. Bunların yanı sıra otomatik fren özellikli gelişmiş park asistanı ve yayaları algılayıp sürücüyü uyaran ve kazaları önleme amaçlı kendiliğinden fren yapabilen bir sistem de sunuluyor.

Bu yılın sonuna doğru Cadillac’ın Detroit-Hamtramck fabrikasında üretime geçecek olan CT6, bundan hemen sonra ABD’de satışa sunulacak. ABD’yi Çin, Avrupa, Kore, Japonya, İsrail ve Ortadoğu izleyecek.

2Ds08Z.jpg

4ZuXwG.jpg

CMIv7k.jpg

P8IEAb.jpg
 

hagakure

Aktif
Mesajlar
5,637
Konum
İstanbul / Kadıköy
Araç Markası
2004 Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Şampanya-Sedan
Araç alım sürecinde keşke B sınıfı araçlar ile başlasaydım ki bu araçları gördüğümde "çok büyük şehiriçi bunu kullanmakla uğraşamam" derdim.Her gördüğüm D sınıf ve üstü araçlar aklımı başımdan alıyor .Beğendim :) çok beğendim..
 

Üst Alt