Mercedesiniz Saatinize Geliyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Siz hala Apple Watch furyasına katılmamış olabilirsiniz ancak otomobil üreticileri birbiri ardına bu yeni cihaza yönelik çalışmalar yapıyor. Bu üreticilerden sonuncusu ise Mercedes-Benz;

Mercedes-Benz Apple Watch uygulaması çıktığında ilk odak noktası navigasyon olacak. iPhone veya Apple Watch’ınızda bir hedef belirlediğinizde bu otomatik olarak otomobilin navigasyon sistemine gönderilecek. Araç park edilip sürücüsü araçtan indiğinde ise navigasyon yönlendirmeleri tekrar Apple Watch’a geçecek. Bu uygulama Mercedes’in Google Glass için geliştirdiği uygulama ile benzerlik gösterse de bu sefer Glass uygulamasının aksine tutulma şansı var.

Alman üreticinin Silikon Vadisi’ndeki Ar-Ge merkezinde dizayn edilen uygulama bu sonbaharda COMAND Online navigasyon sistemi mevcut olan yeni C ve S serilerinde kullanılmak üzere piyasaya çıkacak. Bundan sonra diğer modellere de gelecek olan bu uygulama, ileride güncellemeler ile araçta kalan yakıt seviyesi, menzil, kilometre sayacı gibi özellikler de eklenecek.

Başta bahsettiğimiz gibi, bu yeni Apple ürününe uygulama çıkaracak ilk üretici Mercedes değil, hatta ilk Alman üretici bile değil. İlk olarak BMW, Apple Watch uygulamasını geçtiğimiz Eylül’de tanıttı. Ardından Bavyeralılar’ı bu ayın başında uygulamasını tanıtan Volkswagen izledi.
 

Üst Alt