Benim eski 626 GE'de de vardı. Fakat sadece sol kapılarda vardı. Bu durum da gösteriyor ki güneş etkisinde kalan tarafta yaşanıyor bu problem. Serviste 2018 Nisan ayında benimkinin fiyatı 450 TL civarıydı tek bir tanesi. Merser'in stoğunda sol arka kapı için 1 tane varmış, fiyatta da şahane bir indirim olunca taktırmıştım serviste.
Bunun öncesinde de krom-siyah karışık görüntü gözüme çok battığı için bu işe baya kafa yormuştum. Öğrendim ki bu parçaların üzerindeki siyah kaplama çok yüksek sıcaklıklarda metale uygulanıyormuş, bu nedenle soymak neredeyse imkansızdı. Falçata, bıçak, zımpara hiçbiri işe yaramadı. Ya doğal şekilde dökülmesini bekleyecektim ya da boyama yapacaktım.
Ben de geçici bir çözüm olarak plastidip uyguladım. Müsait zamanda ise aklıma olan konu, çelik macunu + zımpara + mat siya boya ile olabildiğince aslına uygun hale getirmekti ama kısmet olmadı. Risk alırım derseniz macun boya işine girebilirsiniz, geçici olsun derseniz plastidip iş görüyor uzun süre. Yüzey farkı olacağı için metal bölgeye daha fazla, boyalı yüzeye daha az sıkmanız gerekir ki yüzey farkı ortadan olabildiğince kalksın.