Mazda 6 GH (2007-13) Yağsız Kalan Motor Sorunu

salihykaya

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bordo
Arkadaşlar merhaba,
10 Gün önce aracımda yağ değişimi yaptım. Tamirci filtreyi sıkmamış yağ boşalmış.duramayacağım bir yerde ışık yandı mecburen 5 km gittim durdum kontak kapattım. yardım çağırdım başka bir tamirci geldi biraz baktı aracın altına girdi sorun olmadığını filtrenin gevşediğini patlak çatlak olmadığını söyledi filtre değişti. yağ eklendi ancak arkasından araba artık çalışmadı. çekici ile o tamircinin dükkanının önüne götürdüm gece orda kaldı sabah gittiğimde tekrar yağda kaçak yoktu belliki gerçekten filtre gevşemiş.tamirci altına yattı 10 saniye falan baktı dediki abi motor kitlemiş revizyon gerekiyor. neyse yağ değiştiren usta çekici gönderdi aracımı aldı kimseye motora dokundurtma dedi hata bizdeyse biz karşılarız masrafı dedi. eğer motorda bir anormallik varsa izmit başiskelede köseoğlu otomotivde fatih ustaya gidecekmiş sizce ne yapmalıyım fatih ustayı bilen var mı veya yorumunuz var mı?

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Öncelikle geçmiş olsun.

Fatih usta; Mazda çerçevesinde bilinen genel olarak tavsiye edilen ustadır.

* * *

Konu sahibinden bağımsız ve konuyla ilgili olarak da her zamanki tavsiyelerimi yinelemek istiyorum Naçizane.

+Yağ değişimi sonrası bir kaç gün aracı ve motoru gözlemleyin.

+Hiç bir şey yoksa dahi haftada bir kaputu açıp bakın motorun yağ ve sıvılarını kontrol edin.

Üç beş dakika size bir şey kaybettirmez ama çok şey kazandırabilir.

salihykaya

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bordo
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Teşekkür ediyorum,
Yağını filtrelerini değiştirdik ara ara kontrol de ediyorduk sorun yoktu birden oldu neden olduysa, yağın rengini miktarını kontrol ediyorduk titiz bir şekilde. Değiştirdik oldu bırakmadık öle…ama yağ o akşam birden boşaldı ve herhangi bir patlak çatlak yok…dediğim gibi filtre değişti yağ eklendi 24 saat sonra yere damlayan sızan birşey yok.

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
Geçmiş olsun. Belirtilen ustayı tanımam eski Mazdacılar benden daha iyi tanıyabilir. Araca gelicek olursak yağ lambası yandığı andan itibaren 5 km daha yol gitmeniz kötü olmuş. Gerçekçi olacağım yağ lambası ilk yandığında direkt sebep yağ basıncının ciddi düşmüş olmasıdır. O durumda yağlama yetersiz kalacağından ana biyel ve yataklarda, eksantrik ve subap mekanizması üzerinde, özellikle de silindir duvarı ve sekmanlarda aşınma başlangıcı ve sıkışma başlar. En iyi durumda yataklar değişir, kısa blok honlama yapılır, eksantrik çok aşınmış ise yeni miller, yeni sekmanlar takılır. İçeride en iyi senaryo şu an bu gibi duruyor. Arkasından 5 km daha yol almak ciddi bir mesafe bence. Mazda bildiğim kadarıyla düşük toleranslı yüksek verimli motorlar kullanıyor. Yağsız kalmak ciddi hasar demek. Motor kilitlenmiş demek yağsız kalan parçalar sürtünerek aşınmış ve daha iyi sürtünebilecek pürüzlü kuru yüzeyler oluşturmuş bu yüzden hareket edemiyorlar. Ustaya güvenmiyor iseniz aracın başında durun, motor mecbur inecek dağılacak silindir kapağı sağlamdır diye düşünüyorum, krank yatakları, biyel yatakları, komple eksantrik sistemi sökülerek onlarında yatakları kontrol edilmeli size de muhakkak fotoğraf atsınlar. Sekmanlar, piston ve silindir duvarı kontrol edilecek. Fotoğraf isteyin aman yeni piston diyene güvenmeyin emin olun derim. Kurtarırsa honlama, olmazsa kısa blok değişimi tavsiye ederim. Pistonlar ve etekleri sağlamsa yeni sekman takımı ile onlar çözülür. Güzelce toplanıp dinlendirerek torkla silindir kapağı da sıkılırsa sağlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz. Çok geçmiş olsun. Hatalı bilgim var ise özür diliyorum.

salihykaya

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bordo
Hocam ustaya düşüncesimi sordum elden çıkar mı dersin dedim yoksa eski halini yakalar mısın dedim ama binmek istediğimi satmak istemediğimi söyledim, motora çok zarar vermişsin dedi. Madem binmek istiyorsun motoru komple ele alayım, daha kapsamlı bakım yapayım ömürlük bin dedi ve onayladım bu hafta verecek önce 250.000 fiyat geldi ümit ediyorum ki 200.000 e düşürdük :) ama ömürlük deniyor bilmiyorum artık bu hafta içi gelecek görecez :) istanbuldan izmir istikametine bir 700-800 km bir yol yapmak istiyorum 80-90 hızla… rodaj süresi imiş galiba bakalım artık, yoksa bir ay sonra bir hafta arayla 1000 gidiş 1000 dönüş 2000 km yol yapacağım 80 ile gitmek pek huyum değildir biraz ısınsın istiyorum parçalar birbirine ısınsın o 80-90 ile git muhabbetini bitirmek istiyorum..bu arada ustam değişti izmitte köseoğlu oto da fatih ustaya gidecekti bu konuda çok iyi olduğu söyleniyordu ama düğünü olduğu haberi geldi arabaya bakması 1 ay gibi bir zaman dilimi uzayacaktı başka bir mazdacı tavsiyesi geldi ereller oto samet usta imiş o da iyi bir usta yorumu yapıldı mazda özel servisi imiş araç ereller oto samet ustaya gitti bu hafta içi gelecek inşallah bakalım.samet usta ile konuşurken bir cümlesi beni rahatlattı hoşuma gitti, ustam aracıma mümkün olduğunca orjinal parça kullan ya da orjinale yakın olsun diyordumki cümlem bitmeden “ben bu arabaları biliyorum nerde nasıl bir parça kullanacağımı çok iyi bilirim” cümlesi ile sözümü kesti kendinden emin bir şekilde bu cümlesi beni biraz rahatlattı umarım sonu iyi olur :) yorumlarınızı tavsiyelerinizi almak isterim.

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
'Ben işimi bilmem sen nasıl dersen öyle yapalım abi' diyen bir sanayi ustası görmedim daha ama tabi sen adama aman abi böyle olsun dersen o da ben işimi bilirim der doğal olarak. Bana sorarsanız araç sahibi konuya hakim olacak ama kenardan takip edecek işçiliği ustaya bırakacak işine karışmak hoş gelmiyor bana. Mesela araca takılacak parçayı nereden temin ettiğini, parçanın üretim yerini, durumunu ve sağlamlığını teyit edip işçiliğini ustaya bırakmak gibi düşünün. Bu söylediğim konu sahibine itafen değil genel konuşuyorum ama aklınızda bir fikir oluşabilir. Detaylı durum analizini ilk mesajımda yazmıştım. Parça fiyatlarını bilmiyorum o yüzden rakam için bir şey diyemem. Ben şahsen takılan parçaların nereden alındığını bilmek isterdim. Biliyorsunuz bunların sanırım hepsi Japonya üretimi. Yani bizim nezdimizde 1. Kalite. İşçilik te önemli ama ustayı tanımam iyidir kötüdür demek doğru olmaz. Ben görüyorum internette yabancıların motor topladığı tertemiz videoları onlara heves ediyorum ama Türkiye'de nerde o kalitede işçilik bulunur bilmiyorum :D umarım tertemiz halledilir araç. Yeni piston sekman takımı takılacaktır büyük ihtimalle kısa blok değişecektir. Sandık motor yapılmayacak sanırım. Hayırlısıyla aracınıza kavuşmanız dileğiyle

salihykaya

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bordo
Bilinen bir ustaya yaptırılsa daha iyiydi.
Rodajıda şehiriçi yada uzunyolda rasyonel yolda (dur kalk lı yollarda) yapılması gerekir. (Otobanda sabit hızla değil)
Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

'Ben işimi bilmem sen nasıl dersen öyle yapalım abi' diyen bir sanayi ustası görmedim daha ama tabi sen adama aman abi böyle olsun dersen o da ben işimi bilirim der doğal olarak. Bana sorarsanız araç sahibi konuya hakim olacak ama kenardan takip edecek işçiliği ustaya bırakacak işine karışmak hoş gelmiyor bana. Mesela araca takılacak parçayı nereden temin ettiğini, parçanın üretim yerini, durumunu ve sağlamlığını teyit edip işçiliğini ustaya bırakmak gibi düşünün. Bu söylediğim konu sahibine itafen değil genel konuşuyorum ama aklınızda bir fikir oluşabilir. Detaylı durum analizini ilk mesajımda yazmıştım. Parça fiyatlarını bilmiyorum o yüzden rakam için bir şey diyemem. Ben şahsen takılan parçaların nereden alındığını bilmek isterdim. Biliyorsunuz bunların sanırım hepsi Japonya üretimi. Yani bizim nezdimizde 1. Kalite. İşçilik te önemli ama ustayı tanımam iyidir kötüdür demek doğru olmaz. Ben görüyorum internette yabancıların motor topladığı tertemiz videoları onlara heves ediyorum ama Türkiye'de nerde o kalitede işçilik bulunur bilmiyorum :D umarım tertemiz halledilir araç. Yeni piston sekman takımı takılacaktır büyük ihtimalle kısa blok değişecektir. Sandık motor yapılmayacak sanırım. Hayırlısıyla aracınıza kavuşmanız dileğiyle
Teşekkür ediyorum.

Parçalar mümkün olduğunca orjinal olsun değilse kaliteli malzeme olsun biniciyim dedim detaylı parça listesi istedim ama çok anladığım konular değil

Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, yoksa bizler ne yapsak nafile.
Genel olarak da; iyiler iyilerle, kötüler de kötülerle imtihan oluyor, nadiren de olsa tam tersi oluyor bu da imtihan dünyasının kaçınılmazlarından işte.

Rodaj mevzusundan hiç anlamam, ustanın tavsiyelerine güvenirim ben olsam. Ayrıca; araç manuel vites ise devirsiz kullanmamaya özen gösterin. Devirli kullanmak için de, limitleri zorlamayın.

salihykaya

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bordo
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, yoksa bizler ne yapsak nafile.
Genel olarak da; iyiler iyilerle, kötüler de kötülerle imtihan oluyor, nadiren de olsa tam tersi oluyor bu da imtihan dünyasının kaçınılmazlarından işte.

Rodaj mevzusundan hiç anlamam, ustanın tavsiyelerine güvenirim ben olsam. Ayrıca; araç manuel vites ise devirsiz kullanmamaya özen gösterin. Devirli kullanmak için de, limitleri zorlamayın.
Teşekkürler, araç otomatik

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
Ben şuan ki aracımı bakım için güvendiğim ustama bırakmıştım. Orjinal yağ filtresi kullanacağım bende var demişti Fransız grubuna parça üreten bir marka takmıştı. Ben iyisini takarım diyen kimseye güvenmem. Genelde internetten araştırıp parça üreticisine kadar bakarım ve memnuniyet oranına göre tercih ederim. Olabildiğince internetten araştırıp seçeneklerinizi bilin. Rodaj konusunu araştırıp buraya yazacağım. Araç benzinli motor mu turbo mu detay verir misiniz?

salihykaya

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Bordo
Benzinli hocam. 2.0

Ben şuan ki aracımı bakım için güvendiğim ustama bırakmıştım. Orjinal yağ filtresi kullanacağım bende var demişti Fransız grubuna parça üreten bir marka takmıştı. Ben iyisini takarım diyen kimseye güvenmem. Genelde internetten araştırıp parça üreticisine kadar bakarım ve memnuniyet oranına göre tercih ederim. Olabildiğince internetten araştırıp seçeneklerinizi bilin. Rodaj konusunu araştırıp buraya yazacağım. Araç benzinli motor mu turbo mu detay verir misiniz?
Benzinli hocam 2.0

Üst Alt