Mazda 323 BJ (1999-03) Şanzıman Yağı Değişimi Sonrası Oluşan Sorun

muro55

Sessiz
Araç Markası
2004 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Şampanya- Sedan
Selamın aleyküm merhaba arkadaşlar 2004 model 323 aracımda yaklaşık 200 km önce şanzıman yağını castrol transmax 75w 90 ile değiştim aracımda şöyle bi sorun oluştu gaza basınca devir hızlı yükselip araç uzamıyor sarma yapıyor acaba usta yağı fazla mı koydu diye düşünüyorum değişmeden önce böyle bi problemim yoktu çünkü şimdiden teşekkür ediyorum

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Manuel Şanzıman yağı değişimi ile böyle bir problemin mantıklı izahını bulamadım. Baskı balata sağlam mı?

Hasan06

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Aynısı benim mazda 3 aracımda oldu. Aracım 100 km hızı geçmiyordu. Ankarada Bey Otomotive götürdüm. Hallettiler. Nasıl hallettiklerini bilmiyorum ama yağı değiştirmişler tekrar.

muro55

Sessiz
Araç Markası
2004 Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Şampanya- Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
75w/90 aracınz için doğru viskozite mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

aracımızn kitapçıkları yok ama internetten bulduğum kitapçıklarda 75w90 yazıyor castrolun yağ bulucusundan da baktığımda yine aynı viskoziteyi veriyor

Manuel Şanzıman yağı değişimi ile böyle bir problemin mantıklı izahını bulamadım. Baskı balata sağlam mı?
Yağ değişimi yapmadan önce böyle bi problem yoktu müsait bi zamanda üst tapayı açıp araç soğukken yağda fazlalık varmı ona bakıcam artık

Aynısı benim mazda 3 aracımda oldu. Aracım 100 km hızı geçmiyordu. Ankarada Bey Otomotive götürdüm. Hallettiler. Nasıl hallettiklerini bilmiyorum ama yağı değiştirmişler tekrar.
Benim hızda problem yok ama gaza yüklendiğimde araç kendini atmıyo artık en son çare yağ değişimi olabilir

Üst Alt