Mazda 3 BL (2009-13) Rölantide Boğulma Öksürme (Dizel) Macerası

Ozanihat

Katılımcı
Mesajlar
192
Konum
Adana
Araç Markası
2012 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Aracımız 2012 dizel İmpressive
Uzun süredir farkında olduğum ama bir türlü fırsat bulup vakit ayıramadığım bir sorunum vardı. Şöyle ki;
Klima kompresörü devreye girdiğinde rölantide tıkırtı geliyor. Mesela klima açıkken kırmızı ışıkta durunca uzaktan ateşlenen MP-5 gibi seri tıkırtılar. Aynı ses klima kapalıyken rölantide motoru fren ve debriyaj ile vakum motoru vasıtasıyla yük altına alınca da geliyor nadiren de olsa. Bu soruna istinaden 2 tane klima ustasına gidip klima kompresörünü kontrol ettirdim ihtimaller arasından elemek için ve iki usta da klima sisteminin sorunsuz olduğunu teyit etti.
Rölantide gelen ses çok az gaz verince devir 900 civarına gelmeden kesiliyordu.
Klima sistemini eledik ve elimizde sadece takozlar kaldı. Motor ve şanzıman kulaklarını kontrol ettik ve sadece alt şanzıman kulağı istediğimiz seviyede değildi. Onu da 2 sene önce değiştirmiştim sağ takozla beraber ama orijinali bagajda duruyordu. Eski parçayı yeniden taktık ve tıkırtı sesi %60 azaldı. Sorunun alt takozdan kaynaklandığını tespit ettik en azından ama ford orijinali bulamadık o yüzden eskisini takıp yeni parça araştırmaya karar verdim.
Pazartesi gününü böyle bitirdik. Buraya daha sonra atıfta bulunabilirim diye en baştan anlatmak istedim.


Asıl sorun ise salı günü başladı. Sabah araba geç çalıştı ve rölantide bir gariplik vardı. Sanki birisi devri düşürüp geri veriyordu. Forscan ile bağlandım ve 2 tane arıza kodu buldum;

P2291 Enjektör kontrol basıncı çok düşük.
P228C Yakıt basınç regülatörü 1, kontrol sınırlarını aşıyor - basınç çok düşük.


Linkini eklediğim video tam olarak problemi yansıtıyor.
Yakınlarda ford özel servisi vardı tanıdık, hemen oraya gittim ama araba çekmiyor sürünüyordu resmen.
Forscan bağladım anlık verileri izlemek için. Rölantide istenen yakıt hattı basıncı 22 bin kpa civarında sabit ama ölçülen basınç 16 bin ile 55 bin arasında gezip duruyor.
Yakıt filtresinden başlayalım dedik çünkü 1 ay önce değiştirdim Mann olarak ve usta sahte olabileceğini söyledi ve ford orijinali taktı ama sorun devam ediyor.
Basınç sensörü ve basınç regülatörüne geldi sıra. Parçacı tanıdık olduğundan deneyeceğimizi söyledik o da sağ olsun kırmadı. Pompadaki regülatör ve yakıt hattındaki basınç sensörü değişti ama değişen bir şey yoktu.
Usta son çare enjektör&pompa servisine gitmemi istedi ve çalıştığı ustayı aradı. Oraya gittim adam arabayı hiç çalıştırmadan yol testi yapmadan bilgisayara bağlamadan pompa enjektör yakıt boruları komple sökülecek dedi. Enjektörler sıfır zaten dedim o zaman pompa gitmiş elimde temiz çıkma var istersen dedi ama benim hiç içime sinmedi tavrı ve yaklaşımı. Oradan ışık hızıyla uzaklaştım pompa değişecekse de bunu benim ustam yapsın deyip Adana Pompa isimli Bosch dizel servise gittim Serkan abi bana baktı saate baktı arabaya baktı sabah gel hallederiz dedi ama içerikle ilgili en ufak bilgi vermedi. Ben uzun sürecek heralde dedim, pompa değişirse şu kadar bilmem ne derken kendi kendime senaryoları yazıyorum tabi.

Sabah oldu alarmdan önce uyandım hanım ve çocuklar rahatsız olmasın diye sessiz sessiz hazırlandım yanıma da 2 tane atlet tişört aldım Adana sıcağında değişim şart diye ama daha siteden çıkamadan bir takımı kullandım çünkü araba çalışmadı. Serkan abiyi aradım hava yapmıştır dedi bir hortum tarif etti mazot emdirdi emme manifolduna balata spreyi sıktırdı filan derken yarım saatte çalıştırdım arabayı ama korka korka gidiyorum servise çünkü arıza gittikçe ağırlaşıyor maddi boyutu da belli değil ama artıyor kesinlikle.

10 gibi servise gittim Serkan abi daha gelmemiş ama Tayfur ustaya tembihlemiş beni bekliyorlar. Sen arabayı bırak ofise geç kahvaltını yap serin serin dediler. Normalde arabanın başından ayrılmam ama o gün hem bıkkınlık hem de sıcaktan kaçmak için kabul ettim. 10 dakika olmadan beni çağırdılar gittim yakıt filtresinij giriş ve çıkışına şeffaf hortumlar bağlanmış araba çalışıyor gelen mazotta sorun yok ama filtreden çıkan mazot hava kabarcıklarıyla dolu. Filtre değişti zaten dedim yandaki Focus'u gösterdiler hemen. Ona da aynı düzenek bağlanmış ve filtreden çıkan mazot girenle aynı. Mazot filtresinin üstündeki plastik parçada çatlak varmış oradan hava alıyormuş mazot. Hemen parça istedik filtreyle beraber gövde 600 lira dediler. Benim gözüme görünmüyor tabi o fiyatlar yazdığım senaryoların fiyatlamasından çok düşük olduğu için.

Velhasıl kelam bizim filtrenin gövdesi muhtemelen takozlar kontrol edilirken motor alttan beslendiğinde akü tarafındaki montaj yapılırken çırak motoru filtreden tutup itmesiyle çatlamış diye düşünüyorum ama bir yandan da kimsenin günahını almak istemiyorum.

750 lira ile bu sorundan ucuz kurtuldum diyorum kendi kendime.
600 TL parça
150 TL dondurma ( Serviste çalışan 20 kişiye 100'er gramlık kasede Mardo)

Tayfur usta orayı kontrol etmek istemese kimin aklına gelirdi bilmiyorum ama benim aklıma gelmezdi hayatta.
Ustalık önemli.
Tecrübe önemli.
Dürüstlük önemli.
Allah kimsenin başına vermesin.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu piyasada, verilmiş sadakan varmış ki, bu hikayeyi "çıkma pompa ile şu kadar bin liraya ustanın nokta atışı ile çözdük" cümlesi ile bitirmiş olurdun. :hhhhhh:

Büyük geçmiş olsun.
 

Üst Alt