Otomotiv Dünyasındaki Gelişmeler-Haberler (II)

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento'da kullanılan 3.3L Lambda II benzinli direkt enjeksiyonlu (GDI) motorda bir kusur olduğu iddiasıyla toplu dava açıldı.

Dava dilekçesinde, söz konusu motorun "anormal ve erken aşınma, gevşeme ve kırık dönen tertibatlar ve iç bileşenlerden muzdarip olduğu" belirtiliyor. Bu durum, gevşek metal parçalarının motor yağıyla karışmasına ve motorun iç aksamında tahribata yol açtığı söyleniyor.

hyundai-and-kia-iload-g6dh-petrol-engine-3-3l-1.jpg

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Mitsubishi mühendisi, Lancer Evolution'ın geri dönüşü için yeni umutlar uyandırdı ve ittifak ortaklarıyla birlikte inşa edilen elektrikli bir geleceğe ve potansiyel bir geri dönüşe işaret etti

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Honda, Türkiye pazarına ilişkin kritik bir karar alarak uzun yıllardır en çok satan modelleri arasında yer alan Honda Civic’in satışını durdurdu. Honda kaynaklarından edinilen bilgilere göre Civic modeli, mevcut koşullar nedeniyle Türkiye’de artık satışta olmayacak.

Honda, değişen pazar koşulları ve sedan modellere talepteki düşüşü gerekçe göstererek, uzun yıllardır Türkiye’nin en çok satan otomobilleri arasında yer alan Civic modelinin satışını durdurma kararı aldı.

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci’nin aktardığına göre, Honda yetkilileri kararın gerekçesi olarak son yıllarda sedan araçlara olan ilginin azalmasını ve değişen pazar koşullarını gösterdi.

Honda cephesinden yapılan değerlendirmede, Civic modelinin bir süreliğine ürün gamından çıkarılmasına karar verildiği ifade edildi.

Özpeynirci’ye göre kararın arka planında ekonomik unsurlar da etkili oldu.

Civic’in Türkiye’ye ithal edilmesi ve buna ek olarak uygulanan yüzde 25 oranındaki ilave gümrük vergisinin, modelin rekabet gücünü zayıflattığı ve bu süreci hızlandırdığı değerlendiriliyor.

ayd

Katılımcı
Araç Markası
2010 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Honda, Türkiye pazarına ilişkin kritik bir karar alarak uzun yıllardır en çok satan modelleri arasında yer alan Honda Civic’in satışını durdurdu. Honda kaynaklarından edinilen bilgilere göre Civic modeli, mevcut koşullar nedeniyle Türkiye’de artık satışta olmayacak.

Honda, değişen pazar koşulları ve sedan modellere talepteki düşüşü gerekçe göstererek, uzun yıllardır Türkiye’nin en çok satan otomobilleri arasında yer alan Civic modelinin satışını durdurma kararı aldı.

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci’nin aktardığına göre, Honda yetkilileri kararın gerekçesi olarak son yıllarda sedan araçlara olan ilginin azalmasını ve değişen pazar koşullarını gösterdi.

Honda cephesinden yapılan değerlendirmede, Civic modelinin bir süreliğine ürün gamından çıkarılmasına karar verildiği ifade edildi.

Özpeynirci’ye göre kararın arka planında ekonomik unsurlar da etkili oldu.

Civic’in Türkiye’ye ithal edilmesi ve buna ek olarak uygulanan yüzde 25 oranındaki ilave gümrük vergisinin, modelin rekabet gücünü zayıflattığı ve bu süreci hızlandırdığı değerlendiriliyor.
Pandemi zamanı ve sonrasında kıçları tempra gibiydi bayilerinin. 2023-2024'te gittim, takip ettim. En çok civic almaktı niyetim ama yüzüne bakmıyorlardı kimsenin, utanmaları da yoktu. 200-300 bin fazla vermeyi kabul edersen alıyordun aracı. Kısa sürede vurgun yapalım diye altın yumurtlayan tavuktan oldular. Bir önceki ucube modelden de daha çok arabaya benziyordu son modeli. Arabayı satıp piyasada gösterirsen devamı gelir satışının. Millet görmeyince almadı.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Pandemi zamanı ve sonrasında kıçları tempra gibiydi bayilerinin. 2023-2024'te gittim, takip ettim. En çok civic almaktı niyetim ama yüzüne bakmıyorlardı kimsenin, utanmaları da yoktu. 200-300 bin fazla vermeyi kabul edersen alıyordun aracı. Kısa sürede vurgun yapalım diye altın yumurtlayan tavuktan oldular. Bir önceki ucube modelden de daha çok arabaya benziyordu son modeli. Arabayı satıp piyasada gösterirsen devamı gelir satışının. Millet görmeyince almadı.
Artı olarak;

B segmenti yerden yükselterek oluşturulan Crossover (B-Suv'da deniliyor, hiç katılmıyorum) tarzı araçlar ayrık otu gibi yayılınca Sedan modeller gözden düştü.

İkincisi de, D segment araç fiyatlarına yaklaştı satış etiketi. Buna temel etken de japon araçlarına getirilen vergi oldu.

Göze görünmeyen ve dile getirilmeyen diğer önemli bir konu da ülkemizin her türlü durumu (ekonomik, siyasi vs)

Üst Alt