Mazda 626 GF (1997-02) Otomatik Vites Marş Basmama Sorunu

Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
Herkese selam dostlar. Uzun süredir konu açmıyordum çok şükür; ancak bir süredir araçta ara ara marş basmama sorunu yaşıyorum. Bununla ilgili marş dinamosu kömürleri, otomatiği değişti bakımları yapıldı. Kontak termiği serviste orijinali ile değişti. Ancak sorunum devam ediyor. Sabahları soğuk motorda çalışmamazlık yapmadı hiç. Ancak yakıt almak için , market için vs . durup tekrar çalıştırmaya çalıştığımda hiç marş basmıyor. Bir süre bekleyince falan çalışırsa çalışıyor. Son olarak "vites şalteri" arızalı olabilir denildi. Parçanın çıkması 3.500 TL serviste 7000 TL. Daha önce bu tür bir durumla karşılaşan oldu mu? Problem vites şalteri midir, geriye başka bir yer kalmadı gibi

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Isı sensörü arızalı olabilir.
Vites şalteri olsa soğukken de yapmaz mı?

HakanEMRE

Aktif
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Otomatik araçlar vites D'de iken marş motoru hiç dönmez. Araç muhtemelen hangi viteste olduğunu anlamıyor yada D gibi yada N/P hariç bir konumda algılıyor. Vites şalteri yada vites konum sensörü denilen parçanın arızalı olması muhtemel gibi

Marş basınca marş motoru dönüyor mu?

Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Isı sensörü arızalı olabilir.
Vites şalteri olsa soğukken de yapmaz mı?
Onu anlayamadım işte, sabahları hiç olmadı.
Otomatik araçlar vites D'de iken marş motoru hiç dönmez. Araç muhtemelen hangi viteste olduğunu anlamıyor yada D gibi yada N/P hariç bir konumda algılıyor. Vites şalteri yada vites konum sensörü denilen parçanın arızalı olması muhtemel gibi

Marş basınca marş motoru dönüyor mu?
Marş motoru dönmüyor hiç ses gelmiyor.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Marş motoru dönmüyor hiç ses gelmiyor.
Hakan'ın teşhisi doğru o zaman.

Sabah çalıştırmadan önce kontağı açıp vitesi P'den aşağıya doğru indirip çıkar yani kurcala N'ye veya P'ye alıp çalıştır, çalışırsa halat değildir diyebiliriz.

Son düzenleme:

HakanEMRE

Aktif
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Anlar mı bilemem ama Ankara'da bizim kasa Accord'ların motor ve otomatik şanzımandan çok iyi anlayan bir eleman var. Numarasını bırakayım istersen bir görüş

Burak Ürün 05070443671

Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
Hakan'ın teşhisi doğru o zaman.

Sabah çalıştırmadan önce kontağı açıp vitesi P'den aşağıya doğru indirip çıkar yani kurcala N'ye veya P'ye alıp çalıştır, çalışırsa halat değildir diyebiliriz.
Geç oldu ama, geçen denedim abi. Senin dediğin gibi vitesleri gezdirdim. Önce R de denedim doğal olarak çalışmadı. P ye alınca çalıştı. Sonrasında gezip park ettikten sonra yine çalışmamıştı. Bir elim marşta bir elim viteste P den R ye alır gibi hafif hareket ettirek çalıştırdım. Bir yede takılı kalıyor olabilir
Anlar mı bilemem ama Ankara'da bizim kasa Accord'ların motor ve otomatik şanzımandan çok iyi anlayan bir eleman var. Numarasını bırakayım istersen bir görüş

Burak Ürün 05070443671
Tamam Hakan , duruma göre iletişime geçerim , teşekkürler

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Geç oldu ama, geçen denedim abi. Senin dediğin gibi vitesleri gezdirdim. Önce R de denedim doğal olarak çalışmadı. P ye alınca çalıştı. Sonrasında gezip park ettikten sonra yine çalışmamıştı. Bir elim marşta bir elim viteste P den R ye alır gibi hafif hareket ettirek çalıştırdım. Bir yede takılı kalıyor olabilir

Tamam Hakan , duruma göre iletişime geçerim , teşekkürler
Benim GF kasa 626'da da aynı şey nadiren olmuştu.

Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
Sorunu çözdük arkadaşlar. Elektrikçi ayrıntılı olarak baktı. Sorun vites şalterine ve marşa gelen elektrik tesisatındaki sorundan kaynaklanıyormuş. Tesisat elden geçti, şimdilik sorun çözüldü.

Üst Alt