Bayraktar

Doğayı Sev Xedos'u Öp!
Yönetici
Moderatör
Mesajlar
4,955
Konum
İzmir
Araç Markası
Xedos 9
Xedoscan'ın bagaj amortisörleri yılların verdiği deformeyle bagajı çok iyi tutmuyordu ve bagajı açarken fazlasıyla kuvvet uygulamak gerekiyordu. İlkin yurt dışı sitelerde çıkma olarak bulma ihtimalini değerlendirdim her zamanki gibi fakat gelen ürünün de sağlam olabileceği şans işiydi. Daha önce de @MX9 Ahmet Abi'nin guzusu Melahat'e de böyle bir işlem uygulanmıştı ve hemen onun amortisörlerindeki kodu alarak internetten araştırma yaptım. Parçalar Clio III HB kasanın bagaj amortisörlerinin yan sanayisi olarak karşımıza çıktı. ;)

Hemen internetten sipariş verdim ve geçen hafta takmak için Ahmet Abi ile guzuyu yine masaya yatırmıştık da işlemden geçmesi gerektiğini görünce, o gün öylece bırakmıştık. Bugün ise Tosun Ustam sağ olsun benim tornacılardan kurtararak parçalardaki farklı olan kısımları ince işçiliğiyle halletti. ;)

43857


Bu amortisörlerin gövde kısmındaki yer. Gelenlerin bu kısmı ise topuz yuvalı olduğundan ufak bir işlemle çok güzel bir şekilde montajını yaptık. Bagaj kapağı menteşesindeki ucu yani diğer yöndeki kısım ise direk uydu. Uzunlukları da 1-2 mm farkla denk geldi. Basıncı da şimdilik tam kıvamında, umarım hep böyle kalır.

Buraya nasıl ulaşıyoruz derseniz hemen anlatayım: Arka koltuğun oturma yeri sadece iki tane yer ile tutturulmuş. Öne doğru eğilince göreceksiniz ki hemen alt kısmında iki tane tırnaklı kelepçe var. Önce bunları ittiriyor ve koltuğun oturulan kısmını çıkarıyoruz. Sırt kısmı için de şasiye bağlanmış (sağ/sol/orta) üç adet cıvata göreceksiniz. Bunları açıp sırt kısmını komple yukarı doğru ittiğimizde koltuğun arka kısmı da çıkmış oluyor. ;)

43858


Bunlar üzerinden çıkan parçalar. Orijinalini almak isteyen babayiğitler için fotoğrafladım. Fiyatı çift olarak 1000 lirayı geçiyor. :rolleyes: Benim aldıklarım ise kargo dahil 50 lira. :cool: Dayanıklılığı konusunda şimdilik bir şey söyleyemem fakat işlevi şimdilik çok iyi. :p

43859


Kısa videosunu da ekliyorum hemen şuracığa.


İlk videoda kilit kısmına bastığımda çok hafiften yukarı doğru ittirmek gerektiğini göreceksiniz. Olması gereken şekli belki de bu olsa da azıcık yağlama işlemiyle direk açılmasını sağladım, buradaki videodaki gibi... ;)


Bu arada bagaj kapağının iç kısmını hala toplamamamın nedeni bagaj kapağını içeriden tuşla açacak bir sistem yapmayı düşünüyorum. Yoksa otopark girişlerinde plaka aydınlatmalarının oralarda açma tuşu arayan ve eliyle tuttuğu lambayı buton sanıp parmaklamak suretiyle klipslerini kıran görevliler ile büyük bir savaş yaşayacağım gibi... :hihi:
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Çok güzel hareketler bunlar... :D

Buraya da yazayım; her türlü bagaj amortisörü ihtiyacı olanlar, araç markası ile değil de; bagaj amortisörünün boyu (Cm) ile ararsa, çok uygun fiyatlara bulabilirler... ;)

Bülent'in yazdığı gibi, ömrü kısa olsa ne olur ki; hep 50 liralık alırsın olur biter... :p :p
 

Bayraktar

Doğayı Sev Xedos'u Öp!
Yönetici
Moderatör
Mesajlar
4,955
Konum
İzmir
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Maliyeti de işçiliği de on numara olmuş Hamdi, güle güle kullan. Ömrü kısa olsa ne olacak 50 TL :D

Çok güzel hareketler bunlar... :D

Buraya da yazayım; her türlü bagaj amortisörü ihtiyacı olanlar, araç markası ile değil de; bagaj amortisörünün boyu (Cm) ile ararsa, çok uygun fiyatlara bulabilirler... ;)

Bülent'in yazdığı gibi, ömrü kısa olsa ne olur ki; hep 50 liralık alırsın olur biter... :p:p

Bagaja bağlamayı düşündüğüm açma motorunu da yine Renault'dan aldım. 20 lira. :D
Ya bu renölar olmasa biz bitmişiz ya? :p
 

mustafayk

Kıdemli Üye
Mesajlar
11,382
Konum
Bolu Merkez
Araç Markası
Subaru legacy
Araç Renk ve Tip
Yeşillll
Sen varya sen
Bilemedim ne diyeceğimi :koptum:
Eline sağlık abi güzel olmuş. Düğmeye basarken bile zengin olduğun belli oluyor
 

Üst Alt