Mazda Türkiye'de Temsilci mi Değiştiriyor !

Atmaca53

Sessiz
Araç Markası
Mazda 6 3 323F
Araç Renk ve Tip
Lacivert
Mazda kullanıcıları için güzel bir haber ama Kafamızda çok sorular mevcut

Ben bir Mazda sever olarak 5. Mazda aracımı kullanıyorum şuan bir kullanıcı olarak tedirginim . Bir dahaki araç değişikliğinde bu ezberi ÜZÜLEREK bozabilirim

İlk önce mevcut Mazda Kullanıcılarını kazanmaları lazım

Parça ve servis ücretlendirmesi inanılmaz pahalı

yanlış değilsem 2020 yılından beri servislerde bakım kampanyası duymadık

5 liralık işe yada 5 liralık parçaya 30 40 50 bin tl para isteniyor .

Yolda bizleri çevirip Mazda nasıl araba diyince soran insanlara vericeğimiz cevabı değiştirmeleri lazım .

Araba güzel gerisi yok . Servis yok , Piyasa yok , piyasa olmadığı için muadil parça bile bulamıyorsun. Yada buldun diyelim, özel sektör bu muadil parçanın serviste afaki fiyat olduğunu bildiği için bu durumu fırsata çeviriyor .

Deae

Katılımcı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
950 euro + kdv olan parça neymiş? Sadece panelden bahsetmiyorsunuz galiba
Sunroof açma kapama düğmesinin olduğu komple kabin ön taraf üst aydınlatma lambaları falan hepsi tek üniteymiş sadece kırılan düğme değişemiyormuş maalesef.

Linkdeki ürün: MAZDA 3 TAVAN LAMBASI , SUNROOF DÜĞMESİ (09-12 BL) ORJİNAL | Mazda Yedek Parça | Orijinal ve Eşdeğer Sıfır Yedek Parça

burada 15000tl şu an ben 2020 de herterden 950 euro fiyat aldım.

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Sunroof açma kapama düğmesinin olduğu komple kabin ön taraf üst aydınlatma lambaları falan hepsi tek üniteymiş sadece kırılan düğme değişemiyormuş maalesef.

Linkdeki ürün: MAZDA 3 TAVAN LAMBASI , SUNROOF DÜĞMESİ (09-12 BL) ORJİNAL | Mazda Yedek Parça | Orijinal ve Eşdeğer Sıfır Yedek Parça

burada 15000tl şu an ben 2020 de herterden 950 euro fiyat aldım.

Bunlar fazla abartmış fiyatı. Aciliyeti yoksa orijinal olarak yardımcı oluruz.

Deae

Katılımcı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Yurt dışında 1 birim olan şey ülkemizde 111 birim oluyorsa bu tartıştığımız konu çerçevesinde değil.

Misalen; 2014 model çok satmış piyasası olan bir marka aracın orijinal hava emiş hortumu yok ama Mazda'da 30 yıllık araçların umulmadık parçası orijinal olarak temin ediliyor.

Sözüm meclisten dışarı; 100 binlik araçlar 600 bin olunca ellerini ovuşturursan 10 liralık parça 100 lira olunca sineye çekmek de lazım.

Özetle, Mazda'da bulunmayan orijinal parça olmaz. Konu tedarik süresi veya ücreti ise bu Mazda kaynaklı bir durum değil.

Reyizim sağolsun uçurdu ülkeyi kimsenin ayakları yere basmıyor. Rabbim başı dururken ayağına taş düşürmesin inşallah.
Biz niye sineye çekelim hocam memur emeklisi insanlarız. Elimizde iyi kötü 15 yıllık bir araç var. Değil 600 bin 6 milyon verseler satma şansımız yok neticede yerine yenisini koyma şansımız yok. İsterse araç fiyatı 100 bine düşsün ben sadece tek bir yedek parçaya 1 emekli maaşımı vermeyeyim de.
[automerge]1762336480[/automerge]
Bu parçayı almadan önce servisten fiyat aldınız mı? Çünkü çıkma için aşırı yüksek bir rakam...
Hangi servis :) Ankara da bir tek herter fiyat verdi oda belçika üzerinden 90 gün bekleme süreli 950 euro. Onun dışında kime nereye sorduysam abi o parça imkansız deyip geçtiler o dönem. Son 1 senedir internette bulunur oldu bende hemen takibe aldım ve bu aldığımı bulabildim 5 ay kadar önce.

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Biz niye sineye çekelim hocam memur emeklisi insanlarız. Elimizde iyi kötü 15 yıllık bir araç var. Değil 600 bin 6 milyon verseler satma şansımız yok neticede yerine yenisini koyma şansımız yok. İsterse araç fiyatı 100 bine düşsün ben sadece tek bir yedek parçaya 1 emekli maaşımı vermeyeyim de.
[automerge]1762336480[/automerge]

Hangi servis :) Ankara da bir tek herter fiyat verdi oda belçika üzerinden 90 gün bekleme süreli 950 euro. Onun dışında kime nereye sorduysam abi o parça imkansız deyip geçtiler o dönem. Son 1 senedir internette bulunur oldu bende hemen takibe aldım ve bu aldığımı bulabildim 5 ay kadar önce.

Keşke herterden güncel fiyat alsaydınız :) Şimdi kayıtlardan kontrol ettim, en son 3 temmuz 2024'te 5500 tl'den satışını yapmışız. Bu tarz illa orijinal olsun dediğiniz şeylerde. Servisten veya bizden mutlaka fiyat alın.

Deae

Katılımcı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Keşke herterden güncel fiyat alsaydınız :) Şimdi kayıtlardan kontrol ettim, en son 3 temmuz 2024'te 5500 tl'den satışını yapmışız. Bu tarz illa orijinal olsun dediğiniz şeylerde. Servisten veya bizden mutlaka fiyat alın.
BL için lastik basınç sensörü lazım 1 adet oda 10 senedir bozuk.

Birde bu paspas setini arıyorum orjinal.
MAZDA-3-HALI-PASPAS-TAKIMI-1.jpg

Son düzenleme:

HakanEMRE

Aktif
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
BL için lastik basınç sensörü lazım 1 adet oda 10 senedir bozuk.

Son yıllardali araçlarda lastik basınç izleme sistemi Abs Esp gibi beyinler üzerinden tekerlerin dönüşünü hesap ederek uyarı veriyor ama 2010-2020 yıllarındaki fiziki sensörlü araçlarda sensörün zamanla pili bitiyor değişiminide herkes yapamıyor.

Özeliği beyinden kapatıp arıza ışığının sürekli yanmasından kurtulabilirsiniz.

Hatta sizin araçta fiziki sensör iptal edilip ESP beyni üzerinden çalışan sistem yazılım ile tanımlanabilir. Ben Focus 3/3.5 araçlarında bu işlemi çok yaptım. BL kasada da Focus ile ortak platform bir araç diye biliyorum.

Deae

Katılımcı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Son yıllardali araçlarda lastik basınç izleme sistemi Abs Esp gibi beyinler üzerinden tekerlerin dönüşünü hesap ederek uyarı veriyor ama 2010-2020 yıllarındaki fiziki sensörlü araçlarda sensörün zamanla pili bitiyor değişiminide herkes yapamıyor.

Özeliği beyinden kapatıp arıza ışığının sürekli yanmasından kurtulabilirsiniz.

Hatta sizin araçta fiziki sensör iptal edilip ESP beyni üzerinden çalışan sistem yazılım ile tanımlanabilir. Ben Focus 3/3.5 araçlarında bu işlemi çok yaptım. BL kasada da Focus ile ortak platform bir araç diye biliyorum.
10 yıldır yanıyor :) tofaş yada reno olsa bi döner ekmek parasına ilk girdiğin tamircide halledersin ama mazda olunca böyle oluyor malesef.

HakanEMRE

Aktif
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
10 yıldır yanıyor :) tofaş yada reno olsa bi döner ekmek parasına ilk girdiğin tamircide halledersin ama mazda olunca böyle oluyor malesef.
Yakın olsak bende bir döner ekmek parasına çözerim belki ama ben Karabük'teyim :)
Bolu Düzce Sakarya illerinede ayda bir gelip bu tarz yazılımsal işleri yapıyorum

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb
Screenshot_20260625-150904.jpg

"Satış sonrası" ibaresinden; Mazda satışının hali hazırda veya gelecekte olmayacağı anlamını çıkardım ben.

Gerçi, ne olursa olsun çok bi önemi de yok ya... :utan:

FRKNYRSL

Sessiz
Araç Markası
2002 Mazda 323F
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Hatchback
Satış sonrası ibaresinden benim anladığım servis hizmetini verecekler ama satışla ilgili henüz bir çalışma yok gibi.

Üst Alt