Mazda Intelligent Transport Systems(ITS)Akıllı Ulaşım Sistemleri

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
ITS (Akıllı Ulaşım Sistemleri), trafik kazalarını ve trafik sıkışıklığını azaltacak ve insanlar, yollar ile telekomünikasyon teknolojilerinin kullanımını hızlandırarak bilgi iletecek teknoloji üzerine kurulmuştur. 1991'den beri, Mazda, ITS projesini bir otomotiv üreticisi olarak proaktif bir şekilde destekliyor, karayolu trafiğinin güvenli ve kazasız olduğu bir toplumu gerçekleştirmek için hükümet, yerel topluluklar ve ilgili şirketlerle işbirliği içinde çalışmaktadır.

Görünmez Tehlikeleri Sürücüye Bildiren Teknoloji

Mazda, sürüş bölgesindeki tehlikeleri tespit etmek için alanı genişletmek amacıyla ITS'nin pratik uygulamalarının araştırılmasını ve geliştirilmesini etkin bir şekilde desteklemektedir. Mazda'nın ileri güvenlik teknolojisi ACTIVSENSE günümüzde de her zaman daha iyisi için çalışmaktadır. ITS teknolojisini kullanan yeni sistem, sürücülerin kavşaklarda veya kamera veya radar erişiminin ötesindeki bir mesafede 360 derece kararsızlıkta bir tehdidi fark etmelerini (görme, duyma veya başka türlü anlamlandırma) sağlamanın bir yolu olarak projelendirilmiştir.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Bu kadar özellik varmıymış ya ?Yaklaşık 5 sene sonra otonom standart olacak sanırım

Aktif olarak kullanılan sistemlerin yanında pasif olarak kullanılan sistemler var ki, konu açmaya kalkarsam sabahı ettirir herhalde. :)
 

Üst Alt