VolkanSrky
Sessiz
Evet arkadaşlar haftasonu boğaz kelebeğinin ordan damlayan su iyice sinirimi bozdu ve sökmeye karar verdim akan su jiklenin suyu idi. Hazır sökmüşken boğaz kelebeğinide temizlemeye karar verdim.
Öncelikle kontak kapalı şekilde kelebek üzerindeki fişleri çıkarıyoruz boğaz kelebeğimizi söküyoruz 4 somunumuz var iki altta iki üstte olmaz üzere sonrasında filtreden kelebeğe giden hava hortumunu ve 2 adet jikle su hortumlarını söküyoruz oynatarak çıkartıyoruz
Gördüğünüz rolanti motorumuz bunu sökerkenken konumunu kaybetmemeye çalışın. hassas bir parçadır
Kelebeğimizin temizlenmiş yağlardan arınmış hali ilk halini resimleyemedim çok kötü durumdaydı
Temizliğinden pek tatmin olamadım ve yağçöze yatırdım
Burdada biraz daha iyi temizlenmiş halini görüyoruz
Buda rolanti motorumuz
Hava filtresi olarak yaz geldiğinden dolayı açık filtre kitini takacaktım muayene aklıma geldi ve vazgeçtim
Burdada boğaz kelebeğimizin contası bu contayı pek beğenmedim
Sıvı conta ile üzerine eşit miktarda bi kat geçtim
Ve bu şekilde montajını gerçekleştirdim
Somun ve vidalarımıza gres sürmeyi unutmayınız
Malzeme eksikliği ve sonrası yaşananlar
Bu arada yırtılan jikle hortumunu değiştirdik bu seferde hava hortumunun çatladığını gördüm onuda değiştirdim hiçbir şekilde hortum uyduramadım pejo hava hortumu alıp onu taktım uyum sağladı
Ve Temizliğimiz bitti.
Tam bitti derken artık ömrünü tamamlamış bir karter havalandırma sibobumuz oldu heryere baktım hiçbir parçacıda bulamadım bu arkadaşı, eğer çevrenizde varsa bana yollarsanız karşı ödemeli çok makbule geçer
Öncelikle kontak kapalı şekilde kelebek üzerindeki fişleri çıkarıyoruz boğaz kelebeğimizi söküyoruz 4 somunumuz var iki altta iki üstte olmaz üzere sonrasında filtreden kelebeğe giden hava hortumunu ve 2 adet jikle su hortumlarını söküyoruz oynatarak çıkartıyoruz
Gördüğünüz rolanti motorumuz bunu sökerkenken konumunu kaybetmemeye çalışın. hassas bir parçadır
Kelebeğimizin temizlenmiş yağlardan arınmış hali ilk halini resimleyemedim çok kötü durumdaydı
Temizliğinden pek tatmin olamadım ve yağçöze yatırdım
Burdada biraz daha iyi temizlenmiş halini görüyoruz
Buda rolanti motorumuz
Hava filtresi olarak yaz geldiğinden dolayı açık filtre kitini takacaktım muayene aklıma geldi ve vazgeçtim
Burdada boğaz kelebeğimizin contası bu contayı pek beğenmedim
Sıvı conta ile üzerine eşit miktarda bi kat geçtim
Ve bu şekilde montajını gerçekleştirdim
Somun ve vidalarımıza gres sürmeyi unutmayınız
Malzeme eksikliği ve sonrası yaşananlar
Bu arada yırtılan jikle hortumunu değiştirdik bu seferde hava hortumunun çatladığını gördüm onuda değiştirdim hiçbir şekilde hortum uyduramadım pejo hava hortumu alıp onu taktım uyum sağladı
Ve Temizliğimiz bitti.
Tam bitti derken artık ömrünü tamamlamış bir karter havalandırma sibobumuz oldu heryere baktım hiçbir parçacıda bulamadım bu arkadaşı, eğer çevrenizde varsa bana yollarsanız karşı ödemeli çok makbule geçer