Mazda 323 BG (1989-94) LPG Hava Kabini Girişinin Tıkalı Olması

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Merhabalar dün akşam buji kablolarımdan birisi eridiği için araca bakarken biraz daha kurcalamak istedim ve dikkat ettiğim bir kısım var, aracım Mazda 323F Hb 1.6 16v klimasız karbüratörlü Atiker LPG beyni var ve beyinden hava kabinine giren hortum hava kabini ile birleşimini yani montajino bir delik açıp etrafını dayson yapıştırıcı ile dolgu yaparak yerine sabitlemisler. Buraya kadar tamam kötü işçilik olabilir ama çalışıyor sonuçta ama şöyle bir durum var hortumun ucu tamamen kapalı ve iğne ucu kadar bir delik var muhtemelen lpgyi oradan enjekte ediyor. Bu güne kadar aracım çalıştı ama inanılmaz bir yakıt sarfiyatım var 22L LPG ile 120km anca yapabiliyorum maks 140 olsun yine de fazla oranın çok aman aman etkisi olmasa da ucunun tamamen açık olması rahat rahat girebilmesi gerektiğini düşünüyorum sonuçta ayarlamaları gaz beyni ve hortum üzerindeki minivanadan ayarlayabiliyoruz. Sizler ne diyorsunuz bu işe. Bir de ngk 7987 buji takımı ve ngk 9848 buji kablo siparişi geçtim bekliyorum.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb
Gaz girişi tıkalı ise nasıl fazla yakıyor onu anlamadım.

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Demek istediğim gaz giriş yeri hava kabinine bağlanan hortumun ucu iğne deliği kadar küçük. Aracım fazla yakıyor bununla alakalı olabilir mi hortumun ucu tamamen açık olması gerekmez mi.

Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
22 lt LPG ile 120-140 km menzil çok çok az. Forumda yorumlar yapılsa dahi profesyonel bir ustanın araç üstünde kontrol etmesinin yerini veremez. En yakın LPG servisine uğramanızı tavsiye ederim. Bedelini her gün yüksek yakıt ile ödüyorsunuz zaten.

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Gerçekten de işini düzgün yapabilen bir LPG ustası bulabilirsem ben de götürmek istiyorum ama ne yazık ki hem bu araçtan anlayan yok hem de işi bilip dürüst olanı yok. Varsa tavsiyeniz dikkate alırım teşekkür ederim.

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Gerçekten de işini düzgün yapabilen bir LPG ustası bulabilirsem ben de götürmek istiyorum ama ne yazık ki hem bu araçtan anlayan yok hem de işi bilip dürüst olanı yok. Varsa tavsiyeniz dikkate alırım teşekkür ederim.
İstanbulda ikamet ediyorum.

Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
İstanbul'da ikamet etmiyorum, şudur diyebileceğim bir LPG ustası yok ancak İstanbul derya deniz olduğu için aslında yüzlerce usta bulunabilir. Forumda önerilen bir usta yoksa sanırım şöyle yapardım, Haritalar uygulamasından konumuma en yakın LPG ustalarını arar yorumlarını okur ve en makul gelene selam verip girerdim kapıdan. Sonuçta siz derdinizi anlatın, ustayla diyalog sırasında sizi tatmin etmezse yaptırmak zorunda değilsiniz.

Üst Alt