Led Far Ampulü (Led Xenon Far) Tecrübe ve Tavsiyeler

mogpe06

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Herkese selamun aleyküm 2005 mazda 3 aracım var 2 hafta sonra muayenem var muayeneden sonra bi far ampülleri değiştirmek istiyorum(çevirmelerde ceza yazılmayacak olan cinsinden) hiç anlamam bu işlerden nerede yaptırabilirim geceleri inanılmaz zor görüyorum önümü hiç ışık yaymıyor farlar

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb
Herkese selamun aleyküm 2005 mazda 3 aracım var 2 hafta sonra muayenem var muayeneden sonra bi far ampülleri değiştirmek istiyorum(çevirmelerde ceza yazılmayacak olan cinsinden) hiç anlamam bu işlerden nerede yaptırabilirim geceleri inanılmaz zor görüyorum önümü hiç ışık yaymıyor farlar
Mesajının taşındığı bu Konuyu incelemekte fayda var.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Ceza ve muayene kısmını bilmem ama niken nova serisi 90w
Tecrübe etmenizi tavsiye ederim.

mogpe06

Sessiz
Araç Markası
2005 Mazda 3
Ceza ve muayene kısmını bilmem ama niken nova serisi 90w
Tecrübe etmenizi tavsiye ederim.
90w çok olmaz mı bir de kendim söküp takabilir miyim basit bir işlem mi trickleri var mı önceden sökülmesi edilmesi gereken bi şey yoksa direkt kaputu açıp ampulleri sök tak yapmak yeterli midir ?

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan

Metince

Sessiz
Mazdanızın Far fotoğraflarını eklerseniz, daha iyi yorumlar yapılabilir.

Far Camı yıpranmış olabilir, Mercek varsa yıpranmış olabilir, Reflektör / Ayna yıpranmış olabilir.
Farlarınızda mercek yoksa, Mercek taktırmak sizi çok memnun eder.

Farların camını, merceğini yenileyen, mercek yoksa Mercek montajı yapan bir usta bulup yaptırmalısınız.
Mercek olmayan farda,yapılan tadilat iyileşme sağlar ama sizi tam olarak memnun etmeyecektir..

Son düzenleme:

Metince

Sessiz
Söküyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 64677

11 yıllık Orjinalleri çıkartıyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 64678

Sıfır orijinal farları takıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 64679
IMG_20230401_135013.jpg Kadir bey aracının 11 yıllık farlarını söküp, Sıfır orijinal farlar ile yenilemiş. Kadir beyin paylaştığı fotoğraf farkı çok iyi gösteriyor.

mogpe06 imkanınız varsa orjinal farları alıp taktırmak en iyisi. yada far camını ve merceğini yeniletmek.
Bence Sadece ampül değiştirmek problemi çözmez..

Son düzenleme:

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Ekli dosyayı görüntüle 74739 Kadir bey aracının 11 yıllık farlarını söküp, Sıfır orijinal farlar ile yenilemiş. Kadir beyin paylaştığı fotoğraf farkı çok iyi gösteriyor.

mogpe06 imkanınız varsa orjinal farları alıp taktırmak en iyisi. yada far camını ve merceğini yeniletmek.
Bence Sadece ampül değiştirmek problemi çözmez..
Ampül kıyaslama görselleri paylaşmıştım sanırım takılı olan philips led ampüle göre lux değeri 5 katı fazla çıkmıştı niken 90w olanın ;)

Diğer 2 arkadaş farları hiç değişmedi ama
Bunca zaman kör gidiyormuşum yorumu gelmişti ;)

Üst Alt