Lastik ve Jant- Fikir Alışverişi

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Arkadaşlar iyi akşamlar benim araçta 225-45-17 lastikler var araba sanki fazla şişirilmiş futbol topu gibi zıplıyor hissi veriyor nefret ettirdi 16 janta geçsem çözüm olur mu ya da başka bir çözüm yok mu
Araçta muhtemelen yay da vardır, zıplama hissine katkı veren.

Mazda_3

Katılımcı
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz HB
Normalde bu ölçülerle zıplamaz, esneklik daha da kaybolur, konfor azalır, yoldaki tümsek ve çukurlar daha sert hissedilir. Amortisör patlak olabilir belki.

205/55/16 gayet güzel olur.
Ben yanlış benzetme yaptım sanırım zıplama demeyelim de çok sert bir sürüş oluyor dediğiniz gibi konforsuz lastik basıncı ile de alâkalı değil 16 jant çok fark eder mi acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

Araçta muhtemelen yay da vardır, zıplama hissine katkı veren.
Yok amortisörleri yeni değiştirdim sach marka takozlar da yenilendi sanırım 17 jant ve 225-45 ölçüden dolayı çok sert süspansiyon var yeni yaz lastiği alacağım acaba 16 jantta geçip öyle mi alsam

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Ben yanlış benzetme yaptım sanırım zıplama demeyelim de çok sert bir sürüş oluyor dediğiniz gibi konforsuz lastik basıncı ile de alâkalı değil 16 jant çok fark eder mi acaba

Yok amortisörleri yeni değiştirdim sach marka takozlar da yenilendi sanırım 17 jant ve 225-45 ölçüden dolayı çok sert süspansiyon var yeni yaz lastiği alacağım acaba 16 jantta geçip öyle mi alsam
Zaten çok yumuşak bir süspansiyonu yok aracın, 17 inç 45 yanak daha da sert yapar, 16" 55 yanak normale döndürür

Metince

Sessiz
Zaten çok yumuşak bir süspansiyonu yok aracın, 17 inç 45 yanak daha da sert yapar, 16" 55 yanak normale döndürür
Katılıyorum, 17inçe göre daha konforlu hissedilir.
Ayrıca bir kaç yerde okuduğuma göre; ülkemizde üretilen sach marka amortisörler çok sertmiş, almanya üretimler daha iyi - yumuşakmış..

Son düzenleme:

Metince

Sessiz
Öncelikle 16 inç jant ve lastik alınca; artan konfor hissiyatı sizi ne kadar Memnun eder bilmiyorum..

Eğer 16 inç jant almakta kararlıysanız orjinal mazda jantı almak daha sağlıklı olur. Sorun yaşamazsınız.
( Jantların genişliği, Ofsett ( ET ) değeri , göbek çapı farklı oluyor..)

Ekran görüntüsü 2026-04-20 021414.jpg

Aracınızdaki etikete bakın. Kullanmanız gereken lastik ölçüleri, Burada gösterilen değerlerle uyuşuyormu ?
Eğer ayni ise 6.5J genişliğinde , ET50 değerinde , Jant göbek çapı 67.1 mm, Bijon aralığı 5x114.3 jant kullanmalısınız..

conqierors

Katılımcı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Füme HB
Sahibinden.com da orijinal 2 tane gördüm, birisi 15bin diğeri 19bin yazmış, kış lastiği de üstünde takılı veriyor.

Mazda_3

Katılımcı
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz HB
Öncelikle 16 inç jant ve lastik alınca; artan konfor hissiyatı sizi ne kadar Memnun eder bilmiyorum..

Eğer 16 inç jant almakta kararlıysanız orjinal mazda jantı almak daha sağlıklı olur. Sorun yaşamazsınız.
( Jantların genişliği, Ofsett ( ET ) değeri , göbek çapı farklı oluyor..)

Ekli dosyayı görüntüle 74597
Aracınızdaki etikete bakın. Kullanmanız gereken lastik ölçüleri, Burada gösterilen değerlerle uyuşuyormu ?
Eğer ayni ise 6.5J genişliğinde , ET50 değerinde , Jant göbek çapı 67.1 mm, Bijon aralığı 5x114.3 jant kullanmalısınız..
Teşekkürler

Sahibinden.com da orijinal 2 tane gördüm, birisi 15bin diğeri 19bin yazmış, kış lastiği de üstünde takılı veriyor.

Mazda_3

Katılımcı
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz HB
İyi akşamlar. 225 45 17 yerine 205 50 17 alsam konfor adına bişeyler değişir mi

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
İyi akşamlar. 225 45 17 yerine 205 50 17 alsam konfor adına bişeyler değişir mi
Konfor farkı istiyorsanız 205 50 r17 fark edecektir. Yakıt tüketimi bir miktar düşer çünkü yuvarlanma direnci düşecek. Direksiyon daha yumuşak olur ama tepkisi farklı hissettirir. 205 taban kuru zeminde viraj performansı daha yüksektir. Eğer 205 tabana geçerseniz şunlar olur;
- süspansiyonda ve direksiyon tepkisinde yumuşama
- kuru zemin viraj performansı azalma
- su veya kar üzerinde daha iyi tutunma

Üst Alt