Lastik ve Jant- Fikir Alışverişi

Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
Kullanımına bağlı olarak 40-60 bin km arası
Tekrar bakmam lazım ama lastik alındıktan sonra toplamda 30-35 k gibi yol yapılmış. Bunun bir kısmı kışlıkta geçmiştir. 25-30k arası yazlıktır diye düşünüyorum, tekrar bakmam lazım

Rotasyon yaptırdınız mı hiç? 20k erken gibi geldi bana.
Tabi her değişimde rotasyon yapıldı genelde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
Tekrar bakmam lazım ama lastik alındıktan sonra toplamda 30-35 k gibi yol yapılmış. Bunun bir kısmı kışlıkta geçmiştir. 25-30k arası yazlıktır diye düşünüyorum, tekrar bakmam lazım

Tabi her değişimde rotasyon yapıldı genelde
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tekrar notlarımı kontrol ettim. Nisan 2021 de taktırmışım, 41k km yapmışım. Tahminen bunun Max 35k kısmı yazlık ile yapılmıştır. 40-50 k ömrü varsa 1 yaz daha kullanılır gibi ama lastiğin birinde yama var, iki tanesinde iç kısımda 10 kuruş madeni para boyutu kadar kopma gibi deformasyon oluşmuş. Yenisini almak mantıklı gibi. Ama yine bilemedim
Hankook kinergy serisi 2500 TL
LASSA revo 2400 TL
Good year için fiyat sormadım. Bir de Veli Abi nin dediği Taurus a da bakarım

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Laufenn 1850
Dayton 2750
Taurus 3000

Hangisi ile yola devam etmeliyim, sevgili arkadaşlar. :rolleyes:

Veya bu fiyatlara ne verelim abime. :islik:

Rcm

Aktif
Araç Markası
2014 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah-Hatcback
Laufenn 1850
Dayton 2750
Taurus 3000

Hangisi ile yola devam etmeliyim, sevgili arkadaşlar. :rolleyes:

Veya bu fiyatlara ne verelim abime. :islik:
Lastik ebatların ne ve bu lastiklerin etiket değerleri ne ? Markadan ziyade lastikte ıslak zemin sınıfı, yakıt tasarruf sınıfı ve ses önemli. Ebat söyle bana fiyat performans lastik sunayım sana. Kısıtlama kendini 3 marka ile.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Lastik ebatların ne ve bu lastiklerin etiket değerleri ne ? Markadan ziyade lastikte ıslak zemin sınıfı, yakıt tasarruf sınıfı ve ses önemli. Ebat söyle bana fiyat performans lastik sunayım sana. Kısıtlama kendini 3 marka ile.
Pardon; ebat önemli tabi.

Orijinali 195 60 15
Üzerindekiler 195 65 15

Rcm

Aktif
Araç Markası
2014 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah-Hatcback
Pardon; ebat önemli tabi.

Orijinali 195 60 15
Üzerindekiler 195 65 15

Başka lastik araştırmadan dediğim lastiği git gönül rahatlığıyla al. Tam bir fiyat performans lastiği bırakıyorum aşağıya.

Nexen Nblue HD Plus 195/60R15 88H

IMG_20250822_175139.jpg

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Araç Markası
Mazda MPV LWEW
Araç Renk ve Tip
Siyah-MPV
Başka lastik araştırmadan dediğim lastiği git gönül rahatlığıyla al. Tam bir fiyat performans lastiği bırakıyorum aşağıya.

Nexen Nblue HD Plus 195/60R15 88H

Ekli dosyayı görüntüle 73401

Nblue serisinden bi lastigi Hyundai Excelde kullanmıştımda cok memnun olmamıştım (ilk yagmur sonrası frenlemede)
Bu Nblue Hd Plus ama benimkiler 720p hatta 480p bile olabilir tabi :)

Aynı lastign 65 yanak olanı daha ucuz olabilir mi acaba?

Rcm

Aktif
Araç Markası
2014 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah-Hatcback
Nblue serisinden bi lastigi Hyundai Excelde kullanmıştımda cok memnun olmamıştım (ilk yagmur sonrası frenlemede)

Markaya takılmayın aynı şeyi Continental da da yaşayabilirsin. Burada aslolan etiket degerleridir. En iyi diye bildiginiz lastik markasının bile kötü ve iyi lastiği var. Ben her zaman etikete bakarak lastik aldım ve asla pişman olmadım.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara

65 yanaklar biraz daha uygun niyeyse.

İlk yağmur sonrası fren performansı ölçü alınmaz, yol; toz toprağın üzerine düşen yağmur nedeniyle jilet oluyor maalesef.

Bu sebeple ufak çaplı bir kazam var.

Kemal

Katılımcı
Araç Markası
2010-Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Aluminyum Gri-Sedan
Markaya takılmayın aynı şeyi Continental da da yaşayabilirsin. Burada aslolan etiket degerleridir. En iyi diye bildiginiz lastik markasının bile kötü ve iyi lastiği var. Ben her zaman etikete bakarak lastik aldım ve asla pişman olmadım.
O kadar lastik araştırırım hiç buna denk gelmedim bir markanın yan ürünü mü ?

• Vayy
Reactions: Rcm

Rcm

Aktif
Araç Markası
2014 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah-Hatcback
O kadar lastik araştırırım hiç buna denk gelmedim bir markanın yan ürünü mü ?
Volkswagen grubu, fiat, Renault, Hyundai ve Kia gibi araçların bazı modellerinde fabrika çıkış lastiği olarak kullanılıyor. Firma güney korenin en eski lastik üretici firması. 1942 kuruluşlu.

conqierors

Sessiz
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Füme HB
Lastik seçiminde şunu da unutmamak lazım, mesela Adana gibi 10 ay güneşli ve yazın 4 ay aşırı sıcaklarda sert kauçuk ve yaz lastiği seçmek mantıklı. Bu nedenle ben Bridgestone Turanza 5 yazlık lastik almıştım aracıma. Çok memnunum, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca 1 sene içinde balon yaparsa garanti kapsamında değişimi var demişti lastikçi. 4 mevsim almayı hiç düşünmedim.
Michelin gibi yumuşak lastikler daha çok soğuk iklim şartlarındaki yerlerde kullanıma daha uygun. yazın yumuşak lastik sıcak asfaltta hem ses yapıyor hem de tutunmayı zorlaştırıyor. Aynı şey motor yağı için de geçerli. Adanada ben 5w40 kullanıyorum mesela. km 230binde
Ayrıca lastik bir aracın en önemli unsurlarından biridir, yol ile teması sağlıyor, bu nedenle dikkatli seçmek gerekir diye düşünüyorum.

romulus

Aktif
Araç Markası
Sephia
Araç Renk ve Tip
Sedan
Lacettilerde takanlar var, sorun bildiren olmadı hiç, benim ölçülerde 195-60-15 . 185-65-15 ucuz olduğu için onu tercih edyorlarmis. Değişim zamanı bende düşünebilirim fiyat farkına bakarak. Atla deve değil Baba. Yarışa çıkmıyoruz nihayetinde. Elbette fiyat buna değecek farkı vermeli.

Üst Alt