Mazda CX-5 Skyactiv Kronik Sorunları Var mı?

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
Mazda Cx5 2.0 skyactive g hakkında kronik sorunları varsa konuşalım.
Örneğin 6ileri otomatik şanzıman vites geçişleri sert şikâyeti olan oldu mu?

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2001 Opel Astra G
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Skyactiv mühendisliği için kronik denilebilir sorun(lar) için bence daha erken. Gerçi düşününce 13 yıl olmuş bu teknoloji sahalara ineli, az bir zaman da değil.

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Skyactiv mühendisliği için kronik denilebilir sorun(lar) için bence daha erken. Gerçi düşününce 13 yıl olmuş bu teknoloji sahalara ineli, az bir zaman da değil.
İnternette genelde motorun çalışma sesi ile ilgili sorular buldum. Özellikle cold start yapınca katalizör ısınsın diye yüksek devirde geçen sürede çıkan farklı sesi insanlar sorun diye anlamış. Ama genel olarak motorun çalışma sesi benim alışık olduğum bir tarzda değil. Direkt enjeksiyon ve 13:1 sıkıştırma yüzünden biraz daha sert mırıldıyor. Hafif dizel gibi. Yakıt pompası ve vakum hattı sesi duyuluyor. Alışık olmayınca normal mi sorun varmı sesten anlamıyorsun :D sıcak iklimlerde Türkiye'de genel olarak 5w30 kullanıyor servisler galiba. Bunun motorda yanlış viskozite diye mikro aşınma başlatacağını sanmıyorum. Mazda zaten Avrupa için alternatif seçenek olarak 5w30 sunmuş. Bir diğer durum da şanzıman vites geçişleri sert şikâyeti. Selenoid sorunu veya konvertör arızası yoksa bu mazdaya özel şanzımanın lock-up mekanizması yüzünden oluyordur. Kendi şanzımanını yapmış adamlar. Verim için erken lock-up yapan sistemi var. Düşük hızlarda veya sürüş karakteri değiştiği zaman öğrenmeyi bozup sertleşme ya da kararsızlık yapabiliryor. Reset atıp yeniden öğrenme moduna alıp tekrar normale dönebilir diyorlar.
Kullanıcıları piste alalım buyrun top sizde..

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Bu gün bir cx5'e ekspertiz yaptırdım. Araçta yağ kaçağı çıktığı için almaktan vazgeçtim. Km düşük olmasına rağmen krank kecesinde yağ kaçağı başlamış ilginç yani bu araçlar böyle kolay yağ kaçırmaz diye düşünüyordum?

Üst Alt