Mazda CX-3 Skyactiv Havalar Soğuduktan Sonra Motordan Gelen Ses

Yasin Uzuner

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda CX-3
Araç Renk ve Tip
Kırık Beyaz Crossove
Arkadaşlar herkese selamlar Mazda CX-3 1.5 Sky-D aracımda son 4-5 gündür havaların soğumasıyla beraber aşağıda linkini bıraktığım videodaki sesi düzenli aralıklar ile duyuyorum ve sürekli geliyor araç hareket halindeyken park halindeyken rölanti de devirli kullanımda klima açık veya kapalıyken yani her koşulda duyuyorum daha önce yaşayan oldu mu ? Sizce bu bir arıza mıdır ? Herhangi bir arıza kodu yok sürüşte hiçbir değişiklik olmuyor şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb
Kalorifer veya klima açık mı oluyor bu sesi duyarken.??

Yasin Uzuner

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda CX-3
Araç Renk ve Tip
Kırık Beyaz Crossove
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Kalorifer veya klima açık mı oluyor bu sesi duyarken.??
Farketmiyor açık veya kapalıyken de geliyor EGR valfinden şüphelendim malum DPF sorunu bu araçta baş belası yaklaşık 2-2,5 aydır da hep kısa mesafe şehir içi kullanıyordum bugün 3,5-4 devir arasında aracı 30-35 dk kadar kullandım test etme şansım olmadı ama yarın bakacağım tekrar aynı ses varmı diye umarım geçmiştir araçta hiçbir arıza belirtisi yok ama bugün yaklaşık 220 km yol yaptım hiçbir sorun olmazdı mekanik bir ses ama ne olduğuna dair fikrim yok açıkçası deneyip göreceğiz konu açmak istedim başına gelen olursa belki faydalanır diye yine farklı bir durum gelişirse bilgilendirme yapacağım :)

Yasin Uzuner

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda CX-3
Araç Renk ve Tip
Kırık Beyaz Crossove
Bugün 10-15 dk şık bir süre içerisinde test etme şansım oldu aracı ses sıklığı azalmış ses şiddeti de biraz azalmış ama devam ediyor sürüşte hiçbir problem yok EGR valfi emme sisteminde basınç ayarlama sesi sanırım var olan ses havalar ısınana kadar bineceğiz ısındıktan sonra tekrar test edeceğiz gibi görünüyor muhtemelen bir arıza sesi değil ama ne olduğuna dair hala bir fikrim yok :)

Yasin Uzuner

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda CX-3
Araç Renk ve Tip
Kırık Beyaz Crossove
Herkese selamlar konunun yarım kalmaması adına bilgilendirme yapmak için tekrar yazıyorum aracımda herhangi bir problem yaşamadım gelen sesin emme manifoldu basınç ayarlama sesi olduğunu ve soğuk havalarda özellikle - derecelerde gelebileceğini söylediler havalar ısınmaya başladı malum o var olan ses de kayboldu gitti başına gelen olursa panik yapılacak bir durum değilmiş ses aracın içerisine kadar gelince korkutmuştu ama normal bir ses imiş saygılar selamlar herkese iyi formlar :)

Burhan55

Sessiz
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Kırmızı
Normal bir ses değil ondan eminim. Sorun belirtisi kaybolmuş ama hallolmamış olabilir. Kasnak-kayış sesini andırıyor ama farklı birşey olduğunu düşünüyorum. Egr valfi, boğaz kelebeği, westgate gibi kısımları kontrol etmenizi veya söküp temizleyip takmanızı öneririm. Hareketli bir parçanın kirlenmiş ve çalışırken sürtünüyor gibi bir ses çıkarmasına benzettim.

Yasin Uzuner

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda CX-3
Araç Renk ve Tip
Kırık Beyaz Crossove
Kasnak-Kayış takımları kontrol edildi ses sadece havalar - derecelerde ve 0 derecelerde iken geliyor 5 derece ve üzerinde ses kesiliyor havalar tekrar soğuyunca yine duyuluyor ama performans ve sürüş anlamında hiçbir sorunum yok önerileriniz için teşekkür ederim derim dikkat alacağım :)

Üst Alt