Gitti Mazda 3, geldi Elantra 1.6 CRDİ

Hasan06

Katılımcı
Araç Markası
2010 Mazda 3
Otomatik vites ihtiyacı nedeniyle 3. defa aldığım Mazda 3 BL satıp 2015 Elantra 1.6 crdi Eite aldım. 2 bin km kadar yol yaptım. İster istemez karşılaştırma yapıyor insan. İlk aklıma gelenleri yazayım.

Bana göre artılar
+İç hacmi daha geniş
+Bagaj daha büyük
+Arka diz mesafesi çok daha iyi
+Modalamak için aksesuar daha fazla
+İç malzeme kalitesi daha iyi gibi

Bana göre eksiler
-Sürüş keyfi mazdaya göre zayıf
-Viraj ve direksiyon tepkileri mazdaya göre biraz hissiz. Arka süspansiyonun torsiyon olmasına bağlıyorum şimdilik.
-Kullanışlı donanım biraz zayıf -elektrikli koltuk var ama Kararan ayna, ön cam ısıtma, koltuk ısıtma yok mesela-
-Daha fazla yakıyor sanki.

Uzun yolda yormama, serilik vs gibi seyler benzer.
Genelde mazda satınca farklı bir markaya 2 ay dayanabiliyorum ama bu kez azmedeceğim :)

Ekli dosyalar

• qJqhrV_c0ZETezfv-e1n9xT5GLk.jpg
    qJqhrV_c0ZETezfv-e1n9xT5GLk.jpg
    76.9 KB · Görüntüleme: 19

Rcm

Aktif
Araç Markası
2014 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah-Hatcback
Otomatik vites ihtiyacı nedeniyle 3. defa aldığım Mazda 3 BL satıp 2015 Elantra 1.6 crdi Eite aldım. 2 bin km kadar yol yaptım. İster istemez karşılaştırma yapıyor insan. İlk aklıma gelenleri yazayım.

Bana göre artılar
+İç hacmi daha geniş
+Bagaj daha büyük

Bana göre eksiler
-Viraj ve direksiyon tepkileri mazdaya göre biraz hissiz. Arka süspansiyonun torsiyon olmasına bağlıyorum şimdilik.
-Kullanışlı donanım biraz zayıf -elektrikli koltuk var ama Kararan ayna, ön cam ısıtma, koltuk ısıtma yok mesela-

Genelde mazda satınca farklı bir markaya 2 ay dayanabiliyorum ama bu kez azmedeceğim :)
Almayı bırak deneme sürüşünde bile kötü hissettirdi bana o yüzden mazdadan devam ettim :)

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb

Bana göre artılar
+İç hacmi daha geniş
+Bagaj daha büyük

Bana göre eksiler

Crdi avantajı vardır birde model yılı farkı tahminimce.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin inşallah.

Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
Hayırlı olsun, güle güle kullanıp bol bol karşılaştırma yapın.. 2 ay sonra tutkunuz tekrar depreşmez ise demekki Hyundai'ler Mazda'ları aratmaz oldu diyebiliriz.

romulus

Aktif
Araç Markası
Sephia
Araç Renk ve Tip
Sedan
Hayırlı olsun, güle güle kullanıp bol bol karşılaştırma yapın.. 2 ay sonra tutkunuz tekrar depreşmez ise demekki Hyundai'ler Mazda'ları aratmaz oldu diyebiliriz.
@Hasan06 hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dilerim.
Mazda 3 ile sürüş hissiyatını ararsınız sadece. 3 lerde ne kadar hissiyat varsa artık...
Hızlanmayı yazmamışsınız, en önemli artılarında biri ataklık,rampada bayılmama olmalıydı sanki...
@universitely76 sizi yanlış alıntıladım,sizlik bir şey yoktu :)

Hasan06

Katılımcı
Araç Markası
2010 Mazda 3
@Hasan06 hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dilerim.
Mazda 3 ile sürüş hissiyatını ararsınız sadece. 3 lerde ne kadar hissiyat varsa artık...
Hızlanmayı yazmamışsınız, en önemli artılarında biri ataklık,rampada bayılmama olmalıydı sanki...
@universitely76 sizi yanlış alıntıladım,sizlik bir şey yoktu :)
:)
Benim Mazda 3 manuel vitesti. Hızlanması tatmin ediciydi haliyle. Elantra tork konvertorlu otomatik :)
Elantrayı manuel moda alınca hızlanması mazda 3 den daha iyi tabi. 280 tork var. Oromatikte iken hızlanması için basmak gerekiyor.

Mazda 3'ün sürüş hissiyatı biraz daha "oldshool"du. Direksiyondan lastiğin yeri tuttuğu hissediliyordu. Virajlarda da gaza basasınız geliyordu. Kıvrak bir araçtı. BK kasada daha hisliydi ama BL kasa da fena değildi.

Elantranın üzerindeki lastikten mi, direksiyon tepkilerinden mi yoksa arka süspansiyonun torsiyon olmasından mı bilemiyorum, virajda öyle basasınız gekmiyor. 2017 Passat vardı bir ara. Onun gibi hissettim. Odunumsu, hissiz bir dönüşü var.

Üst Alt