Mazda 323 BA (1994-98) Boştaki Soketler ve Müşür

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Merhabalar 2 tane boşta soket var ikisi ayrı tipte birisi sigorta kutusu tarafındaki tesisatla ortak gidiyor ucunu takip edemedim fotoğraf ekliyorum diğerini hiç bilmiyorum bir diğeri de şanzımanın hemen altındaki müşür ne işe yarıyor bende boşta ama her şey çalışıyor gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_20260622_130237.jpg
    IMG_20260622_130237.jpg
    245.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260622_130147.jpg
    IMG_20260622_130147.jpg
    216.3 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20260622_130223.jpg
    IMG_20260622_130223.jpg
    285.1 KB · Görüntüleme: 9

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb
Daha önce bi konuda bahsedilmişti, şanzımanın üzerindeki müşür vitesin boşta olduğunu algılıyor, diğer Soketler hakkında bilgim yok maalesef.

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Ben de baktım biraz mantıklı geliyor da Allah bilir soketin diğer ucu nereye bağlanıyor.

Metince

Sessiz
Merhaba

Partsouq buradaki arama satırına aracınızın şase nosunu yazıp, katalogtan; aracınızın şanzıman sensörlerini bulup inceleyebilirsiniz..

Yada classicmazdaepc buradaki katalogtan, aracınızın kasa kodunu motor seçimini yaptıktan sonra: şanzıman sensörlerini bulabilirsiniz ..

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Merhaba

Partsouq buradaki arama satırına aracınızın şase nosunu yazıp, katalogtan; aracınızın şanzıman sensörlerini bulup inceleyebilirsiniz..

Yada classicmazdaepc buradaki katalogtan, aracınızın kasa kodunu motor seçimini yaptıktan sonra: şanzıman sensörlerini bulabilirsiniz ..
Abim eline emeğine sağlık verdiğin site bulunmaz bir nimet çok teşekkür ederim.

Metince

Sessiz
En sevdiğim katalog: japancars.ru ingilizce dil seceneği var. Mail adresi ile üyelik istiyor.

1.PNG Hesabım sayfasından, araçlarıma tıklayıp,
2.PNG şase nosunu kaydediyoruz. EPC yi tıkladıktan sonra
3.PNG Contiune yi tıklayınca, aracımızın doğru kataloğu açılıyor.
Şase no girmedende bakabilirsiniz fakat hata yapma riski çok oluyor. En doğru sonuç Şase no ile oluyor.

7Zap gibi birçok katalog web sitesi var fakat ücretli.

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Ben de baktım biraz mantıklı geliyor da Allah bilir soketin diğer ucu nereye bağlanıyor.

Araçlar farklı ülkelere, farklı donanımlarda üretiliyor. Başka bir pakette olupta sizde olmayan bir donanıma ait bir sokettir.
Donanım aracınızda olmasa bile tesisatı genellikle hazır olur.

Altay

Sessiz
Araç Markası
Mazda 323 BG
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hatcback
Baktım geri vites müşürü imiş normalde bu araçlarda müşür bozulunca başka bir yerden nerden yaptıklarını bilmiyorum şönt atarak geri vites lambalarını yakmayı başarmışlar. Bir de nötr yani aracin boşta olup olmadığını anlayan müşür de olabilirmiş tam emin değilim fazla bakmadım ben de geri vites diye kurcalamadım. Eğer boş vites müşürü ise rölanti devrini ayarlamaya yarıyormuş ihtiyacı olan bakabilir.
[automerge]1782198531[/automerge]
Baktım geri vites müşürü imiş normalde bu araçlarda müşür bozulunca başka bir yerden nerden yaptıklarını bilmiyorum şönt atarak geri vites lambalarını yakmayı başarmışlar. Bir de nötr yani aracin boşta olup olmadığını anlayan müşür de olabilirmiş tam emin değilim fazla bakmadım ben de geri vites diye kurcalamadım. Eğer boş vites müşürü ise rölanti devrini ayarlamaya yarıyormuş ihtiyacı olan bakabilir.
Test etmek lazım multimetre ile de şu an bakamam boş vitese alıp voltaj dalgalanmasına bakmak lazım bir de geri vites için de aynısını yapmak lazım doğru sonucu bulmak için ama musurun çalışıp çalışmadığı da muallak.
[automerge]1782198566[/automerge]
Şu an bir
[automerge]1782198531[/automerge]

Test etmek lazım multimetre ile de şu an bakamam boş vitese alıp voltaj dalgalanmasına bakmak lazım bir de geri vites için de aynısını yapmak lazım doğru sonucu bulmak için ama musurun çalışıp çalışmadığı da muallak.
Şu an problem yok kalsın öyle.

Üst Alt