Bentley 100. Yılı Adına Çıkartacağı “Mulsanne WO Edition Serisi”ni Gösterdi!

mazdasever

Sessiz
Mesajlar
68
Konum
Bursa
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Bentley'nin kuruluşunun 100. yılına özel olarak Mulsanne'nin ve markanın en lüks projesi gösterildi. İşte Mulsanne WO Edition!

bentley-100-yili-adina-cikartacagi-mulsanne-wo-editio-ini-gosterdi-687x400.jpg


Tarihin en eski otomobil kuruluşlarından biri olan Bentley, 1919 yılında Walter Owen (WO) tarafından kuruldu. Arabaların dünyada sınırlı olarak boy gösterdiği sıralarda WO, “hızlı, lüks ve sınıfının en iyisi” olacak Bentley’i faaliyete geçirdi. 2019’da 100. yılı için Mulliner birimi paha biçilmez bir model sunmayı planlıyor.

Son derece zarif bir otomobil olacağı ve kesinlikle Bentley’in en kalitelisiolacağı söylendi. Bisiklet üretiminden, uçak motoru tasarımına kadar farklı sektörlerde koşturan İngiliz marka, onlarca yıldır da lüks araçların temsilcisi olarak hayatına devam ediyor. 100 adet üretimi yapılacak Mulsanne WO Edition, şirketin kurucusu adına anlamlı bir hediye olacak. Gelin hep beraber bu lüks aracın ayrıcalıkları nelermiş bakalım!

Mulsanne WO Edition Dış Kısımda Birkaç Detayla Ayrılıyor

bentley-100-yili-adina-cikartacagi-mulsanne-wo-editio-ini-gosterdi-dis-kisim.jpg


Ağır ve karanlık bir havada duran özel üretim Bentley Mulsanne’nin dış kısmında krom yoğunluğunu farkediyoruz. İstenildiği taktirde dik çubuklara sahip ızgara kısmı, çevresi ve uçan marka logosunun komplesi parlak malzeme ile alınabilecek.

WO Bentley imzalı Beluga siyah jantlı tekerlekler, yine bu seriye özel olacak. İşçiliğin üst seviyede olduğu Mulsanne’nin çamurluklarından “B” harfiyle başlayan ve şerit şeklinde arka çamurluğa kadar götürülen detay, karizmatik duruyor!

Mulsanne’nin Ne Kadar Özel Olduğu İç Mekanda Belli Oluyor

bentley-100-yili-adina-cikartacagi-mulsanne-wo-editio-ini-gosterdi-ic-mekan.jpg


Kabine baktığımızda, anlatmaya hangi kısımdan başlanacağının karışıklığı yaşanıyoruz. WO Edition standart Mulsanne’ler gibi el yapımı olacağını en başta belirtelim. Kokpitte özel olarak, işlenmesi üç hafta civarlarında süren Burr Ceviz kaplama kullanılmış. Yapılış amacına özel baskılı kırmızı deri koltuklar, kişiye özel olarak ayrı tutulmuş.
https://paratic.com/en-pahali-bentley-modelleri/
Ultra lüks Mulsanne’de arka orta kolçağın donanım biçimi harika. İki koltuk arasına koyulan buzdolabının üst kısmına konyak takımına özel bir yer ayrılmış. Alt kısımda soğutucu ve bardak yerleri mevcut.

Alüminyum baskı desenli kolçakta görülmemiş lükslükte, kristal bardaklarınızda içkinizi yudumlayacaksınız. Tabi bunu sadece 100 kişi yapabilecek!

Mulsanne WO Edition’un Motoru Kurucusunun Son Aracından Geliyor

bentley-100-yili-adina-cikartacagi-mulsanne-wo-editio-ini-gosterdi-motor.jpg


1930 yılında 8.0L hacimli motorla üretilen Bentley serisinde, Walter Owen’un kendi tasarladığı orijinal krank mili parçası Mulliner mühendislerince birebir tekrar tasarlanarak yeni üniteye yerleştirilmiş.

Motorun teknik detayları hakkında henüz bir bilgi verilmedi. 21. yy teknolojisiyle tekrar yorumlanan büyük hacimli motorun çok güçlü olacağı zaten tahmin edilebilir bir şey!


2019 model olarak üretimi yapılacak 100. yıl özel serisi 24 – 26 Ağustos tarihleri arasında Montery Car Week‘te gösterilecek. Kurucusunun imzalarıyla süslenen Mulsanne WO Edition’un fiyatı da söylenmedi. Açıklanmayan bu tüm bilgileri yaklaşık 1 sonra öğrenebileceğiz…


Haberin Kaynağı: https://paratic.com
 

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Bu kadar lüks bir araç nasıl bu kadar kötü tasarlanabilir adlı çalışma... 1930 modeli çok daha güzel görünüyor.
 

Üst Alt