Mazda 3 BL (2009-13) Arka Reflektör Değişimi

osk@r78

Katılımcı
Araç Markası
2012 Mazda 3 Dizel
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
Arkadaşlar tampondaki reflektör değişimi için istanbulda bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var. Daha Önce bu değişimi yapan eli yatkın bir arkadaş önerebilir misiniz? Hem tanışma muhabbet hem de ücreti mukabilinde yaptırmak istiyorum..

osk@r78

Katılımcı
Araç Markası
2012 Mazda 3 Dizel
Araç Renk ve Tip
Gri Sedan
@Murat Yılmaz cumartesi 3den sonra veya pazar tüm gün müsait olabiliyorum.Müsait zaman belirtirsen en kısa zamanda haberleşip halledelim.. Yapılacak birkaç şey daha var onları da görüştüğümüzde netleştiririz..

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Selamlar,
Öncelikle hepiniz iyisinizdir inşallah.
Benim arka sol reflektör kırıktı. Bakıma soktum arabayı daha önceden almıştım reflektörü usta değişsin diye verdiğimde komple tamponun sökülmesi lazım dedi. Tampon sökülmeden kendi imkanımızla değişme şansımız var mı daha önce değişenler yardımcı olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim. Esenlikler dilerim.

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Paulin Perth abimize sordum tamponun inmesi lazımmış sanırım.
Acaba ucu eğik bir yıldız tornavida ile söküp takmak mümkün mü?

90 derece eğik yıldız.jpg

Buna benzer bir şey yapsam kendim. Normal tornavidayı oksijen ile ısıtıp eğme imkanım var. Oraya girip hareket edebilir mi? Uzun veya kısa tornavida seçenekleri olabilir?

Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
2013 VW Polo TDI
Araç Renk ve Tip
Beyaz Hb
Selamlar,
Öncelikle hepiniz iyisinizdir inşallah.
Benim arka sol reflektör kırıktı. Bakıma soktum arabayı daha önceden almıştım reflektörü usta değişsin diye verdiğimde komple tamponun sökülmesi lazım dedi. Tampon sökülmeden kendi imkanımızla değişme şansımız var mı daha önce değişenler yardımcı olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim. Esenlikler dilerim.

Biz onu da düşündük... :komik:

Buyrun.

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Evet ama @kadir abinin dediğine göre tampon aşağıya inecek. Makyajsız kasa benimki. 90 derece eğik yıldız kurtarmaz mı @kadir abi

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Buna benzer bir şey yapsam kendim. Normal tornavidayı oksijen ile ısıtıp eğme imkanım var. Oraya girip hareket edebilir mi? Uzun veya kısa tornavida seçenekleri olabilir?

Tamponu sökmek bunu yapmaktan daha kolay. Fazla büyütmeyin gözünüzde tamponun sökülmesi 10 dakika.

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Tampon sökümü gözümü korkutmuyor en son ustalar uçuk fiyat verdiğinde komple ön göğsü kendim söküp hem göğüs atma olayına çözüm buldum hem medya ekranının camını çıkartıp temizleme vs yaptım ama şu aralar ne yerim müsait ne ben müsaitim.
Yarın şu yıldız matkap uçları var en küçüklerinden alıp ince 5 santimlik bir demire kaynak edip L yapacağım sonra ilk müsait olduğumda hafif elimle kastırıp vidayı sökmeye çalışacağım olursa fotoğraf o da çekmeye çalışırım en azından yol gösterme açısından da rehber olur.
Fırsat bu fırsat plaka ışığının birinin tırnakları da kırık onu da sabitlemeyi düşünüyorum

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
1000216461.jpg

Aparat hazır ancak fıstat bulup kaynattım. İlk fırsatta deneyimlerimi paylaşacağım.

Üst Alt