2018 Dodge Challenger SRT Demon - Dünya Rekoru

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
2018-Dodge-Challenger-SRT-Demon-1600x1067-001.jpg


840 beygirlik güce sahip olan Dodge Demon ciddi anlamda bir canavar. Kalkışta ön lastiklerinin havalanmasının şahidi bile Guinness olan otomobil, ilk görüşte kendisine hayran bırakıyor. Dünyanın en hızlı otomobili olarak lanse edilen Dodge Demon, kıpkırmızı rengi ve motor gücüyle adı gibi gerçekten tam bir şeytan imajı çiziyor. Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) filmlerinin Dominic Toretto’su Vin Diesel tarafından New York Otomobil Fuarı sahnesine getirilen otomobil kendisine hayran bıraktı.

2018-Dodge-Challenger-SRT-Demon-engine-1.jpg


Üretim sınıfı bir otomobile sığacak en güçlü motor olan V8’in kullanıldığı Dodge Challenger SRT Demon, 840 beygir güce ve 1044 Nm torka sahip. Bu güç ile Demon’un kalkışta ön lastiklerinin 90 cm havalandığı Guinness tarafından sertifikalanmış durumda! Bu da bir üretim otomobil için yine ilk. Asfalt şeytanı, 100 kilometreye 2.3 saniye ve 160 kilometreye 5.1 saniyede çıkabiliyor. Böylelikle de Bugatti Chiron (2.4) ve Tesla (2.3)'dan daha hızlı bir seri üretim aracı haline geliyor. Doğal olarak araçta seyrederken şoförün yediği G kuvveti de üst düzey. Saniyede 1.8 g. Otomobilin toplam üretimi ABD için 3000 adet olacakken, Kanada piyasası için de ilave 300 adet sipariş alınacak.

Dodge Demon’u ağırlıktan kar etmek için ön ya da arka yolcu koltuğu olmadan da satın almak mümkün. Ayrıca otomobil 315/40R18 drag sınıfı radyal lastiklerle geliyor. Sonbahar ayları içerisinde satışına başlanacak bu rüya otomobilin fiyatı ise şimdilik belirsiz.

2018_dodge_demon_8.jpg


 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Arkadaş bu nasıl bi şeydir yahu... 840 beygir diyor... :eek::eek:
Abi birde bu aracın standart hali :rolleyes: İsteyenler demon performans ürünlerini opsiyon olarak ekleterek aracın daha güçlü versiyonunu alabilecekmiş, heralde sonrasında THY'ye rakip oluyor :koptum::komik:
 

abdhbal

Sessiz
Mesajlar
28
Araç Markası
yok
Araç Renk ve Tip
yok
HEMI'ye hayran olmamak elde değil, gücün, acımasızlığın, sömürünün simgesi bir nevi. Hep en büyüğüne ulaşma çabasının otomotivdeki yansıması. Bunun şasi burulması da inanılmaz fazladır o kadar güce.
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Genel söyledim zaten herkes aaa uuu deyince mani düzdüm :)
Hayaller yine bir mazda yada japon olur...
 

Üst Alt