2016 Porsche Boxter Spyder Tanıtıldı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
9iWKLZ.jpg


2016 Porsche Boxter Spyder,New York Fuarı'nda kendini gösterdi.

Tamponlarında Cayman GT4 modelinden izler taşıyan Boxter Spyder,hafif bir tavana sahip.Ayrıca şeffaf bir tavan ile tasarlanan Boxter Spyder,iç bölümde ise sport koltuklara ve daha önce görmediğimiz bir direksiyon simidine sahip.

2016 Boxter Spyder,kaputunun altında ise 3.8 litrelik 6 silindirli bir motor ile tanıtıldı.Manuel şanzıman ile gelen Boxter Spyder,bu ünite ile 375 beygir gücünde.

Performans bakımından da dikkat çeken Boxter Spyder, 0-100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum 290 km/s hız yapabiliyor.

VXGhGV.jpg

r3j18k.jpg

41So3m.jpg
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #2
Yeni Boxster Spyder siparişle geliyor.

Porsche, yeni Boxster Spyder modelinin dünya prömiyerini New York Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Bu sade, üstü açık, iki kişilik spor otomobil, serinin yıldız modeli.
Porsche’nin kült statüsü kazanan modelleri arasında yerini alan önceki nesil Spyder modelinin bağımsız karakterini devam ettiren yeni Boxster Spyder modelinde de klasik kumaş tavan yine elle açılıp kapanıyor ve sadece manuel şanzıman yer alıyor.

Gerçek bir orijinal roadster olan Boxster Spyder geleneksel bir spor otomobil sürüşü deneyimini modern bir performansla sunuyor. Bu, sürüşyüksekliği 20 mm daha aşağıda olan sıkı bir spor süspansiyon, 911 Carrera’dan alınan frenler ve direksiyonun daha doğrudan kullanılması ve 3,8 litrelik 6 silindirli motorun 375 hp güç üretmesi anlamına geliyor. Bu yüzden, sürücü ve yolcu, gerçek bir spor otomobil deneyiminin yanı sıra mevcut en hafif, ama yine de en güçlü Boxster modelinde görecekleri olağanüstü sürüş dinamiklerine ulaşıyor.

O’dan 100’e sadece 4,5 saniye!

Boxster Spyder modeli 0’dan saatte 100 km hıza ulaşması sadece yaklaşık 4,5 saniye sürüyor ve azami 290 km/s hız yapabiliyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 9,9 l/100 km düzeyinde.

Boxster Spyder modelinin fark yaratan tasarımı Porsche’nin efsanevi spor ve yarış otomobillerini hatırlatan tarz unsurlarına sahip. Örneğin 1960’ların 718 Spyder modeline ithafen yeni Boxster Spyder modelinde koltuk başlıklarının arkasında, uzun arka kapak boyunca uzanan iki adet belirgin ve aerodinamik şekilli bombe bulunuyor. Kısmen manuel olarak kullanılan günlük kullanıma uygun hafif tavan, geçmişteki roadsterleri akla getiriyor. Arkaya kadar uzanan kanatçıklar ise otomobilin siluetine karakteristik tasarımını katıyor. Modelin ön ve arka uçları ise Cayman GT4’ten esinlenmiş.

Yeni modelin içi, diğer tüm Boxster modellerinden daha fazla, tam bir sürüş keyfi veren bir atmosfer oluşturuyor. Sürücü ve yolcu, genişyan destekleri olan spor kova koltuklarda oturuyorlar. 360 mm çapındaki yeni direksiyon ise bu ortadan motorlu roadster modelinin çok hassas ve çevik bir şekilde yönlendirilmesini sağlıyor.

Modelin sade tasarımına uygun olarak, ağırlığı azaltmak amacıyla standart donanımlar arasında radyo ve klima yer alıyor. Ancak her ikisi de fabrika tesliminde ekstra ücrete tabi olmaksızın opsiyonel donanım olarak sipariş edilebiliyor. Ayrıca tüketiciler, tüm Boxster ürün gamında sunulan ses sistemlerini opsiyonel olarak sipariş edebiliyor. Örneğin, Porsche İletişim Yönetimi (PCM) sistemi bütün özellikleri dahil olmak üzere opsiyonel donanım olarak sipariş edilebiliyor.

Yeni Boxster Spyder dünya genelinde Temmuz ayında satışa sunulacak olup, Türkiye’de özel siparişile satışa sunulacak.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Porsche, Boxster Spyder modeli için yeni bir tanıtım videosu yayımladı.

New York Auto Show’da tanıtılan modelin kaputu da tamamen aydınlandı. Porsche bu modelinde 3.8 litrelik 6 silindirli bir motora yer vermiş. Bu motordan elde edilen 375 beygir ve 420 N/metre’ lik tork 6 ileri manuel şansımanla yere aktarılıyor. Bu kombinasyonla 0’dan 100 km/h’ ye 4.5 saniyede çıkabilen modelin son hızı ise 290km/h.
Model ayrıca yeni fiziksel geliştirmeleri de bünyesinde barındırıyor. Güçlü frenler, geliştirilmiş direksiyon sistemi, sportif süspansiyon ve yerden yüksekliğinin 20 mm alçaltılmasının dışında yapılan tüm hamleler Cayman GT4′ tekilere benzer. Ekim ayında ABD’ de satışa sunulacak olan Porsche Boxster Spyder, 82.100$’dan(995$ taşıma bedeli hariç) alıcı bulacak.

http://youtu.be/2o-3fCl45rQ
 

Üst Alt