Yeni Rekortmen İlk Kez Görüntülendi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
IxKU1X.jpg


Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn’un, kısa bir süre önce Bugatti Veyron Hybrid hakkında yaptığı açıklamanın ardından haberimize konu olan fakat pek de net olmayan bu casus fotoğraf ortaya çıktı.

Los Angeles havaalanında görüntülendiği belirtilen bu prototipin ardından Bugatti’nin Pebble Beach Concourse d’Elegance etkinliğinde bir sürpriz yapacağı dedikoduları iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Eğer Bugatti, gizli tuttuğu bu çalışmayı herhangi bir casus fotoğraf olmadan ilk olarak Pebble Beach’te tanıtmayı düşündüyse ne yazık ki Instagram kullanıcısı Paul Woodman’ı hesaba katmamış. Woodman, detaylı ve net bir fotoğraf çekemese de çok agresif ve çok sportif olarak nitelendirdiği bu otomobili yakından gören sayılı kişilerden olmayı başarmış.

Resmi olarak açıklanmasa da Bugatti Chiron ismiyle anılması muhtemel bu otomobilin 8 litrelik W16 motorla donatılacağı belirtilirken motorda kullanılan dört turbonun tamamı elektrik destekli olacak. Bugatti içindeki kaynaklar, 1500 PS güç ve 1500 Nm tork değeriyle birlikte düşük bir ağırlığa sahip olacağını belirttikleri otomobilin bu değişimlerle birlikte 0’dan 100 km/sa’lik hıza sadece 2 sn’de çıkacağını ifade ediyorlar. Bugatti, 463km/sa‘lik maksimum hızıyla havacılık sektörüne göz kırpan Chiron’un resmi tanıtımı için gelecek yılın ikinci yarısını beklerken, üretim modelinden önce prototip modelini görücüye çıkarmayı planlıyor.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
Bugatti Chiron Rekorları Yıkmaya Geliyor.

Los Angeles Havaalanı’nda kaydedilen bulanık bir fotoğrafta karşılaştığımız Bugatti Chiron prototipi, aynı mekanda yine karşımıza çıktı. Söylentilere göre geçtiğimiz haftasonu düzenlenen Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde kapalı kapılar ardında görücüye çıkarılan bu prototipler, test sürüşlerine devam etmek için Los Angeles Havaalanı’ndan Avrupa’ya dönüyor. Üzerlerindeki koruma nedeniyle otomobilin tasarımı hakkında yorum yapmak güç de olsa, ikinci fotoğrafta araçların birinin arka rüzgarlığını görebiliyirouz. Tasarımı Veyron’da karşılaştığımızdan çok farklı olmasa da henüz geliştirme süreci devam eden bu otomobiller hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ipucu videosunun ana fikri resmi olmasa da Veyron’un yerini alacak Chiron modeliydi. Bahsi geçen “hiperaraba”nın hibrit motordan güç alacağı doğrulanmıştı. Yeni bir 8.0 litrelik 4 turbolu W16 motor ile geleceği düşünülen Chiron, e-turbo teknolojisi sayesinde 1,500 bhp (1,118 kW) maksimum güce sahip olacak. 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 2 saniyede tamamlayacağı söylenen rekortmen, 450 km/h (280 mph) maksimum hıza ulaşabilecek. Üretim versiyonunun 2016 sonunda görüleceği söylentileri bulunan Bugatti Chiron, Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept olarak karşımıza çıkabilir.

b4dIxd.jpg

hILjon.jpg
 

Üst Alt