Yeni Mazda CX3 Japonya’da Satışta

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
fD8AUQ.gif


Mazda Motor Yeni Suv modeli CX3’ü Japonyada satışa sundu. CX3 modeli bütün Mazda, Mazda Anfinin ve Autozam bayilerinde 2.376,000 yenden (yaklaşık 49.800 TL) başlayan ve 3,024,000 yene (yaklaşık 63.500 TL) kadar ulaşan fiyatlarla satışa sunuldu.

Mazda Japonya genelinde ayda 3.000 adet satmayı hedefliyor.

Mazda’nın skyactiv gamındaki beşinci model olan CX3 hem Skyactiv teknolojilerini hem de Kodo: Hareketin ruhu tasarımını içeriyor. Yüksek kalilte, gözalıcı tasarım ve akıllı donanımlarla size kullanımı kolay ve performanslı bir araç sunuyor.
Japonyadaki bütün versiyonlar 1.5 skyactiv dizel motorla donatılmış. Bu kombinasyon olağanüstü bir tork ve yakıt ekonomisini beraberinde getiriyor. 270N-m ‘luk gücü ile aracı istediği performansa ulaştırabiliyor. Her modelde skyactiv-drive otomatik ve manuel seçeneklerinin yanında Mazdanın yeni jenerasyon 4 çekerli i,Activ AWD seçeneğini beraberinde sunuyor.

1.5 Skyactiv dizel motorlarda, Mazda’nın yeni geliştirmiş olduğu Natural Sound Smoother isimli dizel sesini azaltan yeni bir teknoloji var. Bütün yeni CX3’ler bu yeni teknolojilerle donatılmış olup dünyada bu özelliğe sahip ilk araçtır. Motor sesini incelterek, aracın çalışırken çıkardığı dizel sesini daha az bir seviyeye düşürmektedir.

KODO’nun son ürünüyle sofistike güzelliğin izinde

CX-3 tasarımı, en şık şekilde Mazda’nın KODO tasarımını ifade ederken güzellik ve sofistikeliğin izinden gidiyor. Güçlü ve oldukça canlı formu, Mazda tasarımcılarının da istemiş olduğu ve geleneksel sınıflarla sınırlandırılamayan aracın kusursuz şekilde ifade edilmesini sağlıyor. Tasarım ekibi, güzelliğin net bir ifadesi ve aracın dışı için ise radikal bir tarz yaratmak için çalıştılar. Buna, güzelliğinin ve gereksiz her bir öğeyi çıkarmak için verilen özenli çabaların temelini oluşturan oranları geliştirmek için benzersiz bir yaklaşım sayesinde ulaşıldı. İç mekân için de, ortamın uygun şekilde ifade edilebilmesi adına güçlü bir çaba verildi. Kullanılan malzemelerin ince dokularıyla birlikte, yüksek kaliteli ve sofistike bir kabin ortamı yaratıldı.

Gövde

CX-3’ün ön kısmı, modelin tarz sahibi oranlarıyla uyumlu cesur bir görünüm sergilemek için tasarlandı. Yatay şekilde akan yoğun bir enerji ifadesi oluşturmak için ön ızgara, gümüş renkli ön kenarlarıyla birlikte yedi ucun birleşiminden oluşuyor. İmza niteliğindeki kanat, düz metalden üretilmişçesine kalın ve üç boyutlu. Tüm gövdeyi sarmalayan güçlü hız hissinin başlangıç noktasını oluşturuyor.
Far düzeneği, geri doğru bakan gözler gibi ince ve keskin bir tasarım oluşturmak için dönüş sinyallerini ana far ünitesinin dışında konumlandırıyor. İmza niteliğindeki kanadın uçları ise, entegre LED aydınlatma çizgileriyle farlara doğru uzanıyor. Modelin sert ifadesini arttırarak kısa farları çevreleyen ışıklı imzayla kusursuz bir biçimde birleşiyor.

A-sütunlarının altına doğru uzanması için arkaya doğru itilen ön çamurlukların üst noktasıyla birlikte, CX-3’ün yan görünümü aracın normal boyutlarından çok daha büyük bir gövde hissi uyandırıyor. Aşağıdaki üç bölüm için gövde yüzeyinin her bir noktasındaki zengin ifade ve gizli değişikliklerin oluşumuna oldukça özen gösterildi: Gövdenin ön yarısı, uzayıp giden bir şekille uzun bir burna sahip; kabin bölümü D-sütunlarından elektrik geçirilmesiyle elde edilen pürüzsüz bir görünüme sahip ve gövde arkasındaki düz parça ise güçlü bir görünüm kazandırıyor.
Arka tarafa temiz bir görünüm ve güçlü bir dayanıklılık hissi katan kısa bir uzantı tasarlamak için plaka, arka tamponun üst kısmına yerleştirildi. CX-3, yeni geliştirilen Seramik Grisi Metalik gövde rengine sahip. İnce şekilde bilenmiş metalik yüzeyinin ve güçlü sağlamlılık hissinin ifadesi, kendine gelen ışığa bağlı olarak görünümü değiştiriyor.

CX-3, güçlü bir sürüş sunan ve pozitif bir duruş hissi veren geniş çaplı lastiklere sahip. Opsiyonel olan 18 inç lastikler, metal grisi renkle boyanmış ve işlenmiş metalin parlaklığıyla kontrast oluşturulmuş kalın ve yontulmuş kollara sahip.

Kabin

Kabin, gövde tasarımıyla uyumlu bir şekilde yüksek kaliteli ve sofistike bir his veriyor. Alan tasarımlarının uyumu ve kullanılan malzemelerin kalitesi dâhil her bir detaya çok fazla özen gösterildi. Kabini çevreleyen karakter çizgisi ve kapı döşemesinin derin oyuntulu üç boyutlu şekliyle birlikte nispeten yüksek kemer çizgisi, ön koltuk alanı için rahatlık ve açıklık hissi yaratıyor.

Gösterge paneli başlığını kaplayan yumuşak malzemenin ön kenarı, olgunluk özelliği katan dikişli bir görünüme sahip.Kabinin parlak ve yüksek kalitede görünmesi için her bir nokta yeniden geliştirildi. Kapı döşemesindeki kolçaklarda ve taban konsolu dizliklerinde kullanılan koyu kırmızı vurgular ile düz metalden oyulmuş gibi görünen iç kapı kolu uçlarındaki keskin şekil bunlara örnek verilebilir. Sofistike bir ortam görünümü veren saf beyaz deri ve siyah Lux Suede® tercihi gibi farklı koltuk malzemelerinin birleştiği noktalarda ise ince şeritler kullanıldı.

Donanım

İnsan odaklı donanımlarda gerçek kullanım kolaylığı amaçlandı.Stil sahibi oranlara ulaşmak adına KODO tasarım dilinin son ürününün uygulanmasına ek olarak, CX-3 tasarımcıları yeterli genişlikte alan sağladılar. Amaç, bir aracın nasıl olması gerektiği konusunda Mazda’nın vizyonunu doğru şekilde temsil eden bir donanıma ulaşmaktı. Sonucunda da CX-3, kendi crossover SUV donanımına özgü olan bir kullanım seviyesi sunuyor. Sürücülere ihtiyaçları olan net görüşü sunan araca binmek ve inmek kolay. Aynı zamanda araç, sürüş sırasında daha fazla güven veren düşük kütle merkezli bir oturma pozisyonu sunuyor. Aynı zamanda müşterinin aktif yaşam tarzını destekleyen araç içi bağlantı sistemi olan gelişmiş MZD Connect* donanımına sahip.

Boyutlar, konfor ve iniş/biniş kolaylığı

4,275 mm (toplam uzunluk), 1,765 mm (genişlik) ve 1,550 mm (yükseklik, yüksüz, köpek balığı yüzgeci anten dahil) boyutlarına sahip gövde, şehir içinde sürüşte ya da park ederken bile CX-3’ün kolay idare edilmesini sağlıyor. Uzun burun 910 mm ön konsol çıkıntısına sahip, yekpare görünümlü arka çıkıntı 795 mm ve dingil mesafesi 2,570 mm. Bu da, konforlu koltuklar için yeterli yer sunarken akıcı oranlar oluşturuyor.

Ön koltuklarda, oturan kişinin ölçüsü ne olursa olsun rahat etmesi için iki ön koltuk arası yeterli mesafe, omuz boşluğu ve diz mesafesi bulunuyor.
Arka koltukların konumu, ön koltuklara göre kabin merkezine daha yakın ve kalça noktası ön koltuklardan daha uzun tutuldu. Ortaya çıkan düzen sayesinde, arka koltuklarda oturan yolcular ön tarafı daha kolay görebiliyor ve ön koltuklarda çaprazlama oturan kişilerle muhabbetin tadını çıkarabiliyorlar. CX-3’ün kalça noktası, hem ön hem de arka koltuklar için optimal düzeyde ayarlanmıştır. Vücut ölçüsüne bakılmaksızın herkesin kabine rahatça binip inmesini sağlamak adına, asılı yan eşik yapısı ve arka kapıların alçak bölümüyle birleşir.

7fFpQ4.jpg
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Çok beğeniyorum tasarımını, fiyatı beklediğimizden biraz daha fazla olacak gibi sanki, Japonya da full dizel olarak satışa çıkması çok şaşırttı beni, ayrıca 270 tork bu kasayı uçurur çok iyi olmuş bu, Mazda nın kullandığı dizel motor sesini önleme teknolojisinin verimliliğini de çok merak ediyorum, çok sevindirici bir haber benim gibi dizel severler için. Teşekkürler Kerim
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Start Japonya'da verildi darısı Türkiye'nin başına. Güzel araç alanlara şimdiden hayırlı olsun. Eline sağlık Kerim...
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Japonya satış fiyatları ile ülkemizdeki satış fiyatları arasında dağlar kadar fark olacaktır, canım ülkemin vergi yükü ne kadar adaletsiz dağıtılıyor en büyük ispatı...

Geşge bu fiyatlar ile gesse... :tey:

Tahminime göre forumda iki müstakbel CX-3 sahibi var; [member=34]mtutun[/member] ve [member=528]emd20[/member]

::)
 

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
Kerim bey gerçekten taktire şayan, sanki mazda ile özel bir iletişiminiz var gibi, bilgilere ilk elden sahip oluyorsunuz, bravo gerçekten, teşekkürler.

Çok sevindirici bir haber. 1 Mart itibariyle Japonyada satılmaya başladıysa, Türkiyeye de nisan, bilemedin Mayıs ayında gelecek demektir. Torku çok iyi. dizel ses düşürme teknolojisini ilk defa duydum, çok güzel. Bir de dikkatimi çeken MT ile AT arasında hiç fiyat farkı yok! Türkiye'de ise her zaman AT daha fazla oluyor

Fiyatları Japonya için biraz fazla buldum. Japonyada KDV veya ÖTV var mı acaba? Otomotiv sektöründe çalışanlar veya Mustafa abi belki Türkiye fiyatını hesaplayabilir. Bu fiyatlara ötv(+nakliye vb.) eklense yeterli olabilir mi? Benim tahminim 67-89 arasıydı daha önce. Bakalım nasıl olacak.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Kerim bey gerçekten taktire şayan, sanki mazda ile özel bir iletişiminiz var gibi, bilgilere ilk elden sahip oluyorsunuz, bravo gerçekten, teşekkürler.

Çok sevindirici bir haber. 1 Mart itibariyle Japonyada satılmaya başladıysa, Türkiyeye de nisan, bilemedin Mayıs ayında gelecek demektir. Torku çok iyi. dizel ses düşürme teknolojisini ilk defa duydum, çok güzel.

Fiyatları Japonya için biraz fazla buldum. Japonyada KDV veya ÖTV var mı acaba? Otomotiv sektöründe çalışanlar veya Mustafa abi belki Türkiye fiyatını hesaplayabilir. Bu fiyatlara ötv(+nakliye vb.) eklense yeterli olabilir mi? Benim tahminim 67-89 arasıydı daha önce. Bakalım nasıl olacak.

Kerim'in eline su dökebilecek bir ikinci şahıs tanımıyorum abi... Bir kez daha senin nezdinde kendisine teşekkür ediyorum...

Fiyat olarak bir çok tahmin ve dedikodu ortada dolaşacaktır ama bu araç 100 bin TL psikolojik sınırına yakın olacaktır diye tahmin ediyorum...

Bu konuda daha bir kaç gün önce CX-3 almayı arzu eden [member=528]emd20[/member] nickli üyemiz bayi ile görüştüğünü ve en üst donanımlı dizel fiyatının 95 Bin TL olduğunu yazmıştı.

Allah herkesin gönlüne göre hayırlısı verir inşallah...
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Kerim abi Mazda'nın Türkiye'deki kullanıcıları için teksin ellerine sağlık.
 

selmazda

Katılımcı
Mesajlar
512
Konum
İstanbul
Veli bey doğru diyorsunuz ama ben yine de Bu aracın fiyatının Mazda3 den biraz fazla olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla 90 bine geçmemesi lazım. Tabi en son model, son teknolojili ve küçük de olsa bir SUV olmasından dolayı fiyatı Mazda3 den biraz, hatta baya yukarıda olması lazım, yoksa bu özellikleriyle (1.5 dizel,AT,4x4)kimse Mazda 3 almaz bundan sonra! Yani öyle bir fiyat koymalılar ki, Mazda3'ün müşterisini kaçırmayacak ama diğer taraftan da CX-5 alamayacak müşterileri çekmesi lazım. Zaten 1.5 dizel ve AT özelliğiyle tozunu atacaktır piyasanın, bayanlar ve gençler tarafından da çok tercih edilecektir.
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Kafamda tek soru var yeterli araç gelecek mi?
 

incirinaltı

Aktif
Mesajlar
6,446
Konum
Hatay-Arsuz
Araç Markası
2014 Mazda3 Powersense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Cx3 ün Türkiye fiyatını mazda3 fiyatlarıyla oranlayarak hesaplayabiliriz.Japonyada mazda 3 ne kadar bilmek lazım...
 

incirinaltı

Aktif
Mesajlar
6,446
Konum
Hatay-Arsuz
Araç Markası
2014 Mazda3 Powersense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Yani mazda 3 ile cx5 fiyatı arasında olmalı.O da tam tamına en fulu 100 bin tl...
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #14
1.5 motorlar için konuşursak Japonya fiyatı en alt model 1.711,500 yen, en üst donanım 2.058,000 yen. Yani 38.500 TL'den başlayıp, full modeli 43.140 TL..Japonya'da ayrıca 2.0 benzinli, 2.2 dizel ve 2.0 Benzin+Hybrid modeli var.
Cx3 ün Türkiye fiyatını mazda3 fiyatlarıyla oranlayarak hesaplayabiliriz.Japonyada mazda 3 ne kadar bilmek lazım...
 

incirinaltı

Aktif
Mesajlar
6,446
Konum
Hatay-Arsuz
Araç Markası
2014 Mazda3 Powersense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
1.5 motorlar için konuşursak Japonya fiyatı en alt model 1.711,500 yen, en üst donanım 2.058,000 yen. Yani 38.500 TL'den başlayıp, full modeli 43.140 TL..Japonya'da ayrıca 2.0 benzinli, 2.2 dizel ve 2.0 Benzin+Hybrid modeli var.
Mazda3 power sense 43 bin tl onlarda,80 bin tl bizde,aradaki fark 36 bin tl.Cx3 e uyguladığımız zaman 63500+36000= 99500. Bu iyimser olanı.Bir de miktar arttığı vergi farkı ortaya çıkacak,bu fiyatı daha 99500 ün üzerine çıkaracak.
En kötü tahmin bizdeki full mazda3 fiyatı japonyadakinin 2 katına yakın.Bunu cx3 e uygularsak 120 binlere uşalıyor rakam...
Kafam bir milyon oldu yazdıklarımdan bişey anlarsanız bana da anlatırsınız...
 

incirinaltı

Aktif
Mesajlar
6,446
Konum
Hatay-Arsuz
Araç Markası
2014 Mazda3 Powersense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Ben tahminimi yapayım bu sayfada en fullü 110 bin.
Tahmin alalım gençler.Yeni mazda 3ü tutturan olmuşmuydu.Hatırladığım satış fiyatlarından çok daha aşağı fiyatlar söylendiği...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
İlk etapta 65-85 gibi iyimser bir rakam bekliyordum, sonrasında Kerim in paylaştığı Japonya fiyatlarından sonra üzerine 10 koydum ve 75-95 diyorum.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ben tahminimi yapayım bu sayfada en fullü 110 bin.
Tahmin alalım gençler.Yeni mazda 3ü tutturan olmuşmuydu.Hatırladığım satış fiyatlarından çok daha aşağı fiyatlar söylendiği...

Yeni Mazda 3 ü ben tutturmuştum, en fulü 70' rahat geçer demiştim... Ocak ayından sonra da 75 olur demiştim...

Bunun için; en full ve dizel olarak (zaten başka seçenek yok sanırım) 90-97 arası diye tahmin ediyorum... 100 rakamı psikolojik olarak geçilmeyecektir...
 

Üst Alt