Yeni Mazda 3 İnceleme Yazısı

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Mazda 3. Abisinin Kopyası

IMG_6615%2B2%2Bsym.jpg


Mazda, satışta olduğu tüm pazarlarda bir süredir başarılı bir reklam kampanyası yürütüyor. Bu kampanyanın mottosu, "Alışılmışa meydan oku". Her detayıyla farklı bir otomobil ürettiklerini gerçeğini aktarmaya çalışıyorlar. Aslında, bir nevi kendi şirket içi üretim yaklaşımlarını müşterileri ile paylaşıyorlar da denebilir. Test yazımızın kahramanı Mazda 3 de Mazda'nın bu farklıya ulaşma yaklaşımının en somut örneklerinden biri. Tasarım anlamında kendini ilk görüşte açıkca belli eden bu vaat, konu motor teknolojisi olduğunda da yine isminden söz ettirmesini biliyor.

Dış Tasarım

http://1.bp.blogspot.com/-VBZ8zmwAJwU/VHOyZ8WwSnI/AAAAAAAAGl4/tLNP2Q9T6oM/s1600/IMG_6539%2B2.jpg

Mazda 3, abisi Mazda 6'nın adeta küçük bir kopyası. Önden bakıldığında güçlü ön panjur ve çekik bakışlı ön farlar dikkat çekiyor. En üst donanımda standart sunulan LED gündüz farları, ön farlara entegre edilmiş. Ön ızgaradan başlayıp yan pofil boyunca arkaya kadar ilerleyen akıcı çizgiler, otomobile dinamizm katıyor. Yükselen cam ve omuz çizgisi de dinamik tasarım algısını güçlendiren detaylardan. Ön farlar gibi ince uzun tasarlanan arka stoplar otomobilin genel tasarımıyla bütünlük oluşturuyor.

proxy


Mazda'nın "KODO-Hareketin Ruhu" isimli yeni tasarım anlayışıyla ilk olarak Mazda 6'da tanışmıştım ve açıkcası hayran kalmıştım. Aynı tasarım felsefesinin uygulandığı Mazda 3 de tasarım olarak beni hayal kırıklığına uğratmadı. Tasarım göreceli bir kavram, ama orantılı boyutları ve farklı çizgisiyle, Mazda 3'ün tasarımını gerçekten beğendim. Abisi gibi Mazda 3 de kendi sınıfının alışılagelmişlikten en uzak tasarımını sunuyor.

İç Mekan

Mazda 3'ün çevresinde 3-5 tur atıp ağzınızın suyu aktıktan sonra iç mekana geçtiğinizde küçük bir şok geçiriyorsunuz. Büyüleyici dış tasarımdan ne yazık ki içeride pek eser yok. Mazda 3'ün kabini dış tasarıma kıyasla biraz sıradan kalmış.

IMG_6590.jpg

Ön konsolun en dikkat çekici ayrıntısı kuşkusuz 7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı. Bu ekranın dokunmatik özelliği, güvenlik önlemi olarak sürüş sırasında iptal ediliyor. Sürüş sırasında multimedya sistemini kontrol etmek için iki koltuk arasında kalan joystik şeklindeki merkezi kontrol kumandası kullanılıyor.

Tasarımını bir kenara koyarsak kabinin genel kalite seviyesinin sınıf standartlarında olduğunu söyleyebilirim. Kalite hissi ise, bu fiyattaki bir otomobil için yüksek sayılabilir. Elinizin değdiği neredeyse hiçbir noktada kötü kaliteli materyal kullanılmamış. Vites kolunun çevresinde piano black kaplama var. Multimedya sistemini kontrol eden joystik şeklindeki yuvarlak buton ise, o kadar sağlam ve tok hissettiriyor ki bunu kullanırken gözlerinizi kapatırsanız kendinizi premium bir markanın en büyük sedanının içinde bile hissedebilirsiniz. Aynı sağlam düğmenin bir boy küçüğü, klima biriminde de karşımıza çıkıyor. Uzun lafın kısası, daha üst sınıflardan beklediğim bu yüksek kalite hissini Mazda 3'te bulmak beğenimi ve takdirimi kazandı.

IMG_6580%2B2.jpg

Kabinde kullanılan düğmelerin verdiği sağlamlık hissi ve kabinin genel malzeme kalitesi başarılı.

IMG_6581.jpg

Birisi bana -özellikle Japon otomobillerinde- neden sadece sürücü tarafındaki camın tek dokunuşla açılabildiğini açıklasın...

Arka koltuklardaki baş ve diz mesafesi sınıf standartlarının üstünde. Eğimli arka tasarıma rağmen ben 1.78 cm'lik boyumla arka koltuklarda son derece rahattım. 1.85'lik birisinin de mutsuz olmayacağını garanti edebilirim. Bu arada, otomobilin bagaj hacmi 364 litre.

Motor ve Şanzıman

Yazının girişinde de belirttiğim gibi Mazda, sistemin doğruları yerine kendi doğrularıyla hareket eden bir marka. Alışılagelmişin peşinden koşmayı sevmiyor. Popüler olanın her zaman en iyisi olmayacağını biliyor. Bugün, verimliliği artırmak adına turbo beslemeli benzinli motor kullanan yada elektrikli/hybrid otomobili olmayan üretici neredeyse yok. Mazda ise, klasik atmosferik benzinli motorların verimlilik yönünde hala katedecekleri çok uzun bir yol olduğuna inanıyor. Bu yüzden hibrit üniteler ve turbo beslemeli benzinli motorlar geliştirmek yerine bugün mevcut atmosferik motorlarını çok daha verimli bir yapıya dönüştürüyor. Ayrıca, şanzıman ve gövde parçalarının verimliliklerini en üst seviyeye çıkarmak için geliştirmeler yapıyor. Tüm bu çalışmaların bütününe ise, "Skyactiv Teknolojisi" adını veriyor.

proxy


Mazda 3, yurtdışında 2 litrelik benzinli ve 2.2 litrelik dizel motorlara da sahip, ancak vergi sistemimiz yüzünden Türkiye'de sadece 1.5 litrelik benzinli motor ile satılıyor. Skyactiv-G 1.5 120 adlı motor 6000d/dak'da 120 beygir güç ve 4000d/dak'da 150 Nm tork üretiyor. 6 ileri manuel yada 6 ileri otomatik şanzıman ile alınabiliyor. 14.0:1'lik sıkıştırma oranı ile dünyanın en yüksek sıkıştırma oranına sahip (Yani, en verimli) benzinli motoru ünvanını elinde tutuyor. Bu motorla Mazda 3, 0'dan-100km/h hıza fabrika verisi 11.7 saniyede ulaşıyor.

Sürüş ve Kullanım

IMG_6608%2B2.jpg

Bu gösterge tasarımı daha önce başka markalarda kullanıldığı için özgün olmaktan uzak, ama büyük devir göstergesi heyecanı artırıyor.

1.5 litrelik atmosferik motor, birçok atmosferik motor gibi alt devirleri sevmiyor, sürücüsüne de sevdirtmiyor. Bu noktada zaman zaman turbo motoru aradığımı itiraf edebilirim... Üst devirlere çıkıldığında motor kendine geliyor ve 3000d/dak'dan sonra turbolu motorları kıskandıran sesini ortaya çıkarıyor.

IMG_6611.JPG

Head-Up Display'de mevcut hızınız, öndeki araç ile olan mesafe sürüş ile ilgili veriler anlık olarak gösteriliyor. Şerit ihlali yaptığınızda ve otomatik şehir içi fren sistemi devreye girdiğinde yine bu göstergeden bir görsel ile geri bildirim yapılıyor.

IMG_6599%2B2.jpg

ESP, lastik sasınç sensörü, start/stop sistemi, kör nokta uyarı sistemi, direksiyonun yönüne göre dönen adaptif farlar, hatalı şerit değiştirme uyarı sistemi, 4-30km/h arası hızlara çalışan şehir içi fren desteği gibi sürüş destek sistemleri Mazda 3'ün aktif güvenlik donanımları arasında.

Mazda 3'ün konfor ve sportifliği aynı kefede sunabilen süspansiyonları benim beğenimi kazandı. Normal kullanımda yeterli konfor sunan otomobil, ralli sürücüsü yanınız ortaya çıktığında da tırnaklarını yola geçirip yola sıkı sıkı tutunarak size destek oluyor. Yol tutuşu başarılı. Hisli direksyion yüzünüzü güldürüyor. Kısacası, söz konusu dinamikler olduğunda Mazda 3'ün kendi sınıfındaki rakipleri arasında öne çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim.

IMG_6585%2B2.jpg

Mazda'ları daha çok sevmemi sağlayan detaylardan biri :) Bose ses sistemi.

IMG_6563%2B2_1.jpg


Son olarak kullanımla ilgili fark ettiğim küçük bir detay paylaşayım. En üst donanımda standart sunulan ön park sensörleri normalden yukarıya konumlandırılmış. Kaldırım taşı gibi çok yüksek olmayan, ama otomobilin tamponunun alttan çarpacağı cisimler bu yüzden sensörler tarafından algılanamıyor. Bu gibi alçak engellerin bulunduğu alanlara park ederken ekstra dikkatli olmakta ve çıplak gözle kontrol etmekte fayda var.

Sonuç

Baş döndüren tasarımı, başarılı sürüş dinamikleri ve eski geleneği günümüzde verimlilik normlarında sürdüren atmosferik benzinli motoruyla Mazda 3, kendisi gibi alışılmışa meydan okuyabilecek kullanıcılarını bekliyor.

IMG_6530.jpg


Fastback adı verilen sedan karoserli versiyonu da olan Mazda 3'ün fiyatları 56.250 TL'den başlıyor, 73.500 TL'ye kadar uzanıyor.

Kaynak: http://www.akselerasyon.com/2014/11/mazda-3-test-surusu-inceleme.html
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Güzel bir inceleme.
Şu klima düğmeleri konusunda Mustafa abide benzer şeyleri söylemişti premium markalar kadar tok ve kaliteli.
İncelemeyi yapan kişi şöyle demiş;
"Bu yüzden hibrit üniteler ve turbo beslemeli benzinli motorlar geliştirmek yerine bugün mevcut atmosferik motorlarını çok daha verimli bir yapıya dönüştürüyor. "
Mazda hibrit geliştirmiyor mu?
 

immmir

Aktif
Mesajlar
1,221
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3 Touring D
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz-Sedan
İlk fırsatta, dizeli satıp bundan alıcam. inşallah. :) O0 O0 O0 O0 :hi:
 

immmir

Aktif
Mesajlar
1,221
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3 Touring D
Araç Renk ve Tip
Kristal Beyaz-Sedan
Fiyatı çok uçuk olmaz mı? dizelin yaşlısı sıkıntılı olur diye biliyoruz ya hep, bir de uzun süre kullanılacağı düşünülüyor ve bakım vs olacağında da problem olur mu acaba diye takılıyoruz işte. biliyorsun.
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Dizeli piyasaya girmeden skyactiv 3 almanın zarardan ve hazdan başka birşey getirmeyeceğini düşünüyorum 2015 den sonra almak mantıklı görünüyor...
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
Bende nasipse 2024 gibi 2014 model Mazda 6 alacağım 8)
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Fiyatı çok uçuk olmaz mı? dizelin yaşlısı sıkıntılı olur diye biliyoruz ya hep, bir de uzun süre kullanılacağı düşünülüyor ve bakım vs olacağında da problem olur mu acaba diye takılıyoruz işte. biliyorsun.
Fiyat önemli tabi, bekleyip göreceğiz kaç tl ile giriş yapacağını.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Dizeli piyasaya girmeden skyactiv 3 almanın zarardan ve hazdan başka birşey getirmeyeceğini düşünüyorum 2015 den sonra almak mantıklı görünüyor...

Bu kasanın ve dizaynın altından dizel sesi gelmesi bana göre hoş değil... Benzin değerleri zaten düşük, bu yüzden bana dizel çok uzak... ::)

Konu için teşekkürler Yakup... :) O0
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Bu kasanın ve dizaynın altından dizel sesi gelmesi bana göre hoş değil... Benzin değerleri zaten düşük, bu yüzden bana dizel çok uzak... ::)

Konu için teşekkürler Yakup... :) O0
O konuda hemfikiriz ancak ben piyasa açısından dizelin girmesini beklemenin mantıklı olduğunu düşünüyorum...
 

limpony

Katılımcı
Mesajlar
130
Konum
İstanbul
1 haftalık kısa bir sürüş sonunda şunu rahatlıkla söyleyebilirim 2. nesil mazdası olanlar bu arabayı test etmesinler, ciddi ciddi üzülürler.. Gerçekten sürüş zevki üst düzeyde...
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
1 haftalık kısa bir sürüş sonunda şunu rahatlıkla söyleyebilirim 2. nesil mazdası olanlar bu arabayı test etmesinler, ciddi ciddi üzülürler.. Gerçekten sürüş zevki üst düzeyde...

Hocam; 1.Nesile sahip olanlar da üzgün... Her halükarda Genç Mazdacılar rahatsız... :D
 

Üst Alt