Yeni dizel motor 10 kademeli DSG şanzımanla gelecek...

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
1415957803794.jpg


Volkswagen, ürün gamına olduğu kadar motor seçeneklerine de önem veriyor. Arka arkaya tanıtılan yeni modellerin ardından Alman marka, bir bombayı da yeni dizel motoruyla patlatmaya hazırlanıyor.

Volkswagen'in ülkemizde satışa sunulan Passat modelinde yer alan 2.0 litrelik 240 HP'lik dizel motoru üzerinde yapılan geliştirmelerin ardından 10 kademeli DSG şanzımanla kombine edileceği ileri sürülen yeni ünite, 272 HP'lik gücüyle dikkat çekiyor.Henüz aracın torkuyla ilgili kesin bir bilgi olmasa da 500 Nm'den biraz daha fazla bir torka sahip olacağı düşünülüyor.Volkswagen'in 10 kademeli DSG'si 550 Nm'lik torkla başa çıkabilecek şekilde tasarlanmış. Bu yeni şanzıman 6 kademeli DSG'den türetilmiş.
 
Mesajlar
2,055
Konum
Ankara
Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
dsg şanzumanlar sorunlu diyorlar, bunu vw da kabul ediyormuş
bakalım yeni nesil nasıl olacak
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Motorun teknik değerleri harikaymış O0 Ama o DSG Türkiye yollarında arıza yapmadan durabilirse harika ;)
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,836
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ülkemizde adın çıktı mı 9'a inmez 8'e derler ya, aynen öyle... İlk çıkan DSG'lerin sorun verme oranı yüksekti ve servisler bu işten iyi para kazandılar, bir çok mağduru oldu DSG'nin ve forum sayfaları dertlerini anlatmaya, sinirlerini boşaltmaya yetmedi ama, VW bu problemi çözeli çok oldu...

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, DSG sorunu ortadan kalktı ama motor ile şanzımanın uyumu kalktı mı bilmiyorum... İlk gelen dizel cetta'larda bu uyum sorunu, motor kulağı :p olan herkes tarafından rahatlıkla teşhis edilebiliyordu...
 

mtutun

Üstad
Mesajlar
1,863
Konum
Bakırköy
Araç Markası
2018 Subaru Levorg
DSG opsiyon fiyatı 1.6 litre altındaki Passat için 13.000-TL! Genellikle manuel şanzıman yerine otomatik tercih ettiğinizde orta sınıf araçlarda ve 1.6 litre altında ekstra bedel 1.000-EUR civarıdır. Yani yaklaşık 3.000-TL.

Garip olansa şu soru;

Otomatik şanzıman nedir? Vitesleri otomatik değiştiren mi? Debriyaja otomatik basan mı?

Bu fiyata debriyaja sizin yerinize 3-4 yıl basmak için bir öğrenciyi part time işe almak bile mümkün. En azından sevabı var.
 

Üst Alt