Yeni Corsa OPC 1.6lt Turbo ile Gelecek

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan


Opel’in, Corsa OPC’de versiyonunda kullanacağı motor kesinleşti
Opel’in B segmenti modeli Corsa’nın OPC versiyonunda kullanılacak motor belli oldu. İspanya medyasında yayınlanan Opel kaynaklı belgeye göre hızlı hatchback 210 bg gücünde turbo beslemeli 1.6 lt’lik bir motor kullanacak.

Bu motorla birlikte öncüsüne göre 18 bg daha fazla güce sahip olacak hızlı küçük önceki versiyonda sınırlı sayıda üretilen Opel Corsa Nürburgring versiyonuna eşit güce sahip olacak. Bu özel versiyonun maksimum torku ise 280 Nm’ydi. Yeni Corsa OPC’de de bu değerin değişmeyeceği düşünülüyor.

Performans verileri henüz açıklanmasa da önceki versiyondan yola çıkarak yeni Corsa OPC’nin 0-100 km/s hızlanasını 6.8 sn’de tamamlayacağı ve 230 km/s maksimum hıza ulaşabileceği söyleniyor. Altı ileri manuel şanzımanda yapılacak geliştirmeler ile bu değerlerin biraz daha iyileştirilebileceği de belirtiliyor.

Opel, yeni Corsa OPC’yi 2015’in ilk aylarında tanıtmaya hazırlanıyor.
 

HakanEMRE

Aktif
Mesajlar
7,455
Konum
Bolu-Ş.Urfa
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Bildiğimiz Corsa'mı bu yoksa Rally aracı olarak kullanılacak Corsa mı?

Performans verileri B segmentine yüksek.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
HızlıCorsa bu Hakan
B segment bir araba bu hızlara çıkarıldığında güven olgusu kaybolmuyor mu, yol tutuş,viraj kabiliyeti, durma mesafesi vs, ben korkarım bunun içinde
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Opel Performance Center...

Adı üstünde. Tabiki de, standart Opel'den farklı olacak.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
Opel,Corsa OPC'nin örtüsünü kaldırmadan fotoğrafları internete düştü.



Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Opel Corsa OPC'nin henüz resmi teknik özellikleri ve görselleri paylaşılmadı.Fakat internete sızdırılan fotoğraflar ile Opel Corsa OPC'nin nasıl bir araç olacağı şimdiden belli oldu.



Teknik özellikleri henüz açıklanmamasına rağmen,Opel Corsa OPC,4 silindirli 1.6 litrelik bir motora sahip olacak.Bu motor ile 210 beygir gücüne kadar çıkabilecek olan Opel Corsa OPC,6 ileri manuel şanzıman taşıyacak.Aynı zamanda da 300 Nm tork üretebilecek ve 0-100 km/s 'yi 6.8 saniyede alabilecek.Maksimum 230 km/s hıza ulaşması beklenen Opel Corsa OPC'nin resmi tanıtımı ise Mart ayında İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan otomobil fuarında yapılacak.
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Opel’in ufak sporcusu yeni Corsa OPC’nin satış fiyatı belli oldu.

1.6 litrelik 207 PS gücündeki 280 Nm torka sahip hot hatch vergiler dâhil 24.395 Euro’luk fiyat etiketi ile Almanya’da satışa sunuldu. 6 ileri manuel şanzımana sahip Corsa OPC’nin 0-100 km/s hızlanması 6.8 saniyede gerçekleşirken maksimum hızı ise 230 km/s. Yakıt tüketimi konusunda ise oldukça iddialı 7.5 l/100 km fabrika verisi sahiplerinin olası kullanım karakteri ile hiçbir zaman ulaşamayacakları bir değermiş gibi duruyor.

Recaro koltukların, LED gündüz farlarının ve bi-xenon farların standart olarak geldiği OPC modelindeki opsiyon listesindeki IntelliLink ise 300 Euro’luk bir fiyat etiketine sahip.

Opsiyon listesindeki diğer bir can alıcı paket ise OPC Performans Package. Bu paket ile birlikte Brembo frenler, kilitli diferansiyel ve 18 inç jantlar gibi esasında çoğu müşterinin standart olarak gelmesini isteyeceği özellikler sunuluyor. Görsel olarak daha fazla kişiselleştirme isteyen müşteriler için ise Carbon Package adındaki karbon fiber aynaları ve ön ızgarayı içeren paket bulunuyor.
 

Üst Alt