Yeni BMW 5- Serisi’nin Tasarımı TopSpeed Tarafından Nitelendirildi

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
wf6KTX.jpg


Yeni nesil BMW 5- Serisi’nin tasarımı TopSpeed tarafından nitelendirildi.

Casus fotoğraflara dayanarak ön kaput uzantısının ve arkadaki bagaj çıkıntısının küçüldüğü gözüküyor. Fakat herkes tarafından kabul bulan evrensel tasarımı ise hala devam ediyor ve daha geniş, şık bir önizlenim bırakıyor.

Yeni 5-Serisi ağabeyi 7-Serisi gibi ”35up” platformu üzerine inşaa edilecek. BMW’nin 1.5 litrelik 3 silindirli turbo motorunu bu modelde kullanması ağırlık konusunda 100 kilograma yakın bir avantaj sağlamış.

Önceki casus fotoğraflarda X5 modelinin xDrive40e plug-in hibrid versiyonu üzerinde çalıştıkları ortaya çıkmıştı ancak yeni 5 serisinde bunun gibi bir donanıma yer verilip verilmeyeceği hakkında bir bilgi yok. Eğer hibrid sistemi bu modelde de kullanılırsa sedan versiyonu 313 beygir güç ve 450 Nm torka sahip olacak.

5 serisinin en sportif üyesi olan M5 içinse çok özel planlar var. 4.4 litrelik V8 twin turbo motoru kullanıcak olan versiyon 626 beygir güce sahip olacak ve isteğe bağlı olarak bu gücü BMW’nin özel 4 çeker sistemi olan xDrive ile yere aktarabilecek.

2017 model yeni 5-Serisi Haziran ayında satışa sunulacak. Fakat Touring yani stationwagon isteyen kullanıcılar için ise tarih Kasım 2016 olarak belirlenmiş.
 

Üst Alt