Yeni Audi R8 V10 Cenevre'de Sergileniyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Audi,yeni konsepti Prologue Avant'ı ve R8 V10'nu Cenevre'de görücüye çıkarttı.

SyizAQ.jpg


Audi’nin yüksek performanslı spor otomobilinin ikinci nesli Cenevre’de tanıtıldı. 5.2 FSI motoruyla 610PS güç üreten ve 0’dan 100 km/s’e 3,2 saniyede çıkan Yeni R8, yüksek oranda alüminyum ve CFRP’den üretildi

Audi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yüksek performanslı R8 spor otomobilin ikinci neslini sunuyor. V10 ortadan motor ve yeni geliştirilen quattro, sıradışı kesici performans sergiliyor. Özellikle 610 PS güç üretimiyle sınıfının üstüne çıkan versiyon, sıfırdan saatte 100 km hıza sadece 3,2 saniyede çıkıyor ve azami 330 km/s hıza ulaşıyor.

Yüksek devirli ve üstün performanslı orta-motor, uyumlu hafif yapı konsepti, quattro sistemi ve tam değişken tork kontrollü son derece dinamik şasi, R8’i Audi’nin spor otomobillerdeki öncü gücü yapan özellikler. Tepeden tırnağa yeniden geliştirilen bu spor otomobil artık hem yarış pistinde hem de yolda daha sıkı, çarpıcı ve büyüleyici hale geldi.

Tüm zamanların en güçlü seri üretim Audi modeli

Yeni Audi R8, Audi mühendislerinin yarış uzmanlığı alanındaki birikimlerini yarış pistlerinden yollara taşıyor. Bütün zamanların en güçlü ve en hızlı seri üretim Audi modeli olan Yeni R8 V10, net bir performans artışını sergiliyor.

10 silindirli iki versiyon motor

Yeni R8’de 5.2 FSI’nin iki versiyonu bulunuyor: biri 540 PS güç üretiyor, spor olan diğer versiyon ise 610 PS üretiyor. Sınıf üstü model, sıfırdan saatte 100 km hıza sadece 3,2 saniyede yükseliyor ve azami 330 km/s hıza ulaşabiliyor. Azami tork seviyesine 6,500 d/d’da ulaşan V10 motorun sesi daha tok ve keskin.

7 vitesli S tronik şanzıman ve yeni geliştirilen quattro sistemi gücü yola yansıtıyor. Çekiş torkunun dağılımı o sıradaki sürüş şartlarına adapte oluyor - uç koşullarda torkun yüzde 100’ü ön veya arka torka aktarılabiliyor. Audi’nin sürüş seçimli çalıştırma sistemi, en önemli sürüş dinamiği parametrelerinin yolun sürtünme katsayısına adapte edilebilmesini sağlıyor.

Hafif yapı: Sadece 1.454 kg

Üst model R8 V10 plus’ın ağırlığı 1.454 kilogram. Çok sayıda ekstra ekipman ve sertliğin artmasına rağmen yeni Audi R8, önceki modele göre 50 kilograma varan ölçüde daha hafif. Çeşitli malzemelerden yapılan Audi Space Şasi (ASF) ağırlığın azalmasını ve aks yükünün optimum dağıtılmasını sağlıyor. Alüminyum ve karbon elyafı destekli plastiklerin (CFRP) Audi Space Şasi’de bir araya gelmesi, ağırlık, sertlik ve çarpışma davranışıyla ilgili yeni boyutlar getiriyor. Uzun bir difüzör içeren aerodinamik gövde altı bastırma kuvvetini artırıyor. Şasi de çift askı üçgen koluyla yeni Audi R8’in motor sporlarına ne kadar yakın olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Düz, geniş ve kaslı tasarım

Tasarım R8’in güçlü spor karakterini yansıtıyor. Aynı zamanda güvenliği artıran ayırt edici bir özellik standart LED farların şeklinden kaynaklanıyor. Audi, daha geniş bir görüş alanı ve daha fazla parlaklık için uzun farda lazer spotunu bir opsiyon olarak sunuyor ve bunu da öndeki dinamik dönüş sinyalleriyle tamamlıyor. Dinamik dönüş sinyalleri arkada standart.

Yeni Audi sanal kokpitinde ekranlar dijital. En önemli kontrol fonksiyonları, direksiyon üzerinde uydu olarak da bilinen düğme grupları halinde düzenlendi. Otomobilin içinde sürücü kendini bir yarış otomobilinin içinde gibi hissediyor. Klima kumanda düğmeleri, dalgalanma efektiyle, kumanda tablosunun sadeliğini ön plana çıkarıyor. MMI navigasyon plus ve MMI dokunmatik standart olarak geliyor.
 

Üst Alt