VW 28 Ülkedeki Dizel Araçlarını Geri Çağırıyor

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Volkswagen, 28 AB ülkesindeki toplam 8,5 milyon dizel aracı geri çağıracağını açıkladı. Öte yandan VW İtalya grubuna yönelik soruşturma başlatıldı.

Volkswagen (VW) 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesinde, egzoz emisyon testi manipülasyonu yaptığı belirlenen toplam 8,5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı. VW'den yapılan açıklamada, Almanya Federal Motorlu Ulaşım Dairesi'nin (KBA) araçların geri çağrılmasıyla ilgili isteğinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Müşterilerin bu geri çağırma sayesinde araçları nasıl kullanacakları konusunun açıklığa kavuştuğunun kaydedildiği açıklamada, "Volkswagen Şirketler Grubu, Alman makamları tarafından belirlenen, Almanya'daki 2,4 milyon araç dahil olmak üzere, Avrupa'daki (28 AB üyesinde) toplam 8,5 milyon dizel aracı geri çağıracak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 28 AB ülkesi dışındaki, "EA 189" egzoz sınıfına giren araçların bulunduğu ülkelerle tek tek bağlantıya geçileceği de ifade edildi. VW'nin müşterilerini, "aktif" bir şekilde araçların geri çağrılmasıyla ilgili bilgilendireceğinin belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Volkswagen müşterileri, www.volkswagen.de/info adresinde, 02 Ocak 2015 tarihinden beri şase numarasını verip, kendi araçlarının bu guruba dahil olup olmadığını öğrenebilmektedirler. Audi, SEAT ve Skoda markaları için de diğer AB üyesi ülkelerdeki müşteri internet adresleri hizmet vermektedir."

Açıklamada ayrıca, VW'nin tespit edilen teknik sorunların çözümü için hızlı bir planlamaya gittiği belirtilerek, Ocak 2016'dan itibaren araçların iyileştirilmesinin yapılacağı ve bunun müşteriler için bedava olacağı kaydedildi.

İtalya'da soruşturma

Volkswagen'nin egzoz emisyon testi manipülasyonu yaptığının ortaya çıkmasının ardından, şirketin İtalya’daki grubuna yönelik soruşturma başlatıldı.İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, Verona Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı adli süreç kapsamında, VW İtalya Grubu’nun genel direktörü Massimo Nordio ile beraberindeki 5 üst düzey yöneticinin, bazı dizel araçlarda manipülasyon yapıldığına dair soruşturmaya tabi tutuldukları belirtildi. Soruşturma kapsamında İtalyan mali polis ekiplerinin, bu sabah saatlerinde Verona kentindeki VW İtalya merkezi ile Alman otomotiv deviyle ilişkili Bolonya’daki İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini markasının genel merkezinde aramalar yaptığı bildirildi.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Yarın sabah şöyle bir haber ve açıklama görürsek şaşırmam;

İthal edilmiş olan VW marka dizel araçlar; Avrupa Birliği üyesi olmadığımız için Türkiye'yi kapsamamaktadır, araçlarımızın güvenlik ve yol tutuşu halen üst seviyelerde olup, tok kapı sesi müşteri memnuniyeti araştırmalarında üst sıralarda yer alarak, bilumum forum sayfalarında bir çok konu kilitlemesine sebebiyet vermiştir...


İmza; Distribütör...

:D :D

Komik gibi duruyor ama, böyle bir açıklamanın yapılma ihtimali var bence... Daha önceden tecrübeliler... :p
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Artık yorum bile yazamaz olduk...Bu tip haberler daha çok duyarız gibi geliyor bana...
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Türkiye den çağrılma sesi çıkacak mı acaba
Bu kadar büyük kapsamlı bir hileyi yıllardır yapan firma; ülkelerdeki araçlardan hangilerinin çağırılıp, çağırılmayacağını da rahatlıkla belirleyebilir... Muz Cumhuriyetlerinde kolay kolay araç çağırıldığını duymadığım için, bu sorunun cevabını merakla bekliyorum... :p :D
 

Güven

Katılımcı
Mesajlar
609
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Türkiye den çağrılma sesi çıkacak mı acaba

Çağrılma olayını bilmiyorum ama üst düzey birinden ceza için çalışmaların yapıldığını duydum hatta yeni hükümet kurulmadan yani bakanlık değişmeden çalışmayı bitirip çakmayı düşünüyorlarmış :)
 

Üst Alt