Volkswagen'e Polis Baskını

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Volkswagen'in Almanya Wolfsburg'daki merkezinde ve bazı çalışanlara ait evlerde arama yapıldı.

ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı belirlenen Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin Wolfsburg kentindeki merkezinde aramalar yapıldığı bildirildi.

Braunschweig Savcılığının yaptığı açıklamaya, göre egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım kullanmasıyla gündeme gelen Volkswagen şirketine yönelik Wolfsburg'da ve diğer yerlerde aramalar yapıldı.Aramalarla söz konusu egzoz emisyonunda yapılan manipülasyona ilişkin belgelerinin ve veri taşıyıcılarının ele geçirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Savcılık ayrıca, bu konuda çalışanların izlediği yöntem ve çalışanların kimlikleri hakkında bilgilerin elde edilmesinin de hedeflendiğini kaydetti.

Alman basınında yer alan haberlerde Wolfsburg’daki şirket merkezinin yanı sıra bazı çalışanlara ait bina ve evlerde de arama yapıldığı, baskınlara 3 savcı ve yaklaşık 50 polisin katıldığı bildirildi. VW’den yapılan açıklamada ise savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın destekleneceği, Wolfsburg’daki şirket binasında polise kapsamlı bir dosyanın verildiği belirtildi.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

PAN

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
istanbul
Araç Markası
Mazda 3 sedan 2015
Araç Renk ve Tip
Power Sense Kırmız
Harika haber :)

Yapılan olayın sadece ticari değil adli boyutu'da var. Dilerim birlikte VW'nin batışını görürüz
 
Son düzenleme:

Üst Alt