Volkswagen'e Emisyon Skandalında Rekor Fatura

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Alman otomotiv devi Volkswagen'in ABD'de emisyon testi manipülasyonundan kaynaklanan tazminat talepleri, tamir masrafları ve yasal cezalar için 10 milyar dolardan fazla ödeme yapacağı bildirildi.

Associated Press'in ismini vermediği kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, VW'ne toplamda 10,2 milyar dolara mal olacak ödemelerin önemli bir kısmı emisyon skandalına neden olan yazılımın bulunduğu araç sahiplerine yapılacak.

Haberde, emisyon manipülasyonuna konu olan 482 bin aracın sahiplerine,otomobillerini VW'e skandal ortaya çıkmadan önceki fiyattan geri satma veya ücretsiz tamir ettirme seçeneklerinin sunulacağı belirtildi. VW'nin buna ilaveten kusurlu araçların yaşına göre araç sahiplerine bin ila 7 bin dolar arasında tazminat ödemesi de gerekecek.

Şirket ve Amerikalı araç sahipleri arasında müzakere edilen anlaşma şartlarının henüz kesinlik kazanmadığı kaydedilen haberde, VW'nin ayrıca skandalı ortaya çıkaran ABD'li otoritelere ceza ya da uzlaşma bedeli ödeyeceği ifade edildi. Uzmanlar, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), ABD Adalet Bakanlığı ve Kalifornia Çevre Koruma Ajansı'na yapılacak ödemelerin 3,5 milyar doları bulabileceğini belirtiyor.

Skandalın son perdesi olmaya aday anlaşmanın kesin şartlarının, 28 Haziran Salı günü davaya bakan San Francisco Federal Mahkemesi Yargıcı Charles Breyer tarafından açıklanması bekleniyor.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,832
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Çok büyük bir rakam bu... Gerçi 10 milyon satış rakamları olan bir markaya fazla dokunmaz gibi ama önemli olan prestij kaybının nasıl telafi edileceği. Bizde onu da kaybetmedi ya neyse... :)
 

kadir

Kıdemli Üye
Mesajlar
12,654
Konum
İstanbul
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Wv demisken
2 farkli golf 4 kullanici var biri karsi komsu biri arkadasin arkadasi ikiside sigortasi kutusundan park halindeyken alev aldi bana biraz garip geldi

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

grafff

Aktif
Mesajlar
1,346
Konum
Ankara - Kırıkkale
Araç Markası
Mazda 3 Bk
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Sedan
25 yetmez 30 olsun. Wv cilere acayip kıl oluyorum trafikte. En tehlikeli sürücü grubu bence Wv
 

Holydao

Benlik bi durum yoksa çıkıyorum!
Mesajlar
1,898
Konum
Antalya
Araç Markası
2016 Honda HR-V
Araç Renk ve Tip
Beyaz - SUVcuk
Hiç önemli değil bu cezayı Türkiye'nin üzerinde ödüyorlar...
Bilinçsiz tüketicilikte 1 numara olduğumuz surece degisen birsey olmayacak. Nerde gorulmus bir arabanin 2. Elinin sifirindan pahali oldugu... Hem de "sifir almak icin sira beklemek gerekiyor" gibi komik bir sebeple... Gerçekten sinirlerim bozuluyor ülkemdeki gereksiz abartilmis VW sevdalilarina rastladikca. Piyasadaki VW'lerin %80inde ne sis fari var ne cruise control ama sorsaniz dunyanin parasini vermislerdir bu "muhtesem" arabaya... Halbuki seat ve skoda da ayni kalitede hatta bana gore cok daha estetik araclari VW ile ayni fabrikada ayni standartlarda uretiyor ve fiyatlari en az 5-6 bin tl daha uygun. Ama akıl parayla degil ki...
 

Üst Alt