Volkswagen'den Flaş Türkiye Kararı

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Volkswagen’in emisyon değerlerinde hile skandalının Türkiye boyutunda önemli bir gelişme yaşandı. Sanayi Bakanı Işık, firmanın araçlarını ‘gönüllü’ geri çağırmayı kabul ettiğini açıkladı.

[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Volkswagen’in emisyon skandalının yankıları sürerken; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, firmanın Türkiye’deki 323 bin 977 aracı geri çağıracağını açıkladı. Işık, bu araçlara teknik güncelleme yapılacağını söyledi. Kanal 24 TV’ye konuk olan Işık, Volkswagen araçların emisyon sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. Işık, şu anda Türkiye’de Volkswagen EA 189 dizel motora sahip 323 bin 977 araç için firma ile mutabakat sağladıklarını belirtti. Işık, “Gönüllü olarak geri çağrılacak. Bu araçlara teknik güncelleme yapılacak” dedi. Bu güncellemenin Almanya ile eşzamanlı olarak Ocak 2016’da yapılacağını aktaran Bakan Işık, “Firma gönüllü çağırmayı kabul ettiği için biz burada cezai bir müeyyide uygulamıyoruz” diye konuştu.
[/FONT]

[FONT=proxima_nova_ltsemibold]"EMİSYON DEĞERLERİ ÖNEMLİ"
[/FONT]

[FONT=proxima_nova_ltsemibold]Bakanı Işık, ABD’de vergilerin emisyona göre alındığını anımsatarak, “Ancak bizde vergi mevzuatıyla ilgili olmadığı için emisyon değerlerinin ölçülmesi bizim için birinci derecede önemliydi” dedi. Işık, şunları söyledi: “ABD’de emisyon değeri düşükse vergi az alınıyor. Burada işte Volkswagen emisyon değerlerini düşük gösterdiği için hem tüketiciyi yanıltmakla suçlanıyor hem de daha az vergi vermekle suçlanıyor. Dolayısıyla buradaki itham vergi kaçakçılığı boyutu. Türkiye’de biz emisyondan dolayı vergi almıyoruz. Bizim için önemli olan Türkiye’de emisyon değerlerinin çevre kirliliğine olan etkisi.”[/FONT]
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
52,008
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Gönüllü çağırdığı için cezai müeyyide olmayacakmış...

Türkiye boyutunda böyle bir uygulama olacağını yazmıştım...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,977
Konum
Mudanya
Bu ne saçmalık, Abd de vergiyi etkilediği için ceza varmış, aynı zamanda çevreyi de kirlettiği için var ama bizim çevre kirliliğimizin bir önemi yok işte, baştan buyana biz biliyorduk böyle olacağını. Doğuşu korumak bu başka bir şey değil. Aynı şey gariban kendi halinde bir distribütörün başına gelseydi böyle mi açıklama olurdu acaba.
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Ya bu ne vurdumduymazlık bu kadar yalamalık olur mu böyle mi olur bu iş yazılımmış 6 senede geliştiremedikleri yazılımı 6 ayda mı geliştirip emisyonu düşürecekler o arabalar gidecek ve tamam hallettik deyip geri gönderecekler...Komedi full komedi...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Güven

Katılımcı
Mesajlar
612
Konum
İstanbul
Araç Markası
2020 - Toyota Corolla
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Ben umutluydum baya ama fos çıktı :(

Zaten saçmalık vergi yasasında.
Baktığımızda a180 ile Mazda 2 ye aynı vergiyi veriyorum.
Ne lüksü vergilendiyor nede çevreyi koruyucu vergi.

Hiçbir mantığı yok...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

PAN

Katılımcı
Mesajlar
199
Konum
istanbul
Araç Markası
Mazda 3 sedan 2015
Araç Renk ve Tip
Power Sense Kırmız
Yanlış karar. VW'ye vergiden değil ama çevreyi kirletmekten okkalı bir ceza gelmeliydi. Gerçi şu an ABD dışında bu tür bir ceza hiç bir yerde verilmedi.

WV araçları tüm dünya'da geri çağıracak ancak emisyonları 40 ta 1 kadar nasıl düşürecek muamma.

Gelişmeleri izlemeye devam edelim.
 

Üst Alt