Uzay gemisi gibi konsept

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Mercedes-G-Code-700x357.jpg


Mercedes, G-Code adını verdiği konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı
Alman üretici Mercedes, küçük crossover konsepti G-Code’u tanıttı. GLA’dan 317 mm daha kısa olan konseptin uzunluğu 4100 mm. Genişliği 1900 mm olan G-Code, GLA’dan daha geniş ve 1500 mm’lik yüksekliği ile de 6 mm ada yüksek. G-Code, boyutları ile Audi’nin yeni Q1’ine rakip olabilecek.

Mercedes’in Almanya ve Çin tasarım ofislerinin ortak çalışması ile tasarlanan G-Code, sürüş yüksekliği artırılmış bir kompakt hatchback. LED far ve stoplar, 21 inç alaşım jantlar ile görünümü güçlendirilen G-Code, dikiz aynası yerine A sütununa yerleştirilmiş iki adet kameraya sahip.

Mercedes G-Code’un boyasında da özel bir teknoloji kullanmış. ”Multi-Voltaik” adı verilen bu boya, güneş paneli gibi çalışıyor ve hem güneşten hem de rüzgârdan elektrostatik elektrik üretiyor. Ayrıca süspansiyon da açılıp kapanırken ortaya çıkan enerjiyi depolayabiliyor.

g-code-mercedes-14C1293_104-980x551.jpg


Otomobilin iç mekânında ise karbon fiber koltuklar, büyük dijital ekran dikkat çekiyor. Bu ekran birçok düğmeyi de üzerinde toplamış. Hidrojen sentezi ile oksijen üreten klima ise oldukça değişik bir donanım.

G-Code’un bir diğer ilginç özelliği de bagajında yer alan iki tane scooter. Scooter’ları ilginç kılan bir diğer özellik ise sürüş sırasında otomobilin ürettiği elektrikle şarj olmaları.

G-Code’un içten yanmalı motoru ise yakıt olarak hidrojen kullanıyor. Arka aksa yerleştirilmiş bir de elektrik motoruna sahip olan konsept dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip.

Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen G-Code’un üretilmesi ise düşünülmüyor.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,969
Konum
Mudanya
G Code un üretilmesi düşünülmüyor ise neden tasarlandı 21" jant dehşet bir görüntü
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,995
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Çoğu şeyi anlıyorum desem yalan olur ya da yaş itibariyle artık geriye doğru gidiyorum... Hadi capon markaların farlarını çekip uzatması neysede, safkan alman olduğunu iddia eden sana ne oluyor arkadaş, bir ara da bunlar yan yana biri büyük biri küçük far koydular araçlarına ki, garabette son noktaydı kendi markaları için...
 

Üst Alt