Türkiye'nin Otomobili Geri Döndü(!)

aytacesen

Katılımcı
Mesajlar
350
Konum
Gaziantep
Türkiye'nin otomobili geri döndü
Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili Renault Symbol, baştan aşağı yenilenerek yeni motor seçenekleriyle geri döndü.
Türkiye'nin otomobili geri döndü
Renault Symbol, tartışmasız olarak Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili. 15 yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili olma başarısını gösteren bu otomobil, 2011 yılında tek başına otomotiv sektörün yüzde 3 gibi bir pazar payı aldı.

Symbol'ün bu kadar çok tutulmasının nedenlerini hemen düşük bakım maliyetleri, fiyat ve kalite avantajı olarak sayabiliriz. En önemlisi ise ekonomisi. Çünkü, sahip olduğu 1.5 dizel motorunu anlatmaya gerek yok. Bu motor, yakıt tasarufuyla hem kendisi bir efsane hem de kalbine girdiği otomobili efsaneleştiriyor.

Ancak, geçtiğimiz yıl yeni motor yatırımları nedeniyle Symbol'ün dizel motorlu seçeneği üretilmedi. Buna karşın, Symbol benzinli ve LPG'li seçenekleriyle yine kendi segmentinde liderliği bırakmadı. Bu sene ise de durum farklı olmayacak gibi. Çünkü yenilenen yüzü ve yeni motor seçenekleriyle (dizel de dahil) Symbol yine yollara çıkıyor.

13 Şubat itibari ile bayilerde olacak yeni Symbol, üstelik çok da iddialı bir fiyatla satışa sunuluyor.

İlk bakışta dikkatimi çeken özelliklerini saymak gerekirse;

Yeni Symbol'de Renault'un Rönesans döneminin ilk izlerini görmek mümkün.

Markanın her yeni modelinde olduğu gibi öndeki Renault logosu artık daha büyük ve dikkat çekiyor.



Araç, yenilenen tasarımı ile daha modern bir görünüme kavuşmuş. İlk bakışta aynalardaki sinyal lambaları hemen dikkat çekiyor.

Aynı zamanda daha geniş ve daha uzun. Yeni Symbol'ün aks mesafesi 16 cm, toplam uzunluğu 9 cm uzamış. Bununla birlikte, araç 5 cm de genişlemiş ve daha ferah bir iç mekana kavuşmuş.

Bagaj konusunda sınıfının en büyüğü durumunda. 510 litre bagaj hacmine sahip.

İç tasarım çok daha konforlu ve estetik.

Yeni Symbol, 7" dokunmatik ekranlı Navigasyon Multimedya Sistemi Renault R-Nav, elektronik klima ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan USB ve bluetooth müzik ve telefon bağlantısı, hız ayar ve sınırlayıcı, arka park sensörü gibi bir dizi yenilikle zenginleştirilmiş.

Yeni Symbol’de güvenlik konusunda önemli bir yeniliğe gidilmiş. Tüm versiyonlarda standart olarak bulunan ABS, AFU, ESP, ASR, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleyici, emniyet kemeri ikazı gibi donanımlar ile hem aktif hem pasif güvenlik unsurlarıyla araç donatılmış durumda.


Yeni Motor Seçenekleri
Yeni Renault Symbol’de Renault markasının kendini kanıtlamış motor teknolojisinin en son örneklerini bulmak mümkün. Benzinli motor seçenekleri olarak; Yeni 0,9 lt Turbo 90 bg ve 1.2 16V 75 bg yer alıyor.

Dizel olarak ise, Renault’nun yıllardır hem sağlamlığı hem de ekonomik olması ile kendini defalarca kanıtlamış 1.5 dCi 75 bg piyasaya sunuluyor. Bu motorlar, Euro 5 çevre standartlarına uyum gösteriyorlar. Diğer yandan Eco sürüş modu ile yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Yeni Symbol’ün hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri, kullanım maliyetlerinin düşüklüğü ile sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. Yeni nesil motor seçenekleri ile hem yüksek performanslı, hem de her zamankinden daha düşük tüketimli ve çevreye saygılı.

Yeni Symbol, gerek dizel gerekse benzinli versiyonlarında son derece tutumlu: 1.5 dCi 75 bg motorda 100 km’de sadece 3,9 lt (km’de 103 gram karbondioksit), 0,9 Turbo 90bg benzinli motorda ise 100 km’de 5,2 lt (km’de 119 gram karbondioksit) tüketim değerleri sunuyor.


Fiyat
Az önce de söylediğim gibi iki gün sonra bayilerde satışa sunulacak olan Yeni Symbol, çok iddialı bir fiyatla pazara çıktı.

Araç, 27.990 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında Touch ve Joy adından iki farklı donanım seviyesi ile satışa sunuluyor.

Bu açıdan baktığımızda benzinlide 1.2 16v 75 bg Joy versiyonu 27.990 TL, Turbo 90 bg Touch 33.490 TL'den satılıyor.

1.5 dizel 75 beygir Touch versiyonu 37.490 TL'den satışa sunulurken, yine aynı motorun Joy versiyonu 36.490 TL'den alıcılarını bekliyor.
Görseller için tıklayın:)http://aktuel.mynet.com/galeri/otom...-yeni-symbol-subatta-turkiyede/11406/1319869/
 

Maytalman

Aktif
Mesajlar
2,416
Konum
Samsun
Araç Markası
Mazda
Araç Renk ve Tip
Titanyum m3
Konu başlığını görünce meraktan çatladım okumaya başlayıpta bahsedilen otomobilin clio olduğunu duyunca acı bi yutkundum devamındaki allandırmaları ballandırmaları görüncede sıkıldım okumayı bıraktım..Ne bu şimdi kamera şakası mı?
 

Mt53

Katılımcı
Mesajlar
511
Konum
Rize-Samsun
Bu haber eski bi haber yanılmıyorsam..yani şu anki mevcut symboller piyasa çıkacağı zaman yapılmış bir haberdi..çünkü geçen ay yeni sanıp okumuştum ama tarihe bakınca anladım..He yine kasa yeniliyorsa bilemem
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Bu haber eski bi haber yanılmıyorsam..yani şu anki mevcut symboller piyasa çıkacağı zaman yapılmış bir haberdi..çünkü geçen ay yeni sanıp okumuştum ama tarihe bakınca anladım..He yine kasa yeniliyorsa bilemem

Haber linkine baktım ama ben tarih göremedim, bu fiyatlarla zaten sıfır araba kalmadı zaten... Haber tarihini teyit edemedim ben.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Araçlar 2014 Model Tavsiye Edilen Finansman Kampanyalı Anahtar Teslimi Liste Fiyatı 2014 Model Tavsiye Edilen Nakit Alım İndirimli Anahtar Teslimi Liste Fiyatı
Yeni Symbol Joy 1.2 16v 75 bg
38.550 TL 37.550 TL
Yeni Symbol Joy 1.5 dCi 90 bg
49.300 TL 48.300 TL
Yeni Symbol Touch Turbo 90 bg
44.500 TL 43.500 TL
Yeni Symbol Touch 1.2 16v 75 bg
42.400 TL 41.400 TL
Yeni Symbol Touch 1.5 dCi 90 bg
51.100 TL 50.100 TL

* Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatları katılımcı Yetkili Satıcılarda geçerlidir.

Resmi siteden kopyala yapıştır yaptım, 51 bine 90 hp Symbol satılıyor, canım Türkiyem ;D
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,829
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Az yakıyor ve "Sat" dediğin anda "satılıyor" ya yeter, hatta bize çok bile... :D
 

aytacesen

Katılımcı
Mesajlar
350
Konum
Gaziantep
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #17
Haberi ben Mynet'ten aldım:)Bir an bende fiyatlardan dolayı tereddüte düştüm ama güncel haberler sayfasındaydı:)
 

Üst Alt